Başkan Güngör’ün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ekonomi (Antalya Haber Takip ) - Antalya Haber Takip | 07.03.2024 - 23:04, Güncelleme: 07.03.2024 - 23:04 2594+ kez okundu.
 

Başkan Güngör’ün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
antalyahabertakip.com - Başkan Güngör, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;  Başta aile olmak üzere toplumun her katmanında en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren kadınlarımız; toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. Kadınların gücü, toplumların medeniyet ölçüsüdür. Hayatı kadınlarla eşit olarak paylaşmayı reddeden zihniyet; güçsüz ve geri kalmaya mahkûmdur. Türk kadını dünyanın hiçbir coğrafyasında görülmeyen özverilerle bu toprağın vatan olmasında erkeklerle birlikte mücadele vererek; Cumhuriyet’in ilanına giden bağımsızlık yolunda sonsuz fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip, Nene Hatun ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazarak bağımsızlık mücadelesinde korkusuzca savaşmıştır. İşte tam olarak bu durumun farkında olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” diyerek Türk kadınının; 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin bağımsızlık mücadelesine olan katkısını vurgulamıştır. Günümüzde ise kadınlarımız; eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde ederek devletimizi muasır medeniyet seviyesine taşımakta hep önde olmuştur. Özellikle kadının daha eğitimli, azimli, hırslı ve kararlı duruşu; bağımsızlığını ve konumunu güçlendirmektedir. Kentimizdeki kadınların, çalışma hayatına yoğun katılımını gördükçe; çalışmalarımızı genişletme ve derinleştirme noktasında bizlere büyük cesaret vermektedir. İstiyoruz ki kadınlarımız iş hayatında daha çok yer alsın. Daha fazla kadın girişimcimiz olsun. Bizi doğuran, büyüten, hayat ortağımız, insanlığın bu güzel yüzüne saygıda ve değerde asla kusur etmeyelim. Unutmayalım ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle “Dünyada her şey kadının eseridir.” Güçlü kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum prensibini rehber edinerek geleceğin inşasına hep birlikte omuz verip; haklarından vazgeçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadınlardan alınan ilhamla dünya daha güzel bir yer haline getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başkalarının hayal gücüyle sınırlı kalmayan ve her yeni gün sınırlarını aşan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

antalyahabertakip.com - Başkan Güngör, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;  Başta aile olmak üzere toplumun her katmanında en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren, dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren kadınlarımız; toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi, sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur.

Kadınların gücü, toplumların medeniyet ölçüsüdür. Hayatı kadınlarla eşit olarak paylaşmayı reddeden zihniyet; güçsüz ve geri kalmaya mahkûmdur.

Türk kadını dünyanın hiçbir coğrafyasında görülmeyen özverilerle bu toprağın vatan olmasında erkeklerle birlikte mücadele vererek; Cumhuriyet’in ilanına giden bağımsızlık yolunda sonsuz fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip, Nene Hatun ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazarak bağımsızlık mücadelesinde korkusuzca savaşmıştır. İşte tam olarak bu durumun farkında olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” diyerek Türk kadınının; 100. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin bağımsızlık mücadelesine olan katkısını vurgulamıştır.

Günümüzde ise kadınlarımız; eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan, kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde ederek devletimizi muasır medeniyet seviyesine taşımakta hep önde olmuştur. Özellikle kadının daha eğitimli, azimli, hırslı ve kararlı duruşu; bağımsızlığını ve konumunu güçlendirmektedir.

Kentimizdeki kadınların, çalışma hayatına yoğun katılımını gördükçe; çalışmalarımızı genişletme ve derinleştirme noktasında bizlere büyük cesaret vermektedir.

İstiyoruz ki kadınlarımız iş hayatında daha çok yer alsın. Daha fazla kadın girişimcimiz olsun. Bizi doğuran, büyüten, hayat ortağımız, insanlığın bu güzel yüzüne saygıda ve değerde asla kusur etmeyelim.

Unutmayalım ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle “Dünyada her şey kadının eseridir.”

Güçlü kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum prensibini rehber edinerek geleceğin inşasına hep birlikte omuz verip; haklarından vazgeçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadınlardan alınan ilhamla dünya daha güzel bir yer haline getireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başkalarının hayal gücüyle sınırlı kalmayan ve her yeni gün sınırlarını aşan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.