Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Birkaç Satırla ‘İçişleri Bakanı’

Seçimlerden sonra Süleyman Soylu’nun yerine Ali Yerlikaya “İçişleri Bakanı” olarak atandığında, kamuoyunda şöyle mırıldanmalar olmuştu: - Yerlikaya, terörün ve teröristlerin belini kıran Soylu’nun yerini dolduramaz.. - Soylu, sadece teröristlerin değil uyuşturucu baronlarının ve çetelerin de baş belasıydı, Yerlikaya aynı mücadeleyi veremez.. - Soylu ile Yerlikaya arasındaki soğuk savaş, ‘yeni görev değişiklikleriyle” iç güvenlik konusunda zafiyet yaratabilir.. -Vesaire.. Vesaire.. … Ama.. Bu tür endişelerin yersiz olduğu, Yerlikaya’nın 90 günlük görevi döneminde ortaya çıktı.. Örneğin; son 90 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik 92 operasyon yapıldı.. Bu operasyonlarda 1767 şüpheli gözaltına alındı, bunların 430’u tutuklandı.. … Ancak.. Bu konuda Yerlikaya’nın söylediği şu sözler, “Soylu mu Yerlikaya mı” diyenlerin kafasını netleştirir sanıyorum: “Biz İçişleri ailesi olarak suç işlemede kibirlenenlerin, kendini devletten üstün görenlerin de nefeslerini keseceğiz.. Hedefimiz ülkemizin şehirlerini, dünyanın en güvenli şehirleri, ülkemizi de dünyanın en güvenli ülkesi yapmak.. Bu amaçla organize suç örgütlerine de mafyavari yapılara da asla göz açtırmayacağız..” … Bunları yapamaz ise, iktidarın açığını arayan “muhalif kanat” onu yerle yeksan eder zaten.. Neyse, şu “son 90 günde” olan-biteni özetleyelim, zaten suç şebekeleri de vatandaş da bir şeyler anlayacaktır sanırım.. … - Ankara'da yer altı dünyasında "Kaplanlar" grubu olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla Ayhan Bora Kaplan yakalandı ve tutuklandı.. - Teröristlere 43 bin 490 operasyon düzenlendi.. Bu operasyonlarda 258 terörist etkisiz hale getirildi.. Bu dönemde 37’si bombalı eylem olmak üzere 44 eylem önlendi.. - 53 bin 929 uyuşturucu operasyonu düzenlendi.. 66 bin 13 şüpheli gözaltına alındı.. Bunlardan 5 bin 966’sı tutuklandı.. - Siber suçlarla mücadele kapsamında 56 bin 958 sosyal medya hesabıyla ilgili işlem yapıldı.. Twitter (X) üzerinden 93 milyon 160 bin hesaptan 3 milyar 511 milyon paylaşım yapıldı.. Bu paylaşımların yüzde 29.31’i bilgisayarlar üzerinden yönetilen BOT hesaplardı.. - Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığına yönelik 1.285 operasyon yapıldı.. Operasyonlar sonucunda 75 bin 442 düzensiz göçmen yakalandı.. Bunlardan 32 bin 563’ü sınır dışı edildi, kalanların sınır dışı işlemleri devam ediyor.. … Evet, işte Yerlikaya’lı son 90 günün özeti böyle.. Şu anda “muhalefet” kanadı da Ali Yerlikaya’nın bu süre içinde yaptıklarını takdir etmeye başladı.. Zaten böyle olmalı.. Biz millet olarak, “işini iyi yapan” devlet adamlarına ve kamu görevlilerine, hatta ekonomiye katkı sağlayanlara sahip çıkmalıyız.. … 1968 yılında Konya’da doğan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bence işini iyi yapan bir devlet adamı.. “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” deyişini unutmayın ve Soylu ile Yerlikaya’yı kıyaslamaktan artık vazgeçin derim..
Ekleme Tarihi: 15 Eylül 2023 - Cuma

Birkaç Satırla ‘İçişleri Bakanı’

Seçimlerden sonra Süleyman Soylu’nun yerine Ali Yerlikaya “İçişleri Bakanı” olarak atandığında, kamuoyunda şöyle mırıldanmalar olmuştu:

- Yerlikaya, terörün ve teröristlerin belini kıran Soylu’nun yerini dolduramaz..

- Soylu, sadece teröristlerin değil uyuşturucu baronlarının ve çetelerin de baş belasıydı, Yerlikaya aynı mücadeleyi veremez..

- Soylu ile Yerlikaya arasındaki soğuk savaş, ‘yeni görev değişiklikleriyle” iç güvenlik konusunda zafiyet yaratabilir..

-Vesaire.. Vesaire..

Ama..

Bu tür endişelerin yersiz olduğu, Yerlikaya’nın 90 günlük görevi döneminde ortaya çıktı..

Örneğin; son 90 gün içinde organize suç örgütlerine yönelik 92 operasyon yapıldı..

Bu operasyonlarda 1767 şüpheli gözaltına alındı, bunların 430’u tutuklandı..

Ancak..

Bu konuda Yerlikaya’nın söylediği şu sözler, “Soylu mu Yerlikaya mı” diyenlerin kafasını netleştirir sanıyorum:

“Biz İçişleri ailesi olarak suç işlemede kibirlenenlerin, kendini devletten üstün görenlerin de nefeslerini keseceğiz..

Hedefimiz ülkemizin şehirlerini, dünyanın en güvenli şehirleri, ülkemizi de dünyanın en güvenli ülkesi yapmak..

Bu amaçla organize suç örgütlerine de mafyavari yapılara da asla göz açtırmayacağız..”

Bunları yapamaz ise, iktidarın açığını arayan “muhalif kanat” onu yerle yeksan eder zaten..

Neyse, şu “son 90 günde” olan-biteni özetleyelim, zaten suç şebekeleri de vatandaş da bir şeyler anlayacaktır sanırım..

- Ankara'da yer altı dünyasında "Kaplanlar" grubu olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla Ayhan Bora Kaplan yakalandı ve tutuklandı..

- Teröristlere 43 bin 490 operasyon düzenlendi.. Bu operasyonlarda 258 terörist etkisiz hale getirildi.. Bu dönemde 37’si bombalı eylem olmak üzere 44 eylem önlendi..

- 53 bin 929 uyuşturucu operasyonu düzenlendi.. 66 bin 13 şüpheli gözaltına alındı.. Bunlardan 5 bin 966’sı tutuklandı..

- Siber suçlarla mücadele kapsamında 56 bin 958 sosyal medya hesabıyla ilgili işlem yapıldı.. Twitter (X) üzerinden 93 milyon 160 bin hesaptan 3 milyar 511 milyon paylaşım yapıldı.. Bu paylaşımların yüzde 29.31’i bilgisayarlar üzerinden yönetilen BOT hesaplardı..

- Türkiye genelinde göçmen kaçakçılığına yönelik 1.285 operasyon yapıldı.. Operasyonlar sonucunda 75 bin 442 düzensiz göçmen yakalandı.. Bunlardan 32 bin 563’ü sınır dışı edildi, kalanların sınır dışı işlemleri devam ediyor..

Evet, işte Yerlikaya’lı son 90 günün özeti böyle..

Şu anda “muhalefet” kanadı da Ali Yerlikaya’nın bu süre içinde yaptıklarını takdir etmeye başladı..

Zaten böyle olmalı..

Biz millet olarak, “işini iyi yapan” devlet adamlarına ve kamu görevlilerine, hatta ekonomiye katkı sağlayanlara sahip çıkmalıyız..

1968 yılında Konya’da doğan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bence işini iyi yapan bir devlet adamı..

“Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” deyişini unutmayın ve Soylu ile Yerlikaya’yı kıyaslamaktan artık vazgeçin derim..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.