Sağlıkta Şiddete En Ağır Cezalar Verilmeli

Sağlık 07.11.2023 - 20:53, Güncelleme: 07.11.2023 - 20:53 2542+ kez okundu.
 

Sağlıkta Şiddete En Ağır Cezalar Verilmeli

Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz.
Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz. Bu tür vahşetlerden biriside şehrimizde yaşanmıştır. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Asistanı bir arkadaşımız, hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Bu alçakça saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz. İlgililere soruyorum, Doktorumuz, Hemşiremiz, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmezler ise, can güvenliklerinden endişeli bir halde yaşar ve çalışırlarsa nasıl hizmet üreteceklerdir? Böylesine korkunç olayların yaşanması, yaptırımların ne kadar ağır olması, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir. Sağlıkta şiddete cezayı arttıran ve bu suçu kategorik bir suç olarak tanımlayan düzenleme hayata geçmiştir. Bu olumlu olmakla birlikte ek olarak sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkânsız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında, şiddet uygulayanlara acil haller dışında, kamu sağlık hizmetinin ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir. Tutuklu yargılama istisnasız olarak uygulanmalıdır. Aksi takdirde, ne yazık ki şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları, şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır. Hastaları hayatta tutmaya çalışırken, kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına, sağlık çalışanlarının artık tahammülü kalmamıştır. Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir. Sağlıkta şiddet basit bir mesele değildir. Mutlaka çözüm üretilmesi gereken temel bir sorundur. Bu mesele sadece sağlık camiasının değil tüm memleketin meselesidir. Yaşananlara tepki göstermek hepimizin sorumluluğundadır. Sağlıkta şiddete karşı herkes tavır almalıdır.
Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz.

Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz.

Bu tür vahşetlerden biriside şehrimizde yaşanmıştır. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Asistanı bir arkadaşımız, hasta yakını tarafından darp edilmiştir.

Bu alçakça saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz.

İlgililere soruyorum, Doktorumuz, Hemşiremiz, sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmezler ise, can güvenliklerinden endişeli bir halde yaşar ve çalışırlarsa nasıl hizmet üreteceklerdir?

Böylesine korkunç olayların yaşanması, yaptırımların ne kadar ağır olması, tedbirlerin en üst seviyede alınması gerektiğini göstermektedir.

Sağlıkta şiddete cezayı arttıran ve bu suçu kategorik bir suç olarak tanımlayan düzenleme hayata geçmiştir. Bu olumlu olmakla birlikte ek olarak sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir.

Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkânsız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir.

Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında, şiddet uygulayanlara acil haller dışında, kamu sağlık hizmetinin ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir.

Tutuklu yargılama istisnasız olarak uygulanmalıdır.

Aksi takdirde, ne yazık ki şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları, şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır.

Hastaları hayatta tutmaya çalışırken, kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına, sağlık çalışanlarının artık tahammülü kalmamıştır.

Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir.

Sağlıkta şiddet basit bir mesele değildir. Mutlaka çözüm üretilmesi gereken temel bir sorundur.

Bu mesele sadece sağlık camiasının değil tüm memleketin meselesidir. Yaşananlara tepki göstermek hepimizin sorumluluğundadır.

Sağlıkta şiddete karşı herkes tavır almalıdır.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.