Emine YAZAROĞLU
Köşe Yazarı
Emine YAZAROĞLU
 

Şu An Nasılsın?

--- Nasılsın? --- İyiyim, sen nasılsın? --- Ben de iyiyim. Ezberlenmiş bir soru ve cevap. Gerçekten nasılsın? Şu an nasılsın? Neler hissediyorsun? Hissetmek…  Çevremizde olanları, kendi yaşadıklarımızı, en çokta duygularımızı hissetmek.  İnsan en çok duygularının esiri oluyor diye çok duyarız. Peki gerçekten duygularımıza yenik mi düşüyoruz? Hissettiğimiz duyguların kontrolünü nasıl sağlayabiliriz? Hüzün, nefret, öfke, sevinç, özlem, sevgi… Olumlu ve olumsuz duygularımız ve bizim bu duygularımızda kayboluşlarımız. Düşünce şeklimiz duygularımızı belirler. Hissettiğimiz duygularımızla olaylara verdiğimiz tepkiler değişkenlik gösterir. Yoğun olarak olumsuz duygular hissettiğimiz anlarda büyük tepkiler göstermemiz muhtemeldir.  Peki olumsuz duygularımız için neler yapabiliriz? Hissettiğiniz olumsuz duygu ne ise kabul edip şimdiki zaman kullanarak sesli söyleyin. Şu an kendimi gergin hissediyorum. Şu an kendimi huzursuz hissediyorum. Şu an kendimi öfkeli hissediyorum. vb. Hissettiğimiz duyguları sesli söylediğimiz zaman bilincimize getiririz ve kısa süre sonra bu duyguların esiri olmaktan çıkarız. Zihnimizde rahatlama hissederiz ve bu da bedenimize yansır. Bazen-li düşünmek ve konuşmak. Olumsuz hissettiğimiz anlarda bazen ile düşünmek. İnsanlar bazen gergin hissedebilir bazen hissetmeyebilir. İnsanlar bazen öfkeli hissedebilir bazen hissetmeyebilir. Sesli bir şekilde: “Şu an kendimi gergin hissediyorum. İnsanlar bazen kendini gergin hissedebilir, bazen de hissetmeyebilir.”  Şeklinde tekrar edebiliriz. Bunu yapmamızdaki amaç ise duygularımızı seslendirerek bilinçaltımızdan bilinç düzeyine getirip kabullenmedir. Duygularımızı kontrol edip gerçekten neler yaşadığımızı hissedip anlayabiliriz. Sahiplenin ve kabul edin. Siz hissettiğiniz duygularınız değilsiniz. Düşüncelerimiz duygularımızı yön verir.  Nasıl düşünürsek o duyguya geçeriz. Duygularımız değil zihnimizden geçen düşüncelerle duygularımız açığa çıkar. Yazarak çalışın. Eğer yaşadığınız olumsuz duygulardan çıkamıyorsanız, hissettiğiniz olumsuz duyguları yazarak yazdığınız kağıdı yırtıp yok edebilirsiniz. Zihniniz bu şekilde de rahatlama sağlayacaktır. Şükredin. Şükretmek, minnettar olmak olumsuz duygularımızı azaltır. Her gün şükredeceğiniz en az 3 şey ile güne başlayın. İsterseniz şükran defteri tutarakta bu çalışmayı yapabilirsiniz. Meditasyon-Nefes-Dua. Gününüzün belli bir zaman diliminde, kendinize zaman ayırarak neye inanıyorsanız inancınıza göre; nefes teknikleri uygulayabilir, meditasyon, yoga, reiki vs. yapabilir, dua edebilirsiniz. Nasıl hissediyorsak öyle yaşarız. Neye inanıyorsak onu yaşarız. İnsan doğası gereği olumsuz veya negatif düşünebilir. Önemli olan farkına varmaktır. Farkındalığımızın yüksek olmasıdır. Kendimizi de çok iyi tanımak bize bu süreci kolaylaştıracaktır.                                                                                                                                      Sevgilerimle.
Ekleme Tarihi: 22 Temmuz 2022 - Cuma

Şu An Nasılsın?

--- Nasılsın?

--- İyiyim, sen nasılsın?

--- Ben de iyiyim.

Ezberlenmiş bir soru ve cevap.

Gerçekten nasılsın? Şu an nasılsın? Neler hissediyorsun?

Hissetmek…  Çevremizde olanları, kendi yaşadıklarımızı, en çokta duygularımızı hissetmek.  İnsan en çok duygularının esiri oluyor diye çok duyarız. Peki gerçekten duygularımıza yenik mi düşüyoruz? Hissettiğimiz duyguların kontrolünü nasıl sağlayabiliriz?

Hüzün, nefret, öfke, sevinç, özlem, sevgi… Olumlu ve olumsuz duygularımız ve bizim bu duygularımızda kayboluşlarımız.

Düşünce şeklimiz duygularımızı belirler. Hissettiğimiz duygularımızla olaylara verdiğimiz tepkiler değişkenlik gösterir. Yoğun olarak olumsuz duygular hissettiğimiz anlarda büyük tepkiler göstermemiz muhtemeldir.

 Peki olumsuz duygularımız için neler yapabiliriz?

Hissettiğiniz olumsuz duygu ne ise kabul edip şimdiki zaman kullanarak sesli söyleyin.

  • Şu an kendimi gergin hissediyorum.
  • Şu an kendimi huzursuz hissediyorum.
  • Şu an kendimi öfkeli hissediyorum. vb.

Hissettiğimiz duyguları sesli söylediğimiz zaman bilincimize getiririz ve kısa süre sonra bu duyguların esiri olmaktan çıkarız. Zihnimizde rahatlama hissederiz ve bu da bedenimize yansır.

Bazen-li düşünmek ve konuşmak.

Olumsuz hissettiğimiz anlarda bazen ile düşünmek.

İnsanlar bazen gergin hissedebilir bazen hissetmeyebilir.

İnsanlar bazen öfkeli hissedebilir bazen hissetmeyebilir.

Sesli bir şekilde: “Şu an kendimi gergin hissediyorum. İnsanlar bazen kendini gergin hissedebilir, bazen de hissetmeyebilir.”  Şeklinde tekrar edebiliriz.

Bunu yapmamızdaki amaç ise duygularımızı seslendirerek bilinçaltımızdan bilinç düzeyine getirip kabullenmedir. Duygularımızı kontrol edip gerçekten neler yaşadığımızı hissedip anlayabiliriz.

Sahiplenin ve kabul edin.

Siz hissettiğiniz duygularınız değilsiniz. Düşüncelerimiz duygularımızı yön verir.  Nasıl düşünürsek o duyguya geçeriz. Duygularımız değil zihnimizden geçen düşüncelerle duygularımız açığa çıkar.

Yazarak çalışın.

Eğer yaşadığınız olumsuz duygulardan çıkamıyorsanız, hissettiğiniz olumsuz duyguları yazarak yazdığınız kağıdı yırtıp yok edebilirsiniz. Zihniniz bu şekilde de rahatlama sağlayacaktır.

Şükredin.

Şükretmek, minnettar olmak olumsuz duygularımızı azaltır. Her gün şükredeceğiniz en az 3 şey ile güne başlayın. İsterseniz şükran defteri tutarakta bu çalışmayı yapabilirsiniz.

Meditasyon-Nefes-Dua.

Gününüzün belli bir zaman diliminde, kendinize zaman ayırarak neye inanıyorsanız inancınıza göre; nefes teknikleri uygulayabilir, meditasyon, yoga, reiki vs. yapabilir, dua edebilirsiniz.

Nasıl hissediyorsak öyle yaşarız. Neye inanıyorsak onu yaşarız. İnsan doğası gereği olumsuz veya negatif düşünebilir. Önemli olan farkına varmaktır. Farkındalığımızın yüksek olmasıdır. Kendimizi de çok iyi tanımak bize bu süreci kolaylaştıracaktır.

                                                                                                                                     Sevgilerimle.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.