Kabul Edilemez Açıklama

Asayiş 25.04.2021 - 20:04, Güncelleme: 22.11.2022 - 03:43 2544+ kez okundu.
 

Kabul Edilemez Açıklama

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasına Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca’dan kınama geldi. Karaca, açıklamayı ‘tarihi hata’ olarak nitelerken “kabul edilemez” dedi.
ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasına Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca’dan kınama geldi. Karaca, açıklamayı ‘tarihi hata’ olarak nitelerken “kabul edilemez” dedi.  ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları 'soykırım' olarak tanımlamasının ardından Türkiye’de hemen her kesimden tepkiler ardı ardına geldi. Biden’in açıklamasına bir tepki de Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca’dan geldi. Açıklamanın kabul edilemez olduğunu dile getiren Başkan Karaca, “1915 olaylarına ilişkin olarak, uluslararası hukukta tanımlanmış olan soykırım ifadesinin kullanılabilmesi için gereken şartların hiçbiri mevcut değildir. Açıklama hem yanlıştır hem de tarihi bir hatadır. Böylesine bir açıklama kabul edilemezdir ve Birlik Haber-Sen olarak böylesi bir açıklamayı kabul etmiyor, kınıyoruz” ifadelerini kullandı. KENDİ SOYKIRIMLARINA BAKSINLAR Amerika’nın yaptıklarının tarih sayfalarında yer aldığını anımsatan Mitat Karaca, “Amerika’yı bütün dünya Vietnam’da, Afganistan’da ve Irak’ta eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanından tanımaktadır. Kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika, ülkemizi ve tarihimizi masumlara kastetmekle ve sözde soykırımlarla itham edecek en son ülkedir. Bugün olduğu gibi yarın da yaptığı zulümlerle anılacak olanların iftiralarına tarih asla itibar etmeyecektir” şeklinde konuştu. ULUSLARARASI KOMİSYON KURULSUN Her konuda olduğu gibi bu konuda da Türk arşivlerinin herkese açık olduğunu anımsatan Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Eğer ABD’nin veya bir başkasının derdi hakikati aramaksa buyursun, gelsin; arşivlerimiz açık ve ortada! Uluslararası bir komisyon kurulsun, tarihçiler burada belgeleriyle gerçeği ortaya çıkarsın. 1915’te yaşanan ve hafızalarımızda büyük travmalara neden olan acı olayların uluslararası siyasete alet edilmesi büyük bir hatadır” açıklamasında bulundu.
ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasına Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca’dan kınama geldi. Karaca, açıklamayı ‘tarihi hata’ olarak nitelerken “kabul edilemez” dedi.

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasına Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca’dan kınama geldi. Karaca, açıklamayı ‘tarihi hata’ olarak nitelerken “kabul edilemez” dedi.

 ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları 'soykırım' olarak tanımlamasının ardından Türkiye’de hemen her kesimden tepkiler ardı ardına geldi. Biden’in açıklamasına bir tepki de Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca’dan geldi.

Açıklamanın kabul edilemez olduğunu dile getiren Başkan Karaca, “1915 olaylarına ilişkin olarak, uluslararası hukukta tanımlanmış olan soykırım ifadesinin kullanılabilmesi için gereken şartların hiçbiri mevcut değildir. Açıklama hem yanlıştır hem de tarihi bir hatadır. Böylesine bir açıklama kabul edilemezdir ve Birlik Haber-Sen olarak böylesi bir açıklamayı kabul etmiyor, kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİ SOYKIRIMLARINA BAKSINLAR

Amerika’nın yaptıklarının tarih sayfalarında yer aldığını anımsatan Mitat Karaca, “Amerika’yı bütün dünya Vietnam’da, Afganistan’da ve Irak’ta eline bulaştırdığı milyonlarca mazlumun kanından tanımaktadır. Kendi tarihini Kızılderililere yaptığı soykırımla başlatan Amerika, ülkemizi ve tarihimizi masumlara kastetmekle ve sözde soykırımlarla itham edecek en son ülkedir. Bugün olduğu gibi yarın da yaptığı zulümlerle anılacak olanların iftiralarına tarih asla itibar etmeyecektir” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI KOMİSYON KURULSUN

Her konuda olduğu gibi bu konuda da Türk arşivlerinin herkese açık olduğunu anımsatan Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, “Eğer ABD’nin veya bir başkasının derdi hakikati aramaksa buyursun, gelsin; arşivlerimiz açık ve ortada! Uluslararası bir komisyon kurulsun, tarihçiler burada belgeleriyle gerçeği ortaya çıkarsın. 1915’te yaşanan ve hafızalarımızda büyük travmalara neden olan acı olayların uluslararası siyasete alet edilmesi büyük bir hatadır” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.