Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

CHP’de Ne Değişti?

CHP’de genel başkan değişti.. Peki; CHP’nin zihniyeti değişti mi? CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu gitti, Özgür Özel geldi.. Peki, CHP yenilenmiş mi oldu? … Gelin bunu hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Özel’in bizzat kendileri söylesin.. … Kılıçdaroğlu Kurultay’da ne demişti; “Bu kurultayımızda şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Çiğdem Mater'e, Mine Özerden'e, Yiğit Ali Ekmekçi'ye, Hakan Altunay'a ve Barış Pehlivan'a selam olsun..” … Özel Kurultay’da ne demişti? “Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun..” … İşte CHP ve zihniyeti bu kadar değişti.. Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ne ise, Özgür Özel döneminde de aynı.. … Bu arada.. Kurultay’da yarışan iki genel başkan adayı da uzun uzun konuştular.. “Değişim”den dem vurdular, yerel ve genel seçimler için vaadlerde bulundular.. … Hepsini unutun, tek gerçek olan şey “CHP’de hiçbir şeyin değişmediğidir”.. … Göreceksiniz; Yine vatandaşın gündemi ile CHP’nin gündemi bir olmayacak.. Yine parti içinde “bölünmeler, ayak kaydırmalar” derken, CHP seçmeninin büyük bir bölümünü CHP’ye oy verdiklerine bin pişman edecekler.. Yine bu millet için “umut” olamayacaklar.. Yine “Türkiye’nin yararına olacak” bir tek proje bile geliştirmeyecekler.. Yine iktidarın yaptığı en harika işlere “tu-kaka” diyecekler.. Yine heykellerle, “temel atmama törenleri” ile, musluk açmayla, birbirlerini ziyaret edip sosyal medyada “çalışıyormuş” havası yaratmalarla, festival-konser ve eğlencelerle günlerini gün edecekler.. Yine Türk yargısının “terörden, vatan hainliğinden suçlu bulduğu” herkese selam gönderecek, sonra da “Türkiye bir hukuk devletidir” gibi süslü sözlerle milleti aldatacaklar.. Ve yine “terör bağlantısı” ispatlanmış bir siyasi parti ile kolkola olacaklar.. … Bir vatandaşımız, şöyle bir mesaj göndermiş; “CHP Alman istihbaratı tarafından dizayn edilmiş, etnikçi ve mezhepçiler tarafından işgal edilmiştir.. Geçmiş olsun; Özgür Özel genç Kılıçdaroğlu'dur..” … Son bir şey daha.. Sözcü TV’de konuşan CHP'li hukukçu Uğur Poyraz, CHP ve seçmen kitlesiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.. … “CHP seçmeni yine sandığa gider, yüzde 90’ı ‘elim kırılsın’ der, ama yine de o mührü kendi sevdiği, inandığı, gönül verdiği partiye basar.. Bakın geçmişimize, bu iş hep böyle tecelli etmiştir.. Bizim seçmen kitlemiz bilimsel, şunsal, bunsal değildir.. O yüzden de zaten ne ekolümüz ne siyasetimiz ilimle, bilimle tarif edilemiyor..” … CHP’ye oy verecek olanlara bir çift laf edecektim.. Ama, Uğur Poyraz’ın lafları üzerine laf söylemek abes kaçacak.. Anlayan anlasın artık..
Ekleme Tarihi: 05 Kasım 2023 - Pazar

CHP’de Ne Değişti?

CHP’de genel başkan değişti..

Peki; CHP’nin zihniyeti değişti mi?

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu gitti, Özgür Özel geldi..

Peki, CHP yenilenmiş mi oldu?

Gelin bunu hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Özel’in bizzat kendileri söylesin..

Kılıçdaroğlu Kurultay’da ne demişti;

“Bu kurultayımızda şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Çiğdem Mater'e, Mine Özerden'e, Yiğit Ali Ekmekçi'ye, Hakan Altunay'a ve Barış Pehlivan'a selam olsun..”

Özel Kurultay’da ne demişti?

“Can Atalay’a, Tolga Şardan’a, Osman Kavala’ya, Selçuk Mızraklı’ya, Selahattin Demirtaş’a selam olsun..”

İşte CHP ve zihniyeti bu kadar değişti..

Kemal Kılıçdaroğlu döneminde ne ise, Özgür Özel döneminde de aynı..

Bu arada..

Kurultay’da yarışan iki genel başkan adayı da uzun uzun konuştular..

“Değişim”den dem vurdular, yerel ve genel seçimler için vaadlerde bulundular..

Hepsini unutun, tek gerçek olan şey “CHP’de hiçbir şeyin değişmediğidir”..

Göreceksiniz;

Yine vatandaşın gündemi ile CHP’nin gündemi bir olmayacak..

Yine parti içinde “bölünmeler, ayak kaydırmalar” derken, CHP seçmeninin büyük bir bölümünü CHP’ye oy verdiklerine bin pişman edecekler..

Yine bu millet için “umut” olamayacaklar..

Yine “Türkiye’nin yararına olacak” bir tek proje bile geliştirmeyecekler..

Yine iktidarın yaptığı en harika işlere “tu-kaka” diyecekler..

Yine heykellerle, “temel atmama törenleri” ile, musluk açmayla, birbirlerini ziyaret edip sosyal medyada “çalışıyormuş” havası yaratmalarla, festival-konser ve eğlencelerle günlerini gün edecekler..

Yine Türk yargısının “terörden, vatan hainliğinden suçlu bulduğu” herkese selam gönderecek, sonra da “Türkiye bir hukuk devletidir” gibi süslü sözlerle milleti aldatacaklar..

Ve yine “terör bağlantısı” ispatlanmış bir siyasi parti ile kolkola olacaklar..

Bir vatandaşımız, şöyle bir mesaj göndermiş;

“CHP Alman istihbaratı tarafından dizayn edilmiş, etnikçi ve mezhepçiler tarafından işgal edilmiştir.. Geçmiş olsun; Özgür Özel genç Kılıçdaroğlu'dur..”

Son bir şey daha..

Sözcü TV’de konuşan CHP'li hukukçu Uğur Poyraz, CHP ve seçmen kitlesiyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı..

“CHP seçmeni yine sandığa gider, yüzde 90’ı ‘elim kırılsın’ der, ama yine de o mührü kendi sevdiği, inandığı, gönül verdiği partiye basar..

Bakın geçmişimize, bu iş hep böyle tecelli etmiştir..

Bizim seçmen kitlemiz bilimsel, şunsal, bunsal değildir..

O yüzden de zaten ne ekolümüz ne siyasetimiz ilimle, bilimle tarif edilemiyor..”

CHP’ye oy verecek olanlara bir çift laf edecektim..

Ama, Uğur Poyraz’ın lafları üzerine laf söylemek abes kaçacak..

Anlayan anlasın artık..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.