Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Biz Bu Çelişkiyi Daha Çok Yaşayacağız..

Evet, bazı konulara taktığım doğrudur.. Nerede bir MANTIKSIZLIK görsem, oraya takılıp kalıyorum maalesef.. … İşte size bir örnek.. … Adam “15 Temmuz darbe mi” başlıklı bir yazı yazmış.. Belli ki, 15 Temmuz’la ilgili düşünceleri “kendini tankların altına atanlardan” çok farklı.. Olabilir, ama “farklı” düşüncesini ortaya koyarken, “CHP ile aynı mantıkta” olması yazısını OBJEKTİF olmanın ötesine taşımış.. Ve ilk yanlışı da, yazısının başlığını “15 Temmuz darbe mi” şeklinde ifade ederek yapmış.. Çünkü, 15 Temmuz bir “DARBE” değil, “DARBE GİRİŞİMİ”dir.. Darbe olabilmesi için, teşebbüs edenlerin başarıya ulaşması gerekir.. … Neyse.. Aynı yazar, yazısında sorular sormuş cevaplar vermiş.. Sonucunu da “ÇELİŞKİ” diye nitelemiş.. … Soru-cevaplar şöyle: - 15 Temmuzda Boğaz Köprüsünde birkaç yüz insan öldü mü? Evet. - Bin bir emek ve mücadele ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı mı? Evet. - O gece, bugün “Hükümetin Kuvvetli Albayı” bir paşa televizyonlara süklüm püklüm çıkmış mıydı? Evet. - Yine o gece askerî, sivil bölge demeden her yere hangi görev, yetki ve sorumlulukla girip çıktığı belli olmayan bir vatandaş, süklüm, püklüm tutuklanmış ama yargılanırken bir gün ortalıktan “toz” oluvermiş miydi? Evet. - Anlı şanlı Harp Okulu paşaları ortalıkta gezerken, masum Harp Okulu öğrencileri ceza evlerine tıkılmışlar mıydı? Evet. - Tabi vukuatlı banka müdürleri keyif çarparken, çaresizlikten banka hesapları kullananlar, ya işlerinden oluşlar ya da tutuklanmışlar mıydı? Evet. … Bunları yazmış ve şunu ilave etmiş: “Daha onlarca çelişki, say say bitmez. O yüzden ‘15 TEMMUZ’ darbe mi, yoksa, 15 Temmuz ‘DAR!’.. be mi? Siz karar verin.” … Evet, ortada bir çelişki var,  ama bu çelişki 15 TEMMUZ’un ne olup-olmadığından çok, yazarın kafasında olup-bitenleri gösteriyor.. Düşünün; Boğaziçi Köprüsü’nde ölenler var, TBMM bombalanıyor, uçakların Türk pilotları kendi milletinden insanlara rastgele ateşler ediyor, TV’ler basılıp “bildiri” okutulmaya çalışıyor, hatta birinde okutuluyor.. Ama, bu arkadaşım hala darbe olup-olmadığı konusunda bir karara varamamış.. Tıpkı diğer CHP’liler gibi.. Bunlara göre; “DARBE” olabilmesi için Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesi veya ölmesi gerekiyordu.. Bunlar olmayınca, “darbe veya darbe girişimi” falan olmuyor, “15 Temmuz Kontrollü Darbe, Tiyatro” oluyor maalesef.. Ve biz bunların kafasındaki bu filmi de çelişkileri de daha yıllarca seyretmek zorunda kalacağız.. … Dedim ya, MANTIKSIZLIK gördüğümde, o mantıksızlığa takılmadan edemiyorum.. Bu yazar arkadaş ve onun gibilerin asla değişmeyeceğini biliyorum da, yine de kendimi tutamayıp “KENDİ YAŞADIKLARINDAKİ ÇELİŞKİ”yi  gösterme gereği hissediyorum.. Sürç-i lisan ettimse affola..
Ekleme Tarihi: 16 Temmuz 2023 - Pazar

Biz Bu Çelişkiyi Daha Çok Yaşayacağız..

Evet, bazı konulara taktığım doğrudur..

Nerede bir MANTIKSIZLIK görsem, oraya takılıp kalıyorum maalesef..

İşte size bir örnek..

Adam “15 Temmuz darbe mi” başlıklı bir yazı yazmış..

Belli ki, 15 Temmuz’la ilgili düşünceleri “kendini tankların altına atanlardan” çok farklı..

Olabilir, ama “farklı” düşüncesini ortaya koyarken, “CHP ile aynı mantıkta” olması yazısını OBJEKTİF olmanın ötesine taşımış..

Ve ilk yanlışı da, yazısının başlığını “15 Temmuz darbe mi” şeklinde ifade ederek yapmış..

Çünkü, 15 Temmuz bir “DARBE” değil, “DARBE GİRİŞİMİ”dir..

Darbe olabilmesi için, teşebbüs edenlerin başarıya ulaşması gerekir..

Neyse..

Aynı yazar, yazısında sorular sormuş cevaplar vermiş..

Sonucunu da “ÇELİŞKİ” diye nitelemiş..

Soru-cevaplar şöyle:

- 15 Temmuzda Boğaz Köprüsünde birkaç yüz insan öldü mü? Evet.

- Bin bir emek ve mücadele ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı mı? Evet.

- O gece, bugün “Hükümetin Kuvvetli Albayı” bir paşa televizyonlara süklüm püklüm çıkmış mıydı? Evet.

- Yine o gece askerî, sivil bölge demeden her yere hangi görev, yetki ve sorumlulukla girip çıktığı belli olmayan bir vatandaş, süklüm, püklüm tutuklanmış ama yargılanırken bir gün ortalıktan “toz” oluvermiş miydi? Evet.

- Anlı şanlı Harp Okulu paşaları ortalıkta gezerken, masum Harp Okulu öğrencileri ceza evlerine tıkılmışlar mıydı? Evet.

- Tabi vukuatlı banka müdürleri keyif çarparken, çaresizlikten banka hesapları kullananlar, ya işlerinden oluşlar ya da tutuklanmışlar mıydı? Evet.

Bunları yazmış ve şunu ilave etmiş:

“Daha onlarca çelişki, say say bitmez. O yüzden ‘15 TEMMUZ’ darbe mi, yoksa, 15 Temmuz ‘DAR!’.. be mi? Siz karar verin.”

Evet, ortada bir çelişki var,  ama bu çelişki 15 TEMMUZ’un ne olup-olmadığından çok, yazarın kafasında olup-bitenleri gösteriyor..

Düşünün;

Boğaziçi Köprüsü’nde ölenler var, TBMM bombalanıyor, uçakların Türk pilotları kendi milletinden insanlara rastgele ateşler ediyor, TV’ler basılıp “bildiri” okutulmaya çalışıyor, hatta birinde okutuluyor..

Ama, bu arkadaşım hala darbe olup-olmadığı konusunda bir karara varamamış..

Tıpkı diğer CHP’liler gibi..

Bunlara göre; “DARBE” olabilmesi için Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesi veya ölmesi gerekiyordu..

Bunlar olmayınca, “darbe veya darbe girişimi” falan olmuyor, “15 Temmuz Kontrollü Darbe, Tiyatro” oluyor maalesef..

Ve biz bunların kafasındaki bu filmi de çelişkileri de daha yıllarca seyretmek zorunda kalacağız..

Dedim ya, MANTIKSIZLIK gördüğümde, o mantıksızlığa takılmadan edemiyorum..

Bu yazar arkadaş ve onun gibilerin asla değişmeyeceğini biliyorum da, yine de kendimi tutamayıp “KENDİ YAŞADIKLARINDAKİ ÇELİŞKİ”yi  gösterme gereği hissediyorum..

Sürç-i lisan ettimse affola..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.