YKS ve LGS Kurs Kayıtları Başladı

27.07.2022 - 21:27, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 2744+ kez okundu.
 

YKS ve LGS Kurs Kayıtları Başladı

Konyaaltı Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için verdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hazırlık kursları ön kayıtları 1-7 Ağustos tarihlerinde başlıyor.
Konyaaltı Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için verdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hazırlık kursları ön kayıtları 1-7 Ağustos tarihlerinde başlıyor. KONSEM Etüt Merkezi bünyesinde verilen kurslara başvuru yapmak isteyen öğrenciler www.konyaalti.bel.tr adresinden ön kayıtlarını yapabileceği bildirildi. Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) çatısı altında hizmet veren Etüt Merkezi’nde, YKS ve LGS’ye hazırlanacak öğrenciler için verdiği ücretsiz kurs kayıtları başlıyor. Öğrencilerin 1-7 Ağustos tarihleri arasında belediyenin www.konyaalti.bel.tr adresi üzerinden yapabileceği ön kayıt başvurularının bilgisi için 02422272080 numaralı telefonu arayabileceği bildirildi. YKS hazırlık kurslarına lise 11-12. sınıf ve mezun öğrencileri, LGS hazırlık kurslarına ise ortaokul 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuru yapabileceği belirtildi. EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik her yıl ücretsiz kurs eğitimi verdiklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, özel kurs veya etüt merkezlerinde eğitim alacak imkanları olmayan öğrenciler için böyle bir hizmet verdiklerini dile getirdi. Ailelerin yükünü bir nebze de olsa hafifletmek istediklerini söyleyen Esen, “Bugün ekonomik anlamda geldiğimiz noktaya baktığımız zaman özellikle gelir düzeyi düşük olan yurttaşlarımız daha büyük zorluklar yaşıyor. İnsanlar giderlerini her yerden kısarak çocuklarını okutmaya çalışıyor. Bunu görüyoruz ve bu duruma kayıtsız kalmıyoruz. Bu noktada ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik YKS ve LGS sınavlarına hazırlık kurslarını ücretsiz veriyoruz” şeklinde konuştu. ETÜT MERKEZİ MÜJDESİ Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında yeni projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yakın bir tarihte bin öğrenci kapasiteli bir etüt merkezinin de temelini atacaklarını söyledi. En iyi eğitim kurumlarındaki standartlara göre inşa edilecek etüt merkezinde 500 öğrenciye lise hazırlık, 500 öğrenciye de üniversite hazırlık eğitimi verileceğini vurgulayan Başkan Esen, ‘’Bugün bir üniversite hazırlık dershanesinin fiyatı, dar gelirli yurttaşlarımızın karşılayabileceği miktarların çok çok üzerinde. Bu yüzden, önümüzdeki sene açılışını yapmayı planladığımız etüt merkezimizdeki eğitimlerimiz tamamen ücretsiz olacak ve hem öğrencilerimizin eğitimlerine, hem de ailelerinin bütçelerine katkı yapmış olacağız’’ dedi.
Konyaaltı Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için verdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hazırlık kursları ön kayıtları 1-7 Ağustos tarihlerinde başlıyor.

Konyaaltı Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için verdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) hazırlık kursları ön kayıtları 1-7 Ağustos tarihlerinde başlıyor. KONSEM Etüt Merkezi bünyesinde verilen kurslara başvuru yapmak isteyen öğrenciler www.konyaalti.bel.tr adresinden ön kayıtlarını yapabileceği bildirildi.

Konyaaltı Belediyesi Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) çatısı altında hizmet veren Etüt Merkezi’nde, YKS ve LGS’ye hazırlanacak öğrenciler için verdiği ücretsiz kurs kayıtları başlıyor. Öğrencilerin 1-7 Ağustos tarihleri arasında belediyenin www.konyaalti.bel.tr adresi üzerinden yapabileceği ön kayıt başvurularının bilgisi için 02422272080 numaralı telefonu arayabileceği bildirildi. YKS hazırlık kurslarına lise 11-12. sınıf ve mezun öğrencileri, LGS hazırlık kurslarına ise ortaokul 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuru yapabileceği belirtildi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik her yıl ücretsiz kurs eğitimi verdiklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, özel kurs veya etüt merkezlerinde eğitim alacak imkanları olmayan öğrenciler için böyle bir hizmet verdiklerini dile getirdi. Ailelerin yükünü bir nebze de olsa hafifletmek istediklerini söyleyen Esen, “Bugün ekonomik anlamda geldiğimiz noktaya baktığımız zaman özellikle gelir düzeyi düşük olan yurttaşlarımız daha büyük zorluklar yaşıyor. İnsanlar giderlerini her yerden kısarak çocuklarını okutmaya çalışıyor. Bunu görüyoruz ve bu duruma kayıtsız kalmıyoruz. Bu noktada ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yönelik YKS ve LGS sınavlarına hazırlık kurslarını ücretsiz veriyoruz” şeklinde konuştu.

ETÜT MERKEZİ MÜJDESİ

Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında yeni projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yakın bir tarihte bin öğrenci kapasiteli bir etüt merkezinin de temelini atacaklarını söyledi. En iyi eğitim kurumlarındaki standartlara göre inşa edilecek etüt merkezinde 500 öğrenciye lise hazırlık, 500 öğrenciye de üniversite hazırlık eğitimi verileceğini vurgulayan Başkan Esen, ‘’Bugün bir üniversite hazırlık dershanesinin fiyatı, dar gelirli yurttaşlarımızın karşılayabileceği miktarların çok çok üzerinde. Bu yüzden, önümüzdeki sene açılışını yapmayı planladığımız etüt merkezimizdeki eğitimlerimiz tamamen ücretsiz olacak ve hem öğrencilerimizin eğitimlerine, hem de ailelerinin bütçelerine katkı yapmış olacağız’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.