Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Antalya’da eleman arayanlar… Ve elemanlar

Muhalif kanattan kim ağzını açsa, “Türkiye işsizlikten kırılıyooooor” diye bağırıyor.. Ama; etkili ve yetkili uzmanlar, patronlar, konuyla ilgili kurumlar, konuyla ilgili STK başkanları, esnaf temsilcileri bunun tam aksini söylüyor.. Israrla, “Türkiye’de işsizlik sorunu yok, iş beğenmeme sorun var” diyor.. Diyor da, bu sözleri, “Tayyip gitsin de isterse Türkiye batsın” diyebilen tiynetteki AKIL KÜPLERİ(!)nin anlamasını sağlamak zor, hatta imkansız.. … Anlamak istemeyene zaten bir şey anlatılamayacağını biliyoruz elbette.. Ancak, biz yine de anlatacaklarımızı anlatalım, belki içlerinde “iyi niyetli, ülkesini seven muhalifler” vardır da, onlar bilgilenmek isteyebilir.. Yani sözümüz bilmek, öğrenmek ve bunları hayata geçirmek isteyenlere.. … Geçtiğimiz günlerde Antalya’da 2022 yılının ilk dört ayını kapsayan iş gücü ve sektörel verileri ile ilgili bir araştırma yapılmış.. Araştırma, “Eleman.net” tarafından yapılmış.. Bulunan verileri de kamuoyuna açıklamış.. Şimdi buraya dikkat.. Şöyle bir sonuç çıkmış; 1- Toplam iş arayanların sayısı -geçen yılın ilk dört ayına göre- yüzde 70 artmış.. 2- Buna karşılık, yine yılın aynı dönemine göre, “eleman arıyoruz” şeklinde ilan verenlerin sayısı yüzde 140 artmış.. Yani; her iş arayan (eğer beğenmişse tabii) iş bulmuş, bir o kadar da ELEMAN AÇIĞI çıkmış ortaya.. Yani; “eleman arıyoruz, gelin bizde çalışın” diyenlerin sayısı, “işsizim, iş arıyorum” diyenlerin 2 katı olmuş.. … Ey “anlamak isteyen”ler, buraya kadar anlaşılmayan bir şey var mı? Hala, “Türkiye’de işsizlik sorunu var” diye mi düşünüyorsunuz? İkna olmadıysanız, ATSO Başkanı’na, Antalya OSB Başkanı’na, turizm işletmecilerine, çarşı esnafına, Oto Sanayi esnafına sorun.. “Eleman bulamıyoruz, kimse iş beğenmiyor” diye feryat ediyorlar.. … Öte yandan.. Firmaların aradığı elemanı, iş arayanların ise aradığı işi bulduğu Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net verilerine göre.. Antalya’da en fazla eleman arayanlar arasında TURİZM SEKTÖRÜ ilk sırada yer alıyor.. Turizm sektörünü sırasıyla inşaat, bilgisayar/BT/internet, reklamcılık ve elektrik ve elektronik izliyor.. Bunlara karşılık “muhalif kanat” yine ısrarla, “adı geçen sektörlerin bittiğini-battığını, gençlerin işsiz kaldığını” tekrar tekrar tekrar söylüyor.. … Özetle.. Çalışmak isteyene iş çok, ama çalışmaya gönlü olan GENÇ yok.. Çünkü.. Türkiye’de işsizlik diye bir sorun yok, gençlerimizin “iş beğenmeme” gibi bir sorunu var.. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 12 Mayıs 2022 - Perşembe

Antalya’da eleman arayanlar… Ve elemanlar

Muhalif kanattan kim ağzını açsa, “Türkiye işsizlikten kırılıyooooor” diye bağırıyor..

Ama; etkili ve yetkili uzmanlar, patronlar, konuyla ilgili kurumlar, konuyla ilgili STK başkanları, esnaf temsilcileri bunun tam aksini söylüyor..

Israrla, “Türkiye’de işsizlik sorunu yok, iş beğenmeme sorun var” diyor..

Diyor da, bu sözleri, “Tayyip gitsin de isterse Türkiye batsın” diyebilen tiynetteki AKIL KÜPLERİ(!)nin anlamasını sağlamak zor, hatta imkansız..

Anlamak istemeyene zaten bir şey anlatılamayacağını biliyoruz elbette..

Ancak, biz yine de anlatacaklarımızı anlatalım, belki içlerinde “iyi niyetli, ülkesini seven muhalifler” vardır da, onlar bilgilenmek isteyebilir..

Yani sözümüz bilmek, öğrenmek ve bunları hayata geçirmek isteyenlere..

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da 2022 yılının ilk dört ayını kapsayan iş gücü ve sektörel verileri ile ilgili bir araştırma yapılmış..

Araştırma, “Eleman.net” tarafından yapılmış..

Bulunan verileri de kamuoyuna açıklamış..

Şimdi buraya dikkat..

Şöyle bir sonuç çıkmış;

1- Toplam iş arayanların sayısı -geçen yılın ilk dört ayına göre- yüzde 70 artmış..

2- Buna karşılık, yine yılın aynı dönemine göre, “eleman arıyoruz” şeklinde ilan verenlerin sayısı yüzde 140 artmış..

Yani; her iş arayan (eğer beğenmişse tabii) iş bulmuş, bir o kadar da ELEMAN AÇIĞI çıkmış ortaya..

Yani; “eleman arıyoruz, gelin bizde çalışın” diyenlerin sayısı, “işsizim, iş arıyorum” diyenlerin 2 katı olmuş..

Ey “anlamak isteyen”ler, buraya kadar anlaşılmayan bir şey var mı?

Hala, “Türkiye’de işsizlik sorunu var” diye mi düşünüyorsunuz?

İkna olmadıysanız, ATSO Başkanı’na, Antalya OSB Başkanı’na, turizm işletmecilerine, çarşı esnafına, Oto Sanayi esnafına sorun..

“Eleman bulamıyoruz, kimse iş beğenmiyor” diye feryat ediyorlar..

Öte yandan..

Firmaların aradığı elemanı, iş arayanların ise aradığı işi bulduğu Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net verilerine göre..

Antalya’da en fazla eleman arayanlar arasında TURİZM SEKTÖRÜ ilk sırada yer alıyor..

Turizm sektörünü sırasıyla inşaat, bilgisayar/BT/internet, reklamcılık ve elektrik ve elektronik izliyor..

Bunlara karşılık “muhalif kanat” yine ısrarla, “adı geçen sektörlerin bittiğini-battığını, gençlerin işsiz kaldığını” tekrar tekrar tekrar söylüyor..

Özetle..

Çalışmak isteyene iş çok, ama çalışmaya gönlü olan GENÇ yok..

Çünkü..

Türkiye’de işsizlik diye bir sorun yok, gençlerimizin “iş beğenmeme” gibi bir sorunu var..

Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.