Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Haydi Gelin Limon Satalım..

Burdur Postası paylaşmış.. Ve “ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ”ni ne güzel anlatmış.. … YIL 2002.. ÖĞRETMENLERİN MANZARASI - Bir öğretmen, maaşı yetmediği için pazarda limon satıyor.. Ben işportacılık yapanları da gördüm, haberlerini de yaptım, haklarında yazılar da yazdım.. Buna şahidim yani.. YIL 2022.. ÖĞRETMENLERİN MANZARASI - Bayan öğretmenden satılık düşük km: 610 bin lira.. (Mercedes) - Öğretmenden temiz, hatasız, navisgasyonlu C200 D AMG: 555 bin lira.. (Mercedes) - Öğretmenden temiz kullanılmış araç, 40.000 km’de imzalı seri: 499 bin lira.. (Mercedes) - Öğretmenden tertemiz 2018 CRV + full paket: 495 bin 250 lira.. (Honda) - Bayan öğretmenden nokta hatasız – icon full+full: 495 bin lira (Renault) … Tabii ki bütün öğretmenlerimiz böyle değil, biliyorum.. Ama, artık limon satan işportacılık yapan ı da ne görüyorum ne de duyuyorum.. Öğretmenlerimiz artık kendilerine yetecek maaşa da imkana da fazlasıyla sahipler.. “Fazlasıyla” diyorum, çünkü hemen hemen hepsinin de arabası var.. Bence siz, FoxTV, HalkTV gibi kanalları izleyen ve her türlü zenginliğe sahip olmalarına rağmen, ellerindeki 10-15 bin liralık telefonlarla “AÇLIK EDEBİYATI” yapanlara fazla kulak vermeyin.. “YALAN”larla yaşamak istemiyorsanız tabii.. … Şimdi bunları dile getirdim ya.. Hemen, “sen de Ahaber izleme” gibi absürd cevaplar gelecek.. Çünkü önceki 80 yıl boyunca “vesayet”le yönettikleri bu ülkeyi el-aleme muhtaç etmekten başka hiçbir şey yapmadılar.. Çünkü, bu hükümetin Türkiye’nin refahını arttırmış olmasını, Türkiye’yi “sosyal bir devlet” haline getirmesini hazmedemiyorlar.. Gelin size bazı “TÜRKİYE GERÇEKLERİ”ni rakamlarla gösterelim.. Matematik yalan söylemez.. … Hani, “önceden çalışanların durumu daha iyiydi” diyorlar ya.. Gerçekten öyle mi, bakalım.. 2002’DE.. Asgari ücret = 100 lt benzin Asgari ücret = 990 kWh elektrik Asgari ücret = 390 m3 doğalgaz 2022’DE.. Asgari ücret = 270 litre benzin Asgari ücret = 3.800 KwH elektrik Asgari ücret = 1.165 m3 doğalgaz (NOT: Fiyatlar günlük değiştiği için, bazı rakamlar arasında minicik artı-eksiler olabilir) Yüksek enflasyona, üstüste gelen zamlara ve perişan olmuş DÜNYA ŞARTLARINA rağmen, FARKI görüyor musunuz? Dahası da var.. “Vatandaşlarımız olumsuz etkilenmesin” diye elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75'lik devlet desteği devam ediyor.. Yani; 100 liralık elektrik faturanızın 50 lirasını, doğalgazda ise 100 liralık faturanızın 75 lirasını bu hükümet karşılıyor.. Ama, o “nefretlerini aşamayan kompleksli kıskanç kesim”e bir türlü yaranamıyor.. … Diğer rakamlara girmeyeceğim.. Çünkü, hemen her konuda AYNI MANZARA ile karşılaşacaksınız.. Gördüğünüz gibi.. Birileri İFTİRA ve YALANLAR üretiyor, birileri de vatandaşa HİZMET üretiyor.. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 29 Ağustos 2022 - Pazartesi

Haydi Gelin Limon Satalım..

Burdur Postası paylaşmış..

Ve “ÜLKEMİZİN BİR GERÇEĞİ”ni ne güzel anlatmış..

YIL 2002.. ÖĞRETMENLERİN MANZARASI

- Bir öğretmen, maaşı yetmediği için pazarda limon satıyor..

Ben işportacılık yapanları da gördüm, haberlerini de yaptım, haklarında yazılar da yazdım..

Buna şahidim yani..

YIL 2022.. ÖĞRETMENLERİN MANZARASI

- Bayan öğretmenden satılık düşük km: 610 bin lira.. (Mercedes)

- Öğretmenden temiz, hatasız, navisgasyonlu C200 D AMG: 555 bin lira.. (Mercedes)

- Öğretmenden temiz kullanılmış araç, 40.000 km’de imzalı seri: 499 bin lira.. (Mercedes)

- Öğretmenden tertemiz 2018 CRV + full paket: 495 bin 250 lira.. (Honda)

- Bayan öğretmenden nokta hatasız – icon full+full: 495 bin lira (Renault)

Tabii ki bütün öğretmenlerimiz böyle değil, biliyorum..

Ama, artık limon satan işportacılık yapan ı da ne görüyorum ne de duyuyorum..

Öğretmenlerimiz artık kendilerine yetecek maaşa da imkana da fazlasıyla sahipler..

“Fazlasıyla” diyorum, çünkü hemen hemen hepsinin de arabası var..

Bence siz, FoxTV, HalkTV gibi kanalları izleyen ve her türlü zenginliğe sahip olmalarına rağmen, ellerindeki 10-15 bin liralık telefonlarla “AÇLIK EDEBİYATI” yapanlara fazla kulak vermeyin..

“YALAN”larla yaşamak istemiyorsanız tabii..

Şimdi bunları dile getirdim ya..

Hemen, “sen de Ahaber izleme” gibi absürd cevaplar gelecek..

Çünkü önceki 80 yıl boyunca “vesayet”le yönettikleri bu ülkeyi el-aleme muhtaç etmekten başka hiçbir şey yapmadılar..

Çünkü, bu hükümetin Türkiye’nin refahını arttırmış olmasını, Türkiye’yi “sosyal bir devlet” haline getirmesini hazmedemiyorlar..

Gelin size bazı “TÜRKİYE GERÇEKLERİ”ni rakamlarla gösterelim..

Matematik yalan söylemez..

Hani, “önceden çalışanların durumu daha iyiydi” diyorlar ya..

Gerçekten öyle mi, bakalım..

2002’DE..

Asgari ücret = 100 lt benzin

Asgari ücret = 990 kWh elektrik

Asgari ücret = 390 m3 doğalgaz

2022’DE..

Asgari ücret = 270 litre benzin

Asgari ücret = 3.800 KwH elektrik

Asgari ücret = 1.165 m3 doğalgaz

(NOT: Fiyatlar günlük değiştiği için, bazı rakamlar arasında minicik artı-eksiler olabilir)

Yüksek enflasyona, üstüste gelen zamlara ve perişan olmuş DÜNYA ŞARTLARINA rağmen, FARKI görüyor musunuz?

Dahası da var..

“Vatandaşlarımız olumsuz etkilenmesin” diye elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75'lik devlet desteği devam ediyor..

Yani; 100 liralık elektrik faturanızın 50 lirasını, doğalgazda ise 100 liralık faturanızın 75 lirasını bu hükümet karşılıyor..

Ama, o “nefretlerini aşamayan kompleksli kıskanç kesim”e bir türlü yaranamıyor..

Diğer rakamlara girmeyeceğim..

Çünkü, hemen her konuda AYNI MANZARA ile karşılaşacaksınız..

Gördüğünüz gibi..

Birileri İFTİRA ve YALANLAR üretiyor, birileri de vatandaşa HİZMET üretiyor..

Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.