Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Altılı Masa “Dallas” Gibi..

Birkaç gündür devam eden ve “devam edecek” gibi görünen tartışmanın farkındasınız sanırım.. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “HDP’ye bakanlık verebiliriz” dedi.. İYİ Parti lideri Meral Akşener de, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” diye çıkıştı.. Bu tartışmaya diğer CHP’li ve İyi Parti’li vekiller de katıldı.. Ve tartışma dalga dalga yayılıyor.. … “Altılı Masa”nın şu anki manzarası böyle.. Ya da “böyle görünmesi” için birileri yine senaryoyu yazdı ve uygulatıyor.. Yani, Türk halkı yine “ENAYİ” yerine konuyor.. HDP zaten en başından beri “havanda su dövmekten öte bir şey yapılmayan ve sadece gündem değiştirmek için kullanılan Altılı Masa”nın bir ortağı.. Ve hem CHP’yi hem de “Masa”yı yönlendirip yönetmiyor mu? Apaçık ortada olan bu tablo için Meral Akşener’in, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız” demesi, bu halkı kandırmak değil de nedir, söyler misiniz? “HDP’yi bile bile o masadaki sandalyelerden birine niye oturdun Meral Hanım” diye sormayacak mı hiçkimse? Dikkatle izleyin, ortada “karşılıklı laf dalaşı” var, ama eylem yok.. CHP HDP’nin değirmenine yazılan senaryo doğrultusunda su taşıyor, Meral Akşener de o masada oturmaya devam ediyor.. Yani, ortada açık-seçik oynanan bir “ORTAOYUNU” var.. Bunların sizi kandırmasına izin vermeyeceksiniz sanırım.. … Bu noktada sizlere CHP eski Genel Sekreteri ve parti üyesi Mehmet Sevigen’in konumuzla ilgili birkaç cümlesini aktarmak istiyorum.. “Altılı Masa”ya bir de böyle bakın isterseniz.. … Bakın Sevigen ne diyor; “HDP’ye bakanlık verileceğini sadece Gürsel Tekin değil, eski ve yeni milletvekilleri de söylüyor.. Ama bunu mertçe söyleyeceksin.. Bunlar iyi polis kötü polisi oynuyor.. Birisi ‘veririm’ diğeri ‘vermem’ diyor.. Madem işbirliği yapacaksın açık yapsana.. ‘6+1 masada HDP de olacak’ deyin.. İçişleri Bakanlığı veya Dışişleri Bakanlığı, kime ne verecekseniz artık, çıkın açıkça söyleyin.. Diğer türlüsü milleti kandırmak oluyor.. Daha işe başlamadan kavgaya başlayan masadan hayır gelir mi? Türkiye’yi nasıl yönetecekleri bile belli değil.. 6’lı masa Dallas gibi, kimin eli kimin cebinde belli değil.. Kemal Bey HDP sempatizanı CHP’li.. Bu bakımdan ben buradan hayır çıkacağına inanmıyorum..” … CHP ve İyi Parti arasındaki “tartışma manzarası” daha nasıl anlatılır? Açın gözünüzü ve hiçbir şeyi gördüğünüz gibi sanmayın.. Çünkü, vereceğiniz oy “kaderiniz” olacak bilesiniz..
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2022 - Salı

Altılı Masa “Dallas” Gibi..

Birkaç gündür devam eden ve “devam edecek” gibi görünen tartışmanın farkındasınız sanırım..

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “HDP’ye bakanlık verebiliriz” dedi..

İYİ Parti lideri Meral Akşener de, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” diye çıkıştı..

Bu tartışmaya diğer CHP’li ve İyi Parti’li vekiller de katıldı..

Ve tartışma dalga dalga yayılıyor..

“Altılı Masa”nın şu anki manzarası böyle..

Ya da “böyle görünmesi” için birileri yine senaryoyu yazdı ve uygulatıyor..

Yani, Türk halkı yine “ENAYİ” yerine konuyor..

HDP zaten en başından beri “havanda su dövmekten öte bir şey yapılmayan ve sadece gündem değiştirmek için kullanılan Altılı Masa”nın bir ortağı..

Ve hem CHP’yi hem de “Masa”yı yönlendirip yönetmiyor mu?

Apaçık ortada olan bu tablo için Meral Akşener’in, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız” demesi, bu halkı kandırmak değil de nedir, söyler misiniz?

“HDP’yi bile bile o masadaki sandalyelerden birine niye oturdun Meral Hanım” diye sormayacak mı hiçkimse?

Dikkatle izleyin, ortada “karşılıklı laf dalaşı” var, ama eylem yok..

CHP HDP’nin değirmenine yazılan senaryo doğrultusunda su taşıyor, Meral Akşener de o masada oturmaya devam ediyor..

Yani, ortada açık-seçik oynanan bir “ORTAOYUNU” var..

Bunların sizi kandırmasına izin vermeyeceksiniz sanırım..

Bu noktada sizlere CHP eski Genel Sekreteri ve parti üyesi Mehmet Sevigen’in konumuzla ilgili birkaç cümlesini aktarmak istiyorum..

“Altılı Masa”ya bir de böyle bakın isterseniz..

Bakın Sevigen ne diyor;

“HDP’ye bakanlık verileceğini sadece Gürsel Tekin değil, eski ve yeni milletvekilleri de söylüyor..

Ama bunu mertçe söyleyeceksin..

Bunlar iyi polis kötü polisi oynuyor..

Birisi ‘veririm’ diğeri ‘vermem’ diyor..

Madem işbirliği yapacaksın açık yapsana..

‘6+1 masada HDP de olacak’ deyin..

İçişleri Bakanlığı veya Dışişleri Bakanlığı, kime ne verecekseniz artık, çıkın açıkça söyleyin..

Diğer türlüsü milleti kandırmak oluyor..

Daha işe başlamadan kavgaya başlayan masadan hayır gelir mi?

Türkiye’yi nasıl yönetecekleri bile belli değil..

6’lı masa Dallas gibi, kimin eli kimin cebinde belli değil..

Kemal Bey HDP sempatizanı CHP’li..

Bu bakımdan ben buradan hayır çıkacağına inanmıyorum..”

CHP ve İyi Parti arasındaki “tartışma manzarası” daha nasıl anlatılır?

Açın gözünüzü ve hiçbir şeyi gördüğünüz gibi sanmayın..

Çünkü, vereceğiniz oy “kaderiniz” olacak bilesiniz..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.