Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Böcek Önce Kendisini Görevden Almalı..

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Altın Portakal Festivali yönetimi.. Günlerce.. Hiçbir sorun yokmuş gibi ülke gündemini günlerce işgal eden “belgesel krizi” ile ilgili doğru dürüst bir açıklama yapmadı.. … Belgesel festivalden  çıkarıldı, geri alındı, tekrar çıkarıldı.. Bu arada.. Festival’in sponsoru olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Jüri Başkanı Demet Akbağ jüri üyeleriyle birlikte festivalden çekildiklerini açıkladı.. Festivalin sahipleri ve yönetiminden yine “tık” yok.. … Yani bir hafta sonra başlayacak uzun soluklu bir festival var, ama kriz büyürken sus-pus oturan, daha da önemlisi “küçük bir krizi bile yönetemeyen” yetkili ve etkili kişiler ortada yok.. Koskoca Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir türlü beceremediği “kurumsal iletişimi” ve “kamuoyu karşısındaki sorumluluğunu” yine  yerine getiremedi.. Aslında bu, maalesef CHP’nin ve CHP’li belediye başkanlarının kronik bir sorunu.. … Sonra ne oldu? Önceki gece ansızın sosyal medyadan bir açıklama yayınlandı.. Başkan Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, “festival iptal edilmiştir” dedi..  “Festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyeceğim” dedi.. “Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum” dedi.. Yani, suçu ve sorumluluğu yine başkalarına attı.. … Muhittin Böcek’in huyu bu.. Antalya’da trafik içinden çıkılmaz bir hale gelir, “arabalar sürekli artıyor” diyerek suçu araba alanlara atar.. “Yeni yollar açılmalı, köprülü-tünelli kavşaklar yapılmalı, toplu ulaşım işlevsel hale getirilmeli” diyenlere, “ne yapayım benim arkamda hükümet yok” diye cevap verir, hükümeti suçlar.. Menderes Türel’in yaptığı Boğaçayı ve Konyaaltı Sahil düzenlemesi  şu anda perişan bir hale geldi, “uzmanlar yanlış yapmış” der, suçu uzmanlara ve Türel’e atar.. Şimdi de kriz çıkaran film yönetmenini, festival yönetimini (ki içlerinde kendi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de var) ve Turizm Bakanlığı’nı suçluyor.. … Onca danışman, milyonlar harcanarak kurulan ABBTV, sosyal medyasından haber bülteni içeriği üreten ekip, basın ve halkla ilişkiler birimi varken.. Muhittin Böcek ve Büyükşehir yönetimi nasıl olur da bu kadar kendi kendine gol atar, anlamak zor.. Diyeceğim o ki.. Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut yönetim ile beceriksiz, basiretsiz, liyakatsiz kadroların yarattığı bu krizler ve rezaletler yüzünden Antalya’nın imajı büyük bir zarar görmüştür.. Antalya bu utancı hak etmiyor.. Bunun tek suçlusu da, “kendisini sütten çıkmış ak kaşık” olarak göstermeye çalışan ve bu kenti yönetmeyi beceremeyen Muhittin Böcek’tir.. … Önceki gece, “kendi kararıyla büyük bir karmaşaya neden olan festival yönetmeninin, sanat yönetmeninin ve oluşturdukları tüm sanat ekibinin görevlerine şu an itibari ile son verilmiştir” demişti.. Böcek, bence önce kendisini görevden almalı..
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2023 - Cumartesi

Böcek Önce Kendisini Görevden Almalı..

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Altın Portakal Festivali yönetimi..

Günlerce..

Hiçbir sorun yokmuş gibi ülke gündemini günlerce işgal eden “belgesel krizi” ile ilgili doğru dürüst bir açıklama yapmadı..

Belgesel festivalden  çıkarıldı, geri alındı, tekrar çıkarıldı..

Bu arada..

Festival’in sponsoru olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Jüri Başkanı Demet Akbağ jüri üyeleriyle birlikte festivalden çekildiklerini açıkladı..

Festivalin sahipleri ve yönetiminden yine “tık” yok..

Yani bir hafta sonra başlayacak uzun soluklu bir festival var, ama kriz büyürken sus-pus oturan, daha da önemlisi “küçük bir krizi bile yönetemeyen” yetkili ve etkili kişiler ortada yok..

Koskoca Antalya Büyükşehir Belediyesi, bir türlü beceremediği “kurumsal iletişimi” ve “kamuoyu karşısındaki sorumluluğunu” yine  yerine getiremedi..

Aslında bu, maalesef CHP’nin ve CHP’li belediye başkanlarının kronik bir sorunu..

Sonra ne oldu?

Önceki gece ansızın sosyal medyadan bir açıklama yayınlandı..

Başkan Muhittin Böcek yaptığı açıklamada, “festival iptal edilmiştir” dedi..

 “Festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyeceğim” dedi..

“Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum” dedi..

Yani, suçu ve sorumluluğu yine başkalarına attı..

Muhittin Böcek’in huyu bu..

Antalya’da trafik içinden çıkılmaz bir hale gelir, “arabalar sürekli artıyor” diyerek suçu araba alanlara atar..

“Yeni yollar açılmalı, köprülü-tünelli kavşaklar yapılmalı, toplu ulaşım işlevsel hale getirilmeli” diyenlere, “ne yapayım benim arkamda hükümet yok” diye cevap verir, hükümeti suçlar..

Menderes Türel’in yaptığı Boğaçayı ve Konyaaltı Sahil düzenlemesi  şu anda perişan bir hale geldi, “uzmanlar yanlış yapmış” der, suçu uzmanlara ve Türel’e atar..

Şimdi de kriz çıkaran film yönetmenini, festival yönetimini (ki içlerinde kendi Genel Sekreteri Cansel Tuncer de var) ve Turizm Bakanlığı’nı suçluyor..

Onca danışman, milyonlar harcanarak kurulan ABBTV, sosyal medyasından haber bülteni içeriği üreten ekip, basın ve halkla ilişkiler birimi varken..

Muhittin Böcek ve Büyükşehir yönetimi nasıl olur da bu kadar kendi kendine gol atar, anlamak zor..

Diyeceğim o ki..

Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut yönetim ile beceriksiz, basiretsiz, liyakatsiz kadroların yarattığı bu krizler ve rezaletler yüzünden Antalya’nın imajı büyük bir zarar görmüştür..

Antalya bu utancı hak etmiyor..

Bunun tek suçlusu da, “kendisini sütten çıkmış ak kaşık” olarak göstermeye çalışan ve bu kenti yönetmeyi beceremeyen Muhittin Böcek’tir..

Önceki gece, “kendi kararıyla büyük bir karmaşaya neden olan festival yönetmeninin, sanat yönetmeninin ve oluşturdukları tüm sanat ekibinin görevlerine şu an itibari ile son verilmiştir” demişti..

Böcek, bence önce kendisini görevden almalı..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.