Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Kepez Belediyesi Sınıfta Kalmış..

Kim diyor bunu? Kepez’in CHP İlçe Başkanı Gökhan Ölmez diyor.. Peki, Kepez belediyesi niye sınıfta kalmış? Cumhuriyet Bayramı’nda bayraklarla yürüyüşler, konserler, eğlenceler düzenlememiş.. Cumhuriyet’ten korkmayan bütün belediyeler (CHP’li belediyeleri kastediyor) kendi sınırlarında halkıyla birlikte Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku ile kutlamış.. Ama, 700 bin nüfuslu Kepez’de, “Cumhuriyet coşkusu” hissedilmemiş.. … Eğlence, konser, gösteriş bunların ruhlarına işlemiş.. Eğlence ve konserler olmazsa, bayram coşkusu hissedilmez falan sanıyorlar.. Tam bir CHP zihniyeti.. … Kepez Belediyesi bayraklı yürüyüşler, konserler, eğlenceler düzenlememiş.. Peki ne yapmış? - BİLİMFEST düzenlemiş, binlerce gence “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yönelik” teknolojik projeler yapma ve geliştirme imkanı sunmuş.. - İNSANLAR KİTAPLARA daha kolay ulaşsın, bilgi sahibi olsun diye “kütüphaneler” yapmış.. - 29 EKİM’i “Akdeniz’in en büyük kütüphanesi”ni hizmete açarak kutlamış.. - KEPEZ’in merkezi caddelerini ışıklandırmış.. - BÖLGEDE 60 bin bayrak dağıtmış.. - 100. YIL için hazırlanan, birbirinden müstesna eserlerin yer aldığı “Geleneksel 100. Yıla Özel 100 Eser Cumhuriyet Sergisi” açmış.. … Söyler misiniz, bunlar Cumhuriyet’i coşkuyla kutlamak değil de nedir? … Şimdi, Gökhan Ölmez’in nezdinde bütün CHP’li başkanlara sesleniyorum; “Coşku” milletin milyonlarca lira parası verilerek getirtilen sanatçılarla 2-3 saat eğlenmek ve dans etmekle mi sağlanır? Yani; “kutlama”dan anladığınız, milletin parasını “eğlenceye” aktarmak mıdır? Hadi bunları geçtim.. 100. yıl kutlaması da olsa; “kutlama” yanı başımızda bir soykırım varken, “vur patlasın çal oynasın” yapmak mıdır? “Kutlama”dan anlamamız gereken şey gerçekten bu mudur? … Yahu, bunların hepsi dünya para.. Hem “fakirlik-yoksulluk” edebiyatı yapıp hem de milyonlarca lirayı “eğlenceye” aktarmak nasıl bir mantıktır, biri bunu açıklasın.. Cumhuriyet bizim, her bayramı daha bir görkemli kutlayalım, kutlayacağız elbet.. Ama, Kültür Bakanlığı'nın son derece yetenekli ve muhteşem sesleri var, üstelik bedava.. Hiç olmazsa onlarla yap.. … Orhan Veli, bu tür zihniyete cevabını yıllar önce yazdığı “Vatan İçin” başlıklı şiirinde vermiş: Neler yapmadık şu vatan için! Kimimiz öldük; Kimimiz nutuk söyledik.. … Anlayan anlayacağını anlayacağı kadar anlasın artık..
Ekleme Tarihi: 30 Ekim 2023 - Pazartesi

Kepez Belediyesi Sınıfta Kalmış..

Kim diyor bunu?

Kepez’in CHP İlçe Başkanı Gökhan Ölmez diyor..

Peki, Kepez belediyesi niye sınıfta kalmış?

Cumhuriyet Bayramı’nda bayraklarla yürüyüşler, konserler, eğlenceler düzenlememiş..

Cumhuriyet’ten korkmayan bütün belediyeler (CHP’li belediyeleri kastediyor) kendi sınırlarında halkıyla birlikte Cumhuriyet Bayramını büyük bir coşku ile kutlamış..

Ama, 700 bin nüfuslu Kepez’de, “Cumhuriyet coşkusu” hissedilmemiş..

Eğlence, konser, gösteriş bunların ruhlarına işlemiş..

Eğlence ve konserler olmazsa, bayram coşkusu hissedilmez falan sanıyorlar..

Tam bir CHP zihniyeti..

Kepez Belediyesi bayraklı yürüyüşler, konserler, eğlenceler düzenlememiş..

Peki ne yapmış?

- BİLİMFEST düzenlemiş, binlerce gence “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine yönelik” teknolojik projeler yapma ve geliştirme imkanı sunmuş..

- İNSANLAR KİTAPLARA daha kolay ulaşsın, bilgi sahibi olsun diye “kütüphaneler” yapmış..

- 29 EKİM’i “Akdeniz’in en büyük kütüphanesi”ni hizmete açarak kutlamış..

- KEPEZ’in merkezi caddelerini ışıklandırmış..

- BÖLGEDE 60 bin bayrak dağıtmış..

- 100. YIL için hazırlanan, birbirinden müstesna eserlerin yer aldığı “Geleneksel 100. Yıla Özel 100 Eser Cumhuriyet Sergisi” açmış..

Söyler misiniz, bunlar Cumhuriyet’i coşkuyla kutlamak değil de nedir?

Şimdi, Gökhan Ölmez’in nezdinde bütün CHP’li başkanlara sesleniyorum;

“Coşku” milletin milyonlarca lira parası verilerek getirtilen sanatçılarla 2-3 saat eğlenmek ve dans etmekle mi sağlanır?

Yani; “kutlama”dan anladığınız, milletin parasını “eğlenceye” aktarmak mıdır?

Hadi bunları geçtim..

100. yıl kutlaması da olsa; “kutlama” yanı başımızda bir soykırım varken, “vur patlasın çal oynasın” yapmak mıdır?

“Kutlama”dan anlamamız gereken şey gerçekten bu mudur?

Yahu, bunların hepsi dünya para..

Hem “fakirlik-yoksulluk” edebiyatı yapıp hem de milyonlarca lirayı “eğlenceye” aktarmak nasıl bir mantıktır, biri bunu açıklasın..

Cumhuriyet bizim, her bayramı daha bir görkemli kutlayalım, kutlayacağız elbet..

Ama, Kültür Bakanlığı'nın son derece yetenekli ve muhteşem sesleri var, üstelik bedava..

Hiç olmazsa onlarla yap..

Orhan Veli, bu tür zihniyete cevabını yıllar önce yazdığı “Vatan İçin” başlıklı şiirinde vermiş:

Neler yapmadık şu vatan için!

Kimimiz öldük;

Kimimiz nutuk söyledik..

Anlayan anlayacağını anlayacağı kadar anlasın artık..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.