Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

İşte Ben.. Böyle Bir Başkanım

Fotoğrafı gördünüz mü? Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kucağında bir bebek, iki yanında da bebeğin annesi ile babası.. Bebeğin adı, Mehmet Eren.. Henüz 3 aylık.. Doğumundan kısa bir süre sonra kolları ve bacaklarında hareketsizlik olunca doktorlar SMA TİP1 tanısı koymuşlar.. 6 ay içinde yurtdışından gelecek pahalı ilaçlarına kavuşturulamazsa, belki de hayatını kaybedecek.. Bu nedenle aile, Antalya Valiliği’nin izniyle bir “yardım kampanyası” başlatmış.. Ve bu kampanyanın duyurulması için de Muratpaşa Başkanı Ümit Uysal’dan destek istemiş.. Ümit Uysal da hemen basın bürosunu aramış, “bebek kucağımda iken aileyle birlikte fotoğrafımı çekin ve basına servis edin de kampanyayı herkes duysun” demiş.. Ve işte bu fotoğraf karesi çıkmış ortaya.. … Eğer bu okuduklarınızla kalırsanız, Ümit Uysal’a dualar eder, yere göğe koyamazsınız, değil mi? Peki.. bir de şimdi yazacaklarımı okuyun.. Bakalım, buna ne diyeceksiniz.. … Belediyelerin hemen hepsinin “örtülü ödenekleri – temsil giderleri” vardır.. Ümit Uysal.. Kendisine, “bizim kampanyamızın duyurulması için destek verin” diye gelen o anne-baba ve Eren bebek için böyle bir poz vermek yerine.. “Kampanya duyurusunu falan boşverin, o iş uzayabilir, bu ilacınızı ben getirteceğim, yeter ki bebeğimiz sağlığına kavuşsun” diyemez miydi? Bunun parası zaten yine milletten çıkacaktı.. Bu konuyu bilahare meclisine getirip anlatsa, eminim hiçbir üye “niye yaptın kardeşim” diye hesap sormaz, denetçiler bile sesini çıkarmazdı.. Bizim kültürümüzde, “bir elin verdiğini diğer el görmemeli” diye bir deyiş vardır.. O misal, aileye gerekli yardımı yapılabilir, bu tür bir reklam aracı haline getirilmeyebilirdi.. Ama Ümit Uysal, “siyasi rant” uğruna sinekten yağ çıkartmaya bayılıyor maalesef.. Baksanıza, acısı büyük olan bu aileyi de “kullanmaktan” hiç çekinmiyor.. “Bakın ben hayırlı bir iş yapıyorum, işte ben böyle bir başkanım, görün bunu” algısı yaratmak için, geçmiş objektifin karşısına, poz vermiş, bunu da bülten yaptırmış.. Yani Ümit Uysal “HAYR” işi yapmamış, resmen kendisini “REKLAM” etmiş.. “Nasıl bir Başkan” anlayın artık.. … Siyasetçiler bunu hep yapıyor olabilir.. Ancak, Ümit Uysal’ın da sık sık dile getirdiği gibi; gelişme, farkındalık, değişim şart.. Siyasetçiler de siyaseti “MİLLET İÇİN” yapmalı artık.. Evet.. Ümit Uysal’a söylüyorum, ama sözüm bütün belediye başkanlarına.. Milletin parasını, “ihtiyacı olan insanlar” için harcamanıza millet asla karşı çıkmaz bilesiniz.. Yeter ki, bunu -Ümit Uysal gibi- “siyasi malzeme” yapmayın.. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 11 Ağustos 2022 - Perşembe

İşte Ben.. Böyle Bir Başkanım

Fotoğrafı gördünüz mü?

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kucağında bir bebek, iki yanında da bebeğin annesi ile babası..

Bebeğin adı, Mehmet Eren..

Henüz 3 aylık..

Doğumundan kısa bir süre sonra kolları ve bacaklarında hareketsizlik olunca doktorlar SMA TİP1 tanısı koymuşlar..

6 ay içinde yurtdışından gelecek pahalı ilaçlarına kavuşturulamazsa, belki de hayatını kaybedecek..

Bu nedenle aile, Antalya Valiliği’nin izniyle bir “yardım kampanyası” başlatmış..

Ve bu kampanyanın duyurulması için de Muratpaşa Başkanı Ümit Uysal’dan destek istemiş..

Ümit Uysal da hemen basın bürosunu aramış, “bebek kucağımda iken aileyle birlikte fotoğrafımı çekin ve basına servis edin de kampanyayı herkes duysun” demiş..

Ve işte bu fotoğraf karesi çıkmış ortaya..

Eğer bu okuduklarınızla kalırsanız, Ümit Uysal’a dualar eder, yere göğe koyamazsınız, değil mi?

Peki.. bir de şimdi yazacaklarımı okuyun..

Bakalım, buna ne diyeceksiniz..

Belediyelerin hemen hepsinin “örtülü ödenekleri – temsil giderleri” vardır..

Ümit Uysal..

Kendisine, “bizim kampanyamızın duyurulması için destek verin” diye gelen o anne-baba ve Eren bebek için böyle bir poz vermek yerine..

“Kampanya duyurusunu falan boşverin, o iş uzayabilir, bu ilacınızı ben getirteceğim, yeter ki bebeğimiz sağlığına kavuşsun” diyemez miydi?

Bunun parası zaten yine milletten çıkacaktı..

Bu konuyu bilahare meclisine getirip anlatsa, eminim hiçbir üye “niye yaptın kardeşim” diye hesap sormaz, denetçiler bile sesini çıkarmazdı..

Bizim kültürümüzde, “bir elin verdiğini diğer el görmemeli” diye bir deyiş vardır..

O misal, aileye gerekli yardımı yapılabilir, bu tür bir reklam aracı haline getirilmeyebilirdi..

Ama Ümit Uysal, “siyasi rant” uğruna sinekten yağ çıkartmaya bayılıyor maalesef..

Baksanıza, acısı büyük olan bu aileyi de “kullanmaktan” hiç çekinmiyor..

“Bakın ben hayırlı bir iş yapıyorum, işte ben böyle bir başkanım, görün bunu” algısı yaratmak için, geçmiş objektifin karşısına, poz vermiş, bunu da bülten yaptırmış..

Yani Ümit Uysal “HAYR” işi yapmamış, resmen kendisini “REKLAM” etmiş..

“Nasıl bir Başkan” anlayın artık..

Siyasetçiler bunu hep yapıyor olabilir..

Ancak, Ümit Uysal’ın da sık sık dile getirdiği gibi; gelişme, farkındalık, değişim şart..

Siyasetçiler de siyaseti “MİLLET İÇİN” yapmalı artık..

Evet..

Ümit Uysal’a söylüyorum, ama sözüm bütün belediye başkanlarına..

Milletin parasını, “ihtiyacı olan insanlar” için harcamanıza millet asla karşı çıkmaz bilesiniz..

Yeter ki, bunu -Ümit Uysal gibi- “siyasi malzeme” yapmayın..

Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.