Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Altılı Masa ‘Çoklu Masa’ Olacak

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener.. Altıla Masa toplantısında, “ortak aday mutabakat metni”ne imza attıktan sonra sürpriz bazı açıklamalar yaptı.. Bu ŞOK açıklama, “Altılı Masa dağıldı” yorumlarına neden oldu.. Ve CHP’liler ile gazeteciler-yazarlar dahil CHP yandaşları Akşener’e söylenmedik laf, etmedik küfür bırakmadı.. Dün “ALTILI MASA DAĞILDI MI SANIYORSUNUZ” başlıklı bir yazıyla, “dağılma” falan olmadığını anlatmaya çalıştım.. Bugün de –izninizle- bu konunun başka bir yönü ile devam edeceğim.. … Önce şunu iyice bir kafanıza sokun.. Meral Akşener Altılı Masa’yı dağıtmadı, “Altılı Masa’nın kapsama alanını” genişletti.. Artık “ÇOKLU MASA” olma yolunda ilerliyor.. … Akşener’in açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu videolu paylaşımında ne demişti? 1- “Ne ben ne de partimdeki yol arkadaşlarım herhangi bir gerginliğe izin vermeyeceğiz, kimseyi geride bırakmayacağız..” Bu, “Meral Akşener Millet İttifakı’nın içindedir, merak etmeyin” demek.. 2- “Bu sofraya o oturmasın, bu oturmasın diyerek bu ülkeyi toparlayamayız.. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz..” Bu da, “Sadece HDP değil..  Fetullahçı Terör Örgütü (CİA), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C), Maoist Komünist Partisi (MKP), Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) gibi “radikal örgüt” temsilcileri de o masada olacak” demek.. Çünkü, getirebilecekleri yüzde 1 oya bile muhalefetin ihtiyacı var.. Çünkü, anketler hala Erdoğan’ın kazanacağını gösteriyor.. Ayrıca; “ALTI BENZEMEZ”i aynı masada birleştiren akıl, özellikle HDP’nin gizli değil, AÇIK-SEÇİK bu masada yer almasını, milletin de bunu görmesini  istiyor.. … Bu OPERASYON ile yapılmak istenen şey aslında şudur; 1- İyi Parti seçmenine HDP ve diğer radikal örgütlerle “birlikte” olmayı kabul ettirmek.. 2- Kemal Kılıçdaroğlu’na antipati duyan, “YCHP’ye oy vermem” diyen CHP’li seçmene “iktidar elden gidiyor” korkusu verip sandığa gitmesini ve “Millet İttifakı’nın içinde kalmasını” sağlamak.. 3- HDP’yi ve radikal örgütleri siyasetin içine sokmak, öyle ya da böyle Türk milletine onları kabul ettirmek.. 4- “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur, milletin gözünde büyütün büyütebildiğiniz kadar” diyerek, Kılıçdaroğlu’nu “güçlü bir lider” gibi göstermek.. … Nitekim.. 1- Dün akşamdan bu yana Kılıçdaroğlu CHP’li başkanlara ve teşkilatlara TALİMAT yağdırıp, Meral Akşener aleyhinde açıklamalar yapılmamasını istiyor.. 2- CHP Genel Merkezi’nden bütün belediye ve İl başkanlarına, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen güçlü mesajlar verin” şeklinde TALİMAT gönderildi, onlar da gereğini yapıyor.. Tiyatronun konusunu sanırım anlıyorsunuz artık.. … Özetle.. Bence, şu anda Türk milletine bir “operasyon” çekiliyor.. Tutar mı, orası meçhul.. Dün söylemiştim, tekrar ediyorum.. Bu millet zamanı geldiğinde kime oy vereceğini, kime de ders vereceğini çok iyi bilir..
Ekleme Tarihi: 05 Mart 2023 - Pazar

Altılı Masa ‘Çoklu Masa’ Olacak

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener..

Altıla Masa toplantısında, “ortak aday mutabakat metni”ne imza attıktan sonra sürpriz bazı açıklamalar yaptı..

Bu ŞOK açıklama, “Altılı Masa dağıldı” yorumlarına neden oldu..

Ve CHP’liler ile gazeteciler-yazarlar dahil CHP yandaşları Akşener’e söylenmedik laf, etmedik küfür bırakmadı..

Dün “ALTILI MASA DAĞILDI MI SANIYORSUNUZ” başlıklı bir yazıyla, “dağılma” falan olmadığını anlatmaya çalıştım..

Bugün de –izninizle- bu konunun başka bir yönü ile devam edeceğim..

Önce şunu iyice bir kafanıza sokun..

Meral Akşener Altılı Masa’yı dağıtmadı, “Altılı Masa’nın kapsama alanını” genişletti..

Artık “ÇOKLU MASA” olma yolunda ilerliyor..

Akşener’in açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu videolu paylaşımında ne demişti?

1- “Ne ben ne de partimdeki yol arkadaşlarım herhangi bir gerginliğe izin vermeyeceğiz, kimseyi geride bırakmayacağız..”

Bu, “Meral Akşener Millet İttifakı’nın içindedir, merak etmeyin” demek..

2- “Bu sofraya o oturmasın, bu oturmasın diyerek bu ülkeyi toparlayamayız.. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz..”

Bu da, “Sadece HDP değil..  Fetullahçı Terör Örgütü (CİA), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C), Maoist Komünist Partisi (MKP), Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) gibi “radikal örgüt” temsilcileri de o masada olacak” demek..

Çünkü, getirebilecekleri yüzde 1 oya bile muhalefetin ihtiyacı var..

Çünkü, anketler hala Erdoğan’ın kazanacağını gösteriyor..

Ayrıca; “ALTI BENZEMEZ”i aynı masada birleştiren akıl, özellikle HDP’nin gizli değil, AÇIK-SEÇİK bu masada yer almasını, milletin de bunu görmesini  istiyor..

Bu OPERASYON ile yapılmak istenen şey aslında şudur;

1- İyi Parti seçmenine HDP ve diğer radikal örgütlerle “birlikte” olmayı kabul ettirmek..

2- Kemal Kılıçdaroğlu’na antipati duyan, “YCHP’ye oy vermem” diyen CHP’li seçmene “iktidar elden gidiyor” korkusu verip sandığa gitmesini ve “Millet İttifakı’nın içinde kalmasını” sağlamak..

3- HDP’yi ve radikal örgütleri siyasetin içine sokmak, öyle ya da böyle Türk milletine onları kabul ettirmek..

4- “Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur, milletin gözünde büyütün büyütebildiğiniz kadar” diyerek, Kılıçdaroğlu’nu “güçlü bir lider” gibi göstermek..

Nitekim..

1- Dün akşamdan bu yana Kılıçdaroğlu CHP’li başkanlara ve teşkilatlara TALİMAT yağdırıp, Meral Akşener aleyhinde açıklamalar yapılmamasını istiyor..

2- CHP Genel Merkezi’nden bütün belediye ve İl başkanlarına, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen güçlü mesajlar verin” şeklinde TALİMAT gönderildi, onlar da gereğini yapıyor..

Tiyatronun konusunu sanırım anlıyorsunuz artık..

Özetle..

Bence, şu anda Türk milletine bir “operasyon” çekiliyor..

Tutar mı, orası meçhul..

Dün söylemiştim, tekrar ediyorum..

Bu millet zamanı geldiğinde kime oy vereceğini, kime de ders vereceğini çok iyi bilir..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Cansel
(06.03.2023 22:48 - #156)
İnşallah güzel olacak hersey
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Cansel
(06.03.2023 22:48 - #157)
İnşallah güzel olacak hersey
Teomete TC’nin son yıllarını yaşıyor gibiyiz..Ulusal bağımsızlığın sonu gelmiş gibi..Karamsarız.!Tanrı yeni nesilleri korusun ve kabus bitsin.!
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.