Kepez Meclisi Ortak Kararlarla Türkiye’ye Örnek Oluyor
Kepez Meclisi Ortak Kararlarla Türkiye’ye Örnek Oluyor
Kepez Belediyesi'nin Kasım ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Mesut Kocagöz, belediyecilik anlayışlarının temelinde ortak akıl ve Kepez halkının menfaatlerinin yer aldığını vurguladı. Belediye Meclisi’nin tüm kararları oy birliğiyle alarak Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Başkan Kocagöz, mecliste istişare kültürüne ve uzlaşıya önem verdiklerini ifade etti.
antalyahabertakip.com-Kepez Belediye Meclisinin Kasım ayı olağan toplantısında 21 yazılı,3 önerge olmak üzere 24 gündem maddesi görüşüldü. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün başkanlığında gerçekleştirilen Kasım meclisi; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Başkan Kocagöz, son günlerde Antalya’daki hava koşullarına değindi. Antalya’da sarı ve turuncu kodlu iki tane sıkıntı yaşadıklarına değinen Başkan Kocagöz, “Bu konuyla ilgili belediyemize 170 tane şikayet geldi. Bu şikayetlerin çoğu da diğer kurumlarla ilgiliydi ve bu şikayetleri arkadaşlarımız ilgili kurumlara iletti. Ben burada arkadaşlarıma huzurunuzda Kepez halkı adına teşekkür ediyorum. Dün akşamki yağışlarda da yüzden fazla arkadaşımız mesaideydi. Bütün iş makinelerimizle sahada mağduriyeti en aza indirdik. Ben burada kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
TÜM KARARLARIMIZI ORTAK ALARAK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYORUZ
Başkan Kocagöz’ün konuşmasının ardından meclis gündemine geçildi. Ekim ayı meclis kararlarının oylanmasının ardından, Kasım ayı meclis gündem maddeleri görüşüldü. Kepez Belediyesi ile Döşemealtı Sanayici İş Adamları Derneği arasında, Duacı Mahallesi’ndeki Kent Ormanı’ndaki D Tipi mesire alanı için Ortak Hizmet Projesi kapsamında protokol yapılması konusuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kocagöz,“Bizim için öncelik Kepez’imizin menfaatidir. Biliyorsunuz; Döşemealtı Sanayici İş Adamları Derneğine de bu yetkiyi bu meclisten aldık. Kepez Belediye Meclisi olarak her zaman önceliğimiz Kepez’in menfaatidir. Arkadaşlarımız bununla ilgili gerekli araştırmaları yaptılar. Biz Türkiye’de belediye meclisi olarak tüm kararları ortak akılla oy birliğiyle aldığımız için örnek bir belediyeyiz. Danışıyoruz, istişare ediyoruz. Birilerine faydalı olsun diye değil, halkımıza Kepez’imize faydalı olsun diye yapıyoruz” diye konuştu.
Başkan Kocagöz’ün konuşmasının ardından gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.
HÜSNÜ KARAKAŞ’A PAZAR
Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde imar planında pazar yeri olarak belirlenen 31002 ada 1 parselde bulunan alana pazar kurulması konusu da oy birliğiyle kabul edildi. Bu gündem maddesinde konuşan Başkan Kocagöz, Zafer pazarındaki hurdaların Makine Kimya tarafından alınacağını o yüzden bu zaman kadar bir şey yapamadıklarını da pazarcı esnafına duyurarak, “Biz her zaman pazarcı esnafımızın yanındayız. Benim cezaevi sürecimde pazarcı esnafım ne dedi; ‘Mesut Kocagöz yalnız değildir.’ Benim pazarcı esnafımda yalnız değil. Mesut Kocagöz yanlarında” dedi.
DOKUMA ÇALIŞMA GRUBUNA 2 AY EK SÜRE
Kepez Belediye Meclisinde; mülkiyeti Pamuklu Dokuma İnş. Müh. Özel Eğit. Dan. Hiz. İht. Mad. Tur. Tic ve San. A.Ş’ye ait olan Fabrikalar Mahallesi 27718 ada 8 parselde bulunan 253 bin 359,62 metrekarelik alanda yapılacak proje için oluşturulan çalışma grubuna 2 ay ek süre verilmesini oy birliğiyle kabul edildi.
ÖNERGELER OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Yazılı gündem maddelerinin ardından önergelerin görüşülmesine geçildi. Fabrikalar Mahallesi 31236 ada 1 parselde bulunan belediyeye ait taşınmazın hayırsever Fidanlar İnşaat Tah. San.Tic. A.Ş. tarafından imar planına uygun düzenleme yapılarak belediye bağışlanması ve yapılacak protokolde Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e yetki verilmesi hususu oy birliğiyle kabul edildi. Fabrikalar Mahallesi 7186-7187 adalar arasında bulunan park alanı içindeki taşınmazın hayırsever tarafından Semt Evi olarak yapılması da kabul edilen önergeler arasında yer aldı.
PAZARCI ESNAFINA MÜJDE
Kepez Belediye Meclisi’nin 02.10.2026 tarih 335 sayılı kararı doğrultusunda; Şafak kapalı salı pazar yerinin yapı kullanma izninin bulunmaması nedeniyle geçici olarak kapatılması ve pazar yerinde faaliyet gösteren esnafların geçici olarak başka bir yere taşınmasına karar verilmişti. Kasım meclisinde de; söz konusu pazar yerinin yapı kullanım izin belgesi iskanının alınması nedeniyle geçici olarak başka alana taşınan esnafların daha önce kendilerine tahsis edilen mevcut yerlerine taşınarak faaliyetlerine devam etmeleri hususu da oy birliğiyle kabul edildi.
HAYIRLI OLSUN
Başkan Kocagöz bu gündem maddesinin ardından söz alarak önemli açıklamalar yaptı. “Encümende en çok neye ceza kesiliyordu? Ruhsatsız yerlere… Ama esnaf mağdur. Esnaf; ‘Ruhsat istiyoruz ama benim iskanım yok’ diyor. İskan eskiden genel iskana göre ufacık bir şey de olsa problem oluyordu. Bu geçirdiğimiz maddeyle artık sadece o bağımsız bölüme bakılarak iskan verebileceğiz. Dolayısıyla sıkıntı kalmayacak buradan duyurulur. Hayırlı olsun” dedi.
Antalya HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
