Tarimda Kendi Kendimize Yeten Bir Ülke Olmaliyiz

Asayiş 11.05.2022 - 21:48, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2219+ kez okundu.
 

Tarimda Kendi Kendimize Yeten Bir Ülke Olmaliyiz

Vali Ersin Yazıcı 11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü programına katıldı.
Vali Ersin Yazıcı 11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü programına katıldı. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Türkiye Tohumcuları Birliği Başkanı Savaş Akcan, Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Yazar ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı. Gıdanın Önemini Pandemi Döneminde Anladık Pandemi dönemini kapsayan süreç içerisinde tarım ve üreten toplumun önemini tüm insanlığın acı bir şekilde anladığına değinen Vali Yazıcı; “İki yılı aşkın süredir dünyanın başına bela olan pandemi dönemini yaşıyoruz. Ve herkes şunu gördü ki paranız, mülkünüz var ama hiçbirinden faydalanamıyorsunuz. Çünkü insanlığın yaşadığı olağanüstü durumlarda ona lazım olanın sadece gıda olduğunu gördük. Dışarı çıkıp imkanlarımızı kullanamadık ama yeme içmeye devam ettik. Biz bu acı tecrübeyi bir daha yaşamak istemiyoruz. Ancak Çin’den gelen duyumlara göre dünya büyük bir gıda krizine doğru gidiyor. Dolayısıyla üretmek zorundayız. Yaşadığımız coğrafya, bulunduğumuz stratejik pozisyon bizim kendimize yeten bir ülke olmamızı gerektiriyor. Öncelikle de tarımda kendimize yeten bir ülke olmamız lazım. Bu yüzden bu şehre geldiğimde ve tohum firmalarını ziyaret ettiğimde çok mutlu oldum. Tohumcular birliğine dahil olan herkesi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Türkiye’ye son 15-20 yıldır çağ atlattılar ve yetiştirilen birçok ürünün, tohumunu şirketlerimiz sayesinde biz üretiyoruz.” dedi. Türk Tarımını Siz Geliştireceksiniz Rusya-Ukrayna savaşının dünyada yarattığı gıda dengesizliğine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Konunun ehemmiyetini biliyorsunuz, devam eden savaşta yaşanan gıda sorunları kendini aleni bir şekilde göstermeye başladı. Gençlerimiz bu durumun farkında ve çok güzel bir alan üzerine çalışmalar yapıyorlar. Türkiye’nin parmakla gösterilen üniversitelerinin birisinde eğitim alıyorsunuz. Burada ki ıslah çalışmaları, tohum fide veya diğer materyaller ileride size teslim edilecek. Siz geliştirecek, siz büyüteceksiniz. Türk tarımını, Türk tohumculuğunu dünyaya siz duyuracaksınız. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin bunu yapabileceğine inancım sonsuz.  Bu güzel programı düzenledikleri için Akdeniz Üniversitesi’ne ve Tohumcular Birliği’ne teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Vali Ersin Yazıcı 11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü programına katıldı.

Vali Ersin Yazıcı 11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü programına katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinde düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Türkiye Tohumcuları Birliği Başkanı Savaş Akcan, Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Yazar ve Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Gıdanın Önemini Pandemi Döneminde Anladık

Pandemi dönemini kapsayan süreç içerisinde tarım ve üreten toplumun önemini tüm insanlığın acı bir şekilde anladığına değinen Vali Yazıcı; “İki yılı aşkın süredir dünyanın başına bela olan pandemi dönemini yaşıyoruz. Ve herkes şunu gördü ki paranız, mülkünüz var ama hiçbirinden faydalanamıyorsunuz. Çünkü insanlığın yaşadığı olağanüstü durumlarda ona lazım olanın sadece gıda olduğunu gördük. Dışarı çıkıp imkanlarımızı kullanamadık ama yeme içmeye devam ettik. Biz bu acı tecrübeyi bir daha yaşamak istemiyoruz. Ancak Çinden gelen duyumlara göre dünya büyük bir gıda krizine doğru gidiyor. Dolayısıyla üretmek zorundayız. Yaşadığımız coğrafya, bulunduğumuz stratejik pozisyon bizim kendimize yeten bir ülke olmamızı gerektiriyor. Öncelikle de tarımda kendimize yeten bir ülke olmamız lazım. Bu yüzden bu şehre geldiğimde ve tohum firmalarını ziyaret ettiğimde çok mutlu oldum. Tohumcular birliğine dahil olan herkesi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Türkiyeye son 15-20 yıldır çağ atlattılar ve yetiştirilen birçok ürünün, tohumunu şirketlerimiz sayesinde biz üretiyoruz.” dedi.

Türk Tarımını Siz Geliştireceksiniz

Rusya-Ukrayna savaşının dünyada yarattığı gıda dengesizliğine vurgu yapan Vali Yazıcı; Konunun ehemmiyetini biliyorsunuz, devam eden savaşta yaşanan gıda sorunları kendini aleni bir şekilde göstermeye başladı. Gençlerimiz bu durumun farkında ve çok güzel bir alan üzerine çalışmalar yapıyorlar. Türkiyenin parmakla gösterilen üniversitelerinin birisinde eğitim alıyorsunuz. Burada ki ıslah çalışmaları, tohum fide veya diğer materyaller ileride size teslim edilecek. Siz geliştirecek, siz büyüteceksiniz. Türk tarımını, Türk tohumculuğunu dünyaya siz duyuracaksınız. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin bunu yapabileceğine inancım sonsuz.  Bu güzel programı düzenledikleri için Akdeniz Üniversitesine ve Tohumcular Birliğine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.