Başkan Güngör, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ve Banka Genel Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Ekonomi 21.02.2022 - 20:04, Güncelleme: 16.11.2022 - 03:02 1663+ kez okundu.
 

Başkan Güngör, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ve Banka Genel Müdürleriyle Bir Araya Geldi

Başkan Güngör, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ve Banka Genel Müdürlerine Manavgat İş Dünyasının Sorunlarını Aktardı
Başkan Güngör, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ve Banka Genel Müdürlerine Manavgat İş Dünyasının Sorunlarını Aktardı Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) başkanı ve banka genel müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda Manavgat iş dünyasının sorunlarını dile getirdi. Manavgat iş dünyasının kredi ve finans sorunlarını geçtiğimiz ay bir rapor olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na sunan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör Antalya Ticaret Odasının (ATSO) ev sahipliğini yaptığı 4 büyük bankayı ve iş dünyasını bir araya getiren toplantıya katılarak Manavgat iş dünyasının sorunlarını toplantıda dile getirdi. ATSO’nun ev sahipliği yaptığı ve dört büyük bankanın genel müdürlerinin iş dünyası ile bir araya gelerek finans ve kredi sorunlarının dile getirildiği toplantıya İş Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank, Ziraat Bankası genel müdür düzeyinde katıldı. Türkiye Bankacılar Birliği başkanı Alparslan Çakar dünya üzerindeki sermayenin pandemiden kaynaklı korumacı bir yaklaşım içerisine girdiğini ve geçen yıl büyümenin yüzde 10 civarında olmasına rağmen bu yıl yüzde 5 civarında olacağının öngörüldüğünü belirtti. Alparslan Çakar Turizm sektörünün 201 milyar kredi kullandığını bu rakamın toplam kredi kullanımında yüzde 5 civarında bir orana tekâmül ettiğini söyledi. Bacasız sanayi deyiminin turizmi tam anlamıyla tarif ettiğini söyleyen Çakar Türk turizminin döviz girdileri konusunda ülkenin lokomotiflerinden birisi durumunda olduğunu belirtti.  PANDEMİ DÖNEMİNİN MANAVGAT İŞ DÜNYASINA YANSIMASI SERT OLDU Manavgat iş dünyası adına toplantıya katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör “Dünya üzerinde pandemi kaynaklı yaşanan ekonomik daralmanın Manavgat bölgesine yansıması diğer bölgelere oranla daha sert olmuştur. Ekonomik daralmadan en çok etkilenen sektör turizmdir. Antalya bölgesinde  en çok konaklama tesisi ve  yatak kapasitesi Manavgat’ta dır. Bu nedenle Manavgat ekonomik sıkıntıyı en çok ve en sert yaşayan bölgedir” dedi. MANAVGAT’A KREDİ MUSLUKLARININ AÇILMASI GEREKMEKTEDİR Kredi musluklarının açılması gerektiğinin altını çizen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör “ Yaşadığımız bunca sıkıntıya rağmen elimizdeki verilere ve rezervasyonlara baktığımız zaman önümüzdeki sezonun turizm adına oldukça verimli geçeceğini görüyoruz. Tünelin ucunda ışık göründü.  Turizmin özellikle konaklama sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıları ile turizmin yan sektörleri durumunda olan orta ve küçük ölçekli kuruluşlara kredi ve finans konusunda destek olunursa bir iki yıl içerisinde taşlar yerine oturacaktır” dedi.  Başkan Güngör, iş dünyası ile dört büyük bankanın genel müdürlerini bir araya getirerek böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Başkanına teşekkür etti.
Başkan Güngör, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ve Banka Genel Müdürlerine Manavgat İş Dünyasının Sorunlarını Aktardı

Başkan Güngör, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ve Banka Genel Müdürlerine Manavgat İş Dünyasının Sorunlarını Aktardı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) başkanı ve banka genel müdürleri ile bir araya geldiği toplantıda Manavgat iş dünyasının sorunlarını dile getirdi.

Manavgat iş dünyasının kredi ve finans sorunlarını geçtiğimiz ay bir rapor olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na sunan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör Antalya Ticaret Odasının (ATSO) ev sahipliğini yaptığı 4 büyük bankayı ve iş dünyasını bir araya getiren toplantıya katılarak Manavgat iş dünyasının sorunlarını toplantıda dile getirdi. ATSO’nun ev sahipliği yaptığı ve dört büyük bankanın genel müdürlerinin iş dünyası ile bir araya gelerek finans ve kredi sorunlarının dile getirildiği toplantıya İş Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank, Ziraat Bankası genel müdür düzeyinde katıldı. Türkiye Bankacılar Birliği başkanı Alparslan Çakar dünya üzerindeki sermayenin pandemiden kaynaklı korumacı bir yaklaşım içerisine girdiğini ve geçen yıl büyümenin yüzde 10 civarında olmasına rağmen bu yıl yüzde 5 civarında olacağının öngörüldüğünü belirtti. Alparslan Çakar Turizm sektörünün 201 milyar kredi kullandığını bu rakamın toplam kredi kullanımında yüzde 5 civarında bir orana tekâmül ettiğini söyledi. Bacasız sanayi deyiminin turizmi tam anlamıyla tarif ettiğini söyleyen Çakar Türk turizminin döviz girdileri konusunda ülkenin lokomotiflerinden birisi durumunda olduğunu belirtti.

 PANDEMİ DÖNEMİNİN MANAVGAT İŞ DÜNYASINA YANSIMASI SERT OLDU

Manavgat iş dünyası adına toplantıya katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör “Dünya üzerinde pandemi kaynaklı yaşanan ekonomik daralmanın Manavgat bölgesine yansıması diğer bölgelere oranla daha sert olmuştur. Ekonomik daralmadan en çok etkilenen sektör turizmdir. Antalya bölgesinde  en çok konaklama tesisi ve  yatak kapasitesi Manavgat’ta dır. Bu nedenle Manavgat ekonomik sıkıntıyı en çok ve en sert yaşayan bölgedir” dedi.

MANAVGAT’A KREDİ MUSLUKLARININ AÇILMASI GEREKMEKTEDİR

Kredi musluklarının açılması gerektiğinin altını çizen MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör “ Yaşadığımız bunca sıkıntıya rağmen elimizdeki verilere ve rezervasyonlara baktığımız zaman önümüzdeki sezonun turizm adına oldukça verimli geçeceğini görüyoruz. Tünelin ucunda ışık göründü.  Turizmin özellikle konaklama sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıları ile turizmin yan sektörleri durumunda olan orta ve küçük ölçekli kuruluşlara kredi ve finans konusunda destek olunursa bir iki yıl içerisinde taşlar yerine oturacaktır” dedi. 

Başkan Güngör, iş dünyası ile dört büyük bankanın genel müdürlerini bir araya getirerek böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Başkanına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.