Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Ben Bunların Ciğerini Bilirim, Ciğerini..

- Meral Akşener’in “ALTILI MASA”dan kalktığı gün yaptığı zehir-zemberek açıklamaların hemen ardından.. - Meral Akşener’in, “dayatmalara boyun eğmeyeceğiz” ve “ben o kumar ve noter masasında olmayacağım” demesinin hemen sonrasında.. - Meral Akşener’in, “Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığından yanayım” diye feryat etmesinden hemen sonra.. - CHP’li partililer, gazeteciler ve siyasetçiler tarafından Meral Akşener’e ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerin havada uçuştuğu anlarda.. - Ve haber sitelerinin, ajansların, yerli ve yabancı basının, “6'LI MASA BİRBİRİNE DÜŞTÜ, MASA DAĞILIYOR” şeklindeki yaklaşımları sırasında.. … Aynen şunları yazmıştım: “Meral Akşener’in ‘ALTILI MASA’yı dağıttığını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz.. Bugüne kadar oynadıkları tiyatronun bir başka versiyonunu sahneye koyuyorlar sadece.. Seçim yaklaştıkça, aynı aktörlerin ve aktristlerin farklı senaryolarla sık sık karşınıza çıkacağından zerre kuşkunuz olmasın..” … Dediklerim bir bir çıktı değil mi? Keşke çıkmasaydı.. Ama ne yapayım, ben bunların ciğerini bilirim, ciğerini.. … Hemen ertesi günkü yazımda biraz daha ileri gittim.. Ve şunları yazdım: “Önce şunu iyice bir kafanıza sokun.. Meral Akşener Altılı Masa’yı dağıtmadı, ‘Altılı Masa’nın kapsama alanını’ genişletti.. ‘ALTILI MASA’ artık ‘ÇOKLU MASA’ olma yolunda ilerliyor..” … Kısa bir süre içinde bunları da göreceksiniz.. … Akşener’in feryat-figan yaptığı açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu videolu paylaşımında ne demişti? “Bu sofraya o oturmasın bu oturmasın diyerek bu ülkeyi toparlayamayız.. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz..” Ne demek bu? “Sadece HDP değil..  Fethullahçı Terör Örgütü (CİA), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C), Maoist Komünist Partisi (MKP), Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) gibi ‘radikal örgüt’ temsilcileri de o masada olacak” demek.. Yani.. Türk halkının büyük bölümü hangi siyasi ve örgütsel faaliyetleri dışlıyorsa, kabul etmiyorsa, hepsi o masada yerini alacak.. Bu ne demek? “Eğer Millet İttifakı seçimi kazanırsa, bu örgütlerin hepsi bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak” demek.. … Umarım bu dediklerim hiç olmaz.. Umarım ben yanılırım.. Ama, ben bunların ciğerini bilirim, ciğerini.. … Siz yeni senaryolara, yeni oyunlara hazır olun.. İktidarın yaptığı güzel hizmetleri PERDELEMEK için her türlü atraksiyonu yapacak, benzer oyunlarla milletin kafasını karıştırmaya devam edecek bunlar.. Bakın şimdi de deprem bölgesinde tiyatro yapıyorlar.. Kılıçdaroğlu’nu çadırlarda yatıp kalkan “mütevazi ve fedakar” biri olarak gösterme çabasındalar.. Türk milletine ve bu ülkeye hizmet umurlarında bile değil.. İktidar olabilmek için yapmayacakları şey yok.. İttihat Terakki’den bu yana hiç değişmediler, değişemezler de.. Ben bunların ciğerini bilirim, ciğerini..
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2023 - Pazar

Ben Bunların Ciğerini Bilirim, Ciğerini..

- Meral Akşener’in “ALTILI MASA”dan kalktığı gün yaptığı zehir-zemberek açıklamaların hemen ardından..

- Meral Akşener’in, “dayatmalara boyun eğmeyeceğiz” ve “ben o kumar ve noter masasında olmayacağım” demesinin hemen sonrasında..

- Meral Akşener’in, “Ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığından yanayım” diye feryat etmesinden hemen sonra..

- CHP’li partililer, gazeteciler ve siyasetçiler tarafından Meral Akşener’e ağza alınmayacak küfür ve hakaretlerin havada uçuştuğu anlarda..

- Ve haber sitelerinin, ajansların, yerli ve yabancı basının, “6'LI MASA BİRBİRİNE DÜŞTÜ, MASA DAĞILIYOR” şeklindeki yaklaşımları sırasında..

Aynen şunları yazmıştım:

“Meral Akşener’in ‘ALTILI MASA’yı dağıttığını sanıyorsanız, yanılıyorsunuz..

Bugüne kadar oynadıkları tiyatronun bir başka versiyonunu sahneye koyuyorlar sadece..

Seçim yaklaştıkça, aynı aktörlerin ve aktristlerin farklı senaryolarla sık sık karşınıza çıkacağından zerre kuşkunuz olmasın..”

Dediklerim bir bir çıktı değil mi?

Keşke çıkmasaydı..

Ama ne yapayım, ben bunların ciğerini bilirim, ciğerini..

Hemen ertesi günkü yazımda biraz daha ileri gittim..

Ve şunları yazdım:

“Önce şunu iyice bir kafanıza sokun..

Meral Akşener Altılı Masa’yı dağıtmadı, ‘Altılı Masa’nın kapsama alanını’ genişletti..

‘ALTILI MASA’ artık ‘ÇOKLU MASA’ olma yolunda ilerliyor..”

Kısa bir süre içinde bunları da göreceksiniz..

Akşener’in feryat-figan yaptığı açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu videolu paylaşımında ne demişti?

“Bu sofraya o oturmasın bu oturmasın diyerek bu ülkeyi toparlayamayız.. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye'yi değiştiremeyiz..”

Ne demek bu?

“Sadece HDP değil..  Fethullahçı Terör Örgütü (CİA), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C), Maoist Komünist Partisi (MKP), Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML), Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) gibi ‘radikal örgüt’ temsilcileri de o masada olacak” demek..

Yani..

Türk halkının büyük bölümü hangi siyasi ve örgütsel faaliyetleri dışlıyorsa, kabul etmiyorsa, hepsi o masada yerini alacak..

Bu ne demek?

“Eğer Millet İttifakı seçimi kazanırsa, bu örgütlerin hepsi bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak” demek..

Umarım bu dediklerim hiç olmaz..

Umarım ben yanılırım..

Ama, ben bunların ciğerini bilirim, ciğerini..

Siz yeni senaryolara, yeni oyunlara hazır olun..

İktidarın yaptığı güzel hizmetleri PERDELEMEK için her türlü atraksiyonu yapacak, benzer oyunlarla milletin kafasını karıştırmaya devam edecek bunlar..

Bakın şimdi de deprem bölgesinde tiyatro yapıyorlar..

Kılıçdaroğlu’nu çadırlarda yatıp kalkan “mütevazi ve fedakar” biri olarak gösterme çabasındalar..

Türk milletine ve bu ülkeye hizmet umurlarında bile değil..

İktidar olabilmek için yapmayacakları şey yok..

İttihat Terakki’den bu yana hiç değişmediler, değişemezler de..

Ben bunların ciğerini bilirim, ciğerini..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.