Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Haydaaa.. Böcek Festivali Yapacakmış

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kübra Par’la Farklı Açılar programında canlı yanına bağlanarak iptal ettiği “Altın Portakal Film Festivali” ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.. - “60. Altın Portakal'ı Cumhuriyet’in 100. yılında, şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden festivali yapacağım” dedi.. - “Seçim öncesi Altın Portakal Film Festivali'ni özüne döndüreceğim demiştim, göreve geldiğim an itibariyle festivali özüne döndürdüm” dedi.. - “Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı spor salonunu iptal etti.. Hükümet devreye girdi.. 4 yıldır hiçbir problem yaşamadık, 5. yılda bu iş oldu” dedi.. - “Kimin FETÖ'cü olduğunu, kimin neler yaptığını Türkiye iyi bilir” dedi.. … Yani.. Yine suçu başkalarına attı, yine kendinde hiç hata bulmadı.. “Oynayacaktım, ama yerim dar”a getirdi işi.. Kimse Böcek’e, “sen o FETÖ’yü aklayıcı belgeseli izlediğin halde yayınlanmasına izin verdin” demedi.. Kimse Böcek’e, “sen FETÖ’cüsün” demedi.. Ama, “kimin FETÖ’cü olduğunu” biliyor gibi konuşuyor.. “Onları Türkiye bilir” ne demek? Türkiye kimin FETÖ’cü olduğunu bilmiyor, ama sen biliyorsan söyle Türkiye öğrensin.. Bunu da yapmıyor, lafı yuvarlayıp topu taca atıyor.. … Evet, bir belgesel Festivali krize soktu.. Ve Böcek’le ekibi, tıpkı Antalya’yı yönetemediği gibi bu krizi de yönetemedi.. Sanatçı kesimi nazlı, kibirli ve kaprislidir.. Festivalde yarışacak kısa veya uzun filmlerin konuları belli, bunları inceleyecek ve “kriz” çıkarmadan olayı yoluna sokacak liyakatte bir ekip kurmak önemliydi.. Böcek işte bunu yapamadı.. Böyle bir vizyona sahip olmadığı için de “kriz” çıktı.. Böcek’i suçladığımız şey, işte bu.. … Şimdi de çıkmış, “şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden festivali yapacağım” diyor.. Bir gün önce iptal ediyor, ertesi günü “yapacağım” diyor.. Merak ediyorum; - Madem yapılacaktı, öyleyse niye “özüne döndürdüğünü iddia ettiği” Festival için “erteledim” demedi de “iptal ettim” dedi? - İptal ettiyse, niye iptalin arkasında durmuyor? - Bu bir gün içinde ne oldu da iptal kararı değişti? - Birileri devreye mi girdi, “yap bu festivali” diye mi bastırdı? - Yoksa, rüyasında korkuttular mı? … Dün de dediğim gibi.. Böcek sıkışınca birilerinin görevine son veriyor ya.. Bence, önce kendi görevine bir an önce son vermeli.. Çünkü, Antalya’nın imajını bir kere daha yerle bir etti..
Ekleme Tarihi: 01 Ekim 2023 - Pazar

Haydaaa.. Böcek Festivali Yapacakmış

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kübra Par’la Farklı Açılar programında canlı yanına bağlanarak iptal ettiği “Altın Portakal Film Festivali” ile ilgili yeni bir açıklama yaptı..

- “60. Altın Portakal'ı Cumhuriyet’in 100. yılında, şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden festivali yapacağım” dedi..

- “Seçim öncesi Altın Portakal Film Festivali'ni özüne döndüreceğim demiştim, göreve geldiğim an itibariyle festivali özüne döndürdüm” dedi..

- “Gençlik ve Spor Bakanlığı kapalı spor salonunu iptal etti.. Hükümet devreye girdi.. 4 yıldır hiçbir problem yaşamadık, 5. yılda bu iş oldu” dedi..

- “Kimin FETÖ'cü olduğunu, kimin neler yaptığını Türkiye iyi bilir” dedi..

Yani..

Yine suçu başkalarına attı, yine kendinde hiç hata bulmadı..

“Oynayacaktım, ama yerim dar”a getirdi işi..

Kimse Böcek’e, “sen o FETÖ’yü aklayıcı belgeseli izlediğin halde yayınlanmasına izin verdin” demedi..

Kimse Böcek’e, “sen FETÖ’cüsün” demedi..

Ama, “kimin FETÖ’cü olduğunu” biliyor gibi konuşuyor..

“Onları Türkiye bilir” ne demek?

Türkiye kimin FETÖ’cü olduğunu bilmiyor, ama sen biliyorsan söyle Türkiye öğrensin..

Bunu da yapmıyor, lafı yuvarlayıp topu taca atıyor..

Evet, bir belgesel Festivali krize soktu..

Ve Böcek’le ekibi, tıpkı Antalya’yı yönetemediği gibi bu krizi de yönetemedi..

Sanatçı kesimi nazlı, kibirli ve kaprislidir..

Festivalde yarışacak kısa veya uzun filmlerin konuları belli, bunları inceleyecek ve “kriz” çıkarmadan olayı yoluna sokacak liyakatte bir ekip kurmak önemliydi..

Böcek işte bunu yapamadı..

Böyle bir vizyona sahip olmadığı için de “kriz” çıktı..

Böcek’i suçladığımız şey, işte bu..

Şimdi de çıkmış, “şartlar ne olursa olsun, hiçbir bakanlıktan bir kuruş istemeden festivali yapacağım” diyor..

Bir gün önce iptal ediyor, ertesi günü “yapacağım” diyor..

Merak ediyorum;

- Madem yapılacaktı, öyleyse niye “özüne döndürdüğünü iddia ettiği” Festival için “erteledim” demedi de “iptal ettim” dedi?

- İptal ettiyse, niye iptalin arkasında durmuyor?

- Bu bir gün içinde ne oldu da iptal kararı değişti?

- Birileri devreye mi girdi, “yap bu festivali” diye mi bastırdı?

- Yoksa, rüyasında korkuttular mı?

Dün de dediğim gibi..

Böcek sıkışınca birilerinin görevine son veriyor ya..

Bence, önce kendi görevine bir an önce son vermeli..

Çünkü, Antalya’nın imajını bir kere daha yerle bir etti..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.