İstek Antalya Lara Okullarında Kaçak Havuz - Özel Haber

25.10.2019 - 04:03, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 3395+ kez okundu.
 

İstek Antalya Lara Okullarında Kaçak Havuz - Özel Haber

Bedrettin Dalan İSTEK Vakfına bağlı “İstek Antalya Lara Okulları’ndan kaçak havuz.”
Haber merkezimize gelen ihbarda daha önce bir kolej inşaatı yapılırken projeye uygun ayrıca yağmurlu havalarda su baskınlarının yaşandığı için okul ruhsatı iptal edilip okul inşaatı durduruldu. Ancak Güzeloba Mahallesi 2421. Sokak No:1 –A/B/C adresinde bulunan inşaat iptal edilene kadar 3 ayrı blok inşaatı kısmen bitmişti. YENİDEN OKUL TADİLATINA BAŞLADI   Dana sonra İstek Antalya Lara Okulları imar affı barışından yararlanmak şartıyla Ada: 5979 Parsel:1 Üzerindeki 3 bloklu okula Yapı Kayıt Belgesi alarak okul inşaatına kaldığı yerden devam edilmesi için çalışma başlatıyor. Ancak Yapı Kayıt belgesine göre mevcut yapıya tadilat izni verilmiş olmasına rağmen İstek Antalya Lara Okulları Velilerin gözünü boyamak ve daha çok öğrenci çekebilmek için Okulun bahçesine kaçak olarak Kapalı Havuz ve uygun olmayan tadilatlar yaptı. OKULUMUZA HİÇ BİR KURUM KARIŞAMAZ   Gelen ihbarı değerlendirdiğimizde İstek Antalya Lara Okulunun ön bahçesinde yapılan kapalı havuzun yapı kayıt belgesi kayıtlarında olmadığını anlaşıldı. Araştırdığımızda gazetemizi arayan İstek Vakfından bir yetkili “Biz okulun ruhsatını Milli Eğitim Bakanlığından aldık. Ne Çevre İl Müdürlüğü nede Muratpaşa Belediyesinin hiçbir şekilde okula karışamayacağını beyan etti.”   OKUL TADİLATA UYGUN OLMADIĞI İÇİN YIKILABİLİR   Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Muratpaşa Belediyesinde görüştüğümüz yetkililer. Gerekli araştırmayı başlatıp Yapı Kayıt Belgesi şartlarına uygun tadilat veya fazladan ekleme yapıldıysa gerekli cezayı işlemlerin yanı sıra yapılan kaçak Kapalı Havuz yüzünden verilen 3 Blokluk Yapı Kayıt Belgesi’nde İptal edilebileceğini açıkladı KAYITLARININ BAŞLIYACAĞINI İSE VELİLERE BU ATTIĞI MESAJLA DUYURDU   Şu anda İstek Antalya Lara Okulları Milli Eğitim Bakanlığından Okul açma ruhsatını alarak 2019 -2020 tadilatların yıkılma ihtimaline karşı Kayıtlarının başlayacağını velilere bu attığı mesajla duyurdu. Mesaj; “Degerli velimiz; Sizlerle olan gorusmelerimiz sonucunda onerilerinizi dikkate alarak, Lara Guzeloba bolgesindeki yeni kampusumuz, 2019-2020 egitim ogretim yilinda faaliyete gececektir. Sizlerle bu konu ile ilgili bilgilendirme toplantisi 12 Haziran 2019 Carsamba gunu saat 17:30' da Konyaalti Kampusu Kultur Salonunda yapilacaktir. Hepinize bu yeni haberimiz esliginde guzel gunler diliyoruz. Sevgi ve saygilarimizla. ISTEK Okullari Yonetimi  B002”
Bedrettin Dalan İSTEK Vakfına bağlı “İstek Antalya Lara Okulları’ndan kaçak havuz.”

Haber merkezimize gelen ihbarda daha önce bir kolej inşaatı yapılırken projeye uygun ayrıca yağmurlu havalarda su baskınlarının yaşandığı için okul ruhsatı iptal edilip okul inşaatı durduruldu. Ancak Güzeloba Mahallesi 2421. Sokak No:1 –A/B/C adresinde bulunan inşaat iptal edilene kadar 3 ayrı blok inşaatı kısmen bitmişti.

YENİDEN OKUL TADİLATINA BAŞLADI

 

Dana sonra İstek Antalya Lara Okulları imar affı barışından yararlanmak şartıyla Ada: 5979 Parsel:1 Üzerindeki 3 bloklu okula Yapı Kayıt Belgesi alarak okul inşaatına kaldığı yerden devam edilmesi için çalışma başlatıyor. Ancak Yapı Kayıt belgesine göre mevcut yapıya tadilat izni verilmiş olmasına rağmen İstek Antalya Lara Okulları Velilerin gözünü boyamak ve daha çok öğrenci çekebilmek için Okulun bahçesine kaçak olarak Kapalı Havuz ve uygun olmayan tadilatlar yaptı.

OKULUMUZA HİÇ BİR KURUM KARIŞAMAZ

 

Gelen ihbarı değerlendirdiğimizde İstek Antalya Lara Okulunun ön bahçesinde yapılan kapalı havuzun yapı kayıt belgesi kayıtlarında olmadığını anlaşıldı. Araştırdığımızda gazetemizi arayan İstek Vakfından bir yetkili “Biz okulun ruhsatını Milli Eğitim Bakanlığından aldık. Ne Çevre İl Müdürlüğü nede Muratpaşa Belediyesinin hiçbir şekilde okula karışamayacağını beyan etti.”

 

OKUL TADİLATA UYGUN OLMADIĞI İÇİN YIKILABİLİR

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Muratpaşa Belediyesinde görüştüğümüz yetkililer. Gerekli araştırmayı başlatıp Yapı Kayıt Belgesi şartlarına uygun tadilat veya fazladan ekleme yapıldıysa gerekli cezayı işlemlerin yanı sıra yapılan kaçak Kapalı Havuz yüzünden verilen 3 Blokluk Yapı Kayıt Belgesi’nde İptal edilebileceğini açıkladı

KAYITLARININ BAŞLIYACAĞINI İSE VELİLERE BU ATTIĞI MESAJLA DUYURDU

 

Şu anda İstek Antalya Lara Okulları Milli Eğitim Bakanlığından Okul açma ruhsatını alarak 2019 -2020 tadilatların yıkılma ihtimaline karşı Kayıtlarının başlayacağını velilere bu attığı mesajla duyurdu.

Mesaj; “Degerli velimiz; Sizlerle olan gorusmelerimiz sonucunda onerilerinizi dikkate alarak, Lara Guzeloba bolgesindeki yeni kampusumuz, 2019-2020 egitim ogretim yilinda faaliyete gececektir. Sizlerle bu konu ile ilgili bilgilendirme toplantisi 12 Haziran 2019 Carsamba gunu saat 17:30' da Konyaalti Kampusu Kultur Salonunda yapilacaktir. Hepinize bu yeni haberimiz esliginde guzel gunler diliyoruz. Sevgi ve saygilarimizla. ISTEK Okullari Yonetimi  B002”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.