Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Bu Millet ‘Aptal’ Yerine Konulmayı Affetmez

Seçim yaklaştıkça.. Muharrem İnce nasıl kıvırtıyor, nasıl kıvranıyor farkında mısınız? “Muharrem İnce’nin CHP’den kopması da, daha doğrusu ‘kopmuş’ gibi yapması da, Millet İttifakı’nı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirip yerden yere vurması da bir senaryo, bir projedir” demiştim, hem de iki-üç yazımda demiştim, hatırladınız mı? “Seçimde Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyup kenara çekilecek” de demiştim, bunu da hatırladınız mı? Bakın son günlerde yaptığı açıklamalara, “KİMİ DESTEKLEYECEK”miş Bay İnce? Kılıçdaroğlu’nu, yani Millet İttifakı’nı.. Hem de “adaylıktan çekilirim, hiçbir mevki-makam da talep etmem” diyerek.. Bu milleti bu kadar mı “aptal” sanıyor bunlar? … Evet, “Muharrem İnce bir projedir” demiştim.. Nasıl bir proje? Amaçları; 1- YCHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP içinde tepki duyanları “sandık başına” götürebilmek için, CHP’ye oy vermeyecek olanları, Muharrem İnce gibi CHP’de liderliğe oynamış birini öne sürerek Memleket Partisi’nde toplamaktı, bunu başardılar.. 2- Hem Millet İttifakı’nı hem de Cumhur İttifakı’nı yerden yere vurarak, “tarafsız” görüntüsü vermek, bu sayede “evet bu adama oy verilir” fikrini oluşturmaktı, bunu da başardılar.. Böylece ne oldu? Altılı Masa, “Onikili Masa” haline geldi.. Ve sandığa gitmeyecek olan yüzde 2-4 arasındaki CHP’li seçmenin, yine Millet İttifakı’na yöneltildiğini sandılar.. Gerçekten yöneltebildiler mi, bunu göreceğiz.. … Diyecekseniz ki; “iyi de İnce’nin Kılıçdaroğlu’nu destelemek için, ‘Ali Babacan-Ahmet Davutoğlu-Temel Karamollaoğlu MASA’nın dışına bırakılsın’ şartı var, ya bu şart gerçekleşmezse? Gerçekleşemez zaten, artık çok geç.. Milletvekili adayları belirlendi, Bakanlık sözleri verildi, bugüne kadar her şeye birlikte göğüs gerdiler, nasıl atacak Kılıçdaroğlu bunları? Elbette atamaz.. Bunu Muharrem İnce bilmiyor mu sanıyorsunuz, hem de çok iyi biliyor.. Bütün dertleri, “aman Memleket Partisi ve Muharrem İnce’nin bir proje olduğunu millet anlamasın”.. Kıvırmalarının, şartlarının ve kıvranmalarının nedeni bu.. … Ama çok geç artık.. Türkiye’de hemen herkes tarafını seçti, kime oy vereceğini belirledi bence.. Kararsızlar yüzde 17-18’lerden yüzde 1-2’lere düştü.. Göreceksiniz; Muharrem İnce “tıpış tıpış” Kılıçdaroğlu’na teslim olacak, ama Memleket Partisi’ne oy verecek olan CHP’lilerden çoğu ya sandığa gitmeyecek ya da Ak Parti’ye oy verecek.. Bu millet, kendini “aptal” yerine koyanları asla affetmez..
Ekleme Tarihi: 08 Mayıs 2023 - Pazartesi

Bu Millet ‘Aptal’ Yerine Konulmayı Affetmez

Seçim yaklaştıkça..

Muharrem İnce nasıl kıvırtıyor, nasıl kıvranıyor farkında mısınız?

“Muharrem İnce’nin CHP’den kopması da, daha doğrusu ‘kopmuş’ gibi yapması da, Millet İttifakı’nı ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirip yerden yere vurması da bir senaryo, bir projedir” demiştim, hem de iki-üç yazımda demiştim, hatırladınız mı?

“Seçimde Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır koyup kenara çekilecek” de demiştim, bunu da hatırladınız mı?

Bakın son günlerde yaptığı açıklamalara, “KİMİ DESTEKLEYECEK”miş Bay İnce?

Kılıçdaroğlu’nu, yani Millet İttifakı’nı..

Hem de “adaylıktan çekilirim, hiçbir mevki-makam da talep etmem” diyerek..

Bu milleti bu kadar mı “aptal” sanıyor bunlar?

Evet, “Muharrem İnce bir projedir” demiştim..

Nasıl bir proje?

Amaçları;

1- YCHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP içinde tepki duyanları “sandık başına” götürebilmek için, CHP’ye oy vermeyecek olanları, Muharrem İnce gibi CHP’de liderliğe oynamış birini öne sürerek Memleket Partisi’nde toplamaktı, bunu başardılar..

2- Hem Millet İttifakı’nı hem de Cumhur İttifakı’nı yerden yere vurarak, “tarafsız” görüntüsü vermek, bu sayede “evet bu adama oy verilir” fikrini oluşturmaktı, bunu da başardılar..

Böylece ne oldu?

Altılı Masa, “Onikili Masa” haline geldi..

Ve sandığa gitmeyecek olan yüzde 2-4 arasındaki CHP’li seçmenin, yine Millet İttifakı’na yöneltildiğini sandılar..

Gerçekten yöneltebildiler mi, bunu göreceğiz..

Diyecekseniz ki; “iyi de İnce’nin Kılıçdaroğlu’nu destelemek için, ‘Ali Babacan-Ahmet Davutoğlu-Temel Karamollaoğlu MASA’nın dışına bırakılsın’ şartı var, ya bu şart gerçekleşmezse?

Gerçekleşemez zaten, artık çok geç..

Milletvekili adayları belirlendi, Bakanlık sözleri verildi, bugüne kadar her şeye birlikte göğüs gerdiler, nasıl atacak Kılıçdaroğlu bunları?

Elbette atamaz..

Bunu Muharrem İnce bilmiyor mu sanıyorsunuz, hem de çok iyi biliyor..

Bütün dertleri, “aman Memleket Partisi ve Muharrem İnce’nin bir proje olduğunu millet anlamasın”..

Kıvırmalarının, şartlarının ve kıvranmalarının nedeni bu..

Ama çok geç artık..

Türkiye’de hemen herkes tarafını seçti, kime oy vereceğini belirledi bence..

Kararsızlar yüzde 17-18’lerden yüzde 1-2’lere düştü..

Göreceksiniz; Muharrem İnce “tıpış tıpış” Kılıçdaroğlu’na teslim olacak, ama Memleket Partisi’ne oy verecek olan CHP’lilerden çoğu ya sandığa gitmeyecek ya da Ak Parti’ye oy verecek..

Bu millet, kendini “aptal” yerine koyanları asla affetmez..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Reyhan kaya
(09.05.2023 15:24 - #183)
Çok dogru tespitleriniz..tesekkürler
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.