Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Kimler Karakterli, Kimler Karaktersiz

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerin anlamını şu ana kadar anlayamadıysanız, Allah hepinize selamet versin.. Şu soruya cevap vermeniz gerekiyor; Şu anda, Türkiye’de iktidarla muhalefet arasında bir “seçim rekabeti” mi var? Yoksa, Osmanlı’yı ve Türkiye’yi yüzlerce yıldır sömürenlerle Recep Tayyip Erdoğan ve ona inananların savaşı mı? … Bunu bir kez daha anlatmakta, hatırlatmakta yarar var.. … Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptı Kurtuluş Savaşı’nda, Birinci Dünya Savaşı’ndan askeri ve ekonomik anlamda yorgun, bitik, bezgin çıkan Batı’yla mücadele ettik.. Şimdi ise; hem askeri, hem ekonomik, hem siyasi anlamda en güçlü dönemlerini yaşıyorlar.. Ve Türkiye olarak bunlara karşı yeniden bir bağımsızlık, yani “ikinci Kurtuluş Savaşı” veriyoruz.. … Dikkat edin, iktidarın karşısında sadece Millet İttifakı ve HDP yok.. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç gibi bir “Batı İttifakı” daha var.. Tek dertleri, “Erdoğan”.. “Bugüne kadar Batı’ya boyun eğmeyen, her alanda ülkenin milli ve yerli kaynaklarıyla dünyaya meydan okuyan Erdoğan gitmeli” diyorlar.. “Biz Türkiye’nin efendisiyiz, 10-15 yıl öncesine kadar olduğu gibi biz ne dersek Türkiye onu yapmalı” diyorlar.. … Türkiye 14 Mayıs’ta karşısına çıkan iki yoldan birine girecek.. Ya “bağımsız Türkiye” yoluna, ya da “Batı’nın tokatladığı Türkiye” yoluna.. … Ne demişti Atatürk; “Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir..” Bununla ne demek istemişti? “Özgürlük, hem devlet hem de vatandaşlar için söz konusudur.. Devletin özgürlüğü, bağımsızlığı demektir..” … “CHP Atatürk’ün partisi” diyerek oy verenler, bunu hiç düşünüyor mu acaba? Erdoğan da Atatürk gibi Batı’ya karşı inanılmaz bir “bağımsızlık” mücadelesi veriyor, bunu hiç görmüyorlar mı acaba? CHP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’lilere “Atatürk’ün köpekleri” diyen, Türkiye’yi bölmek isteyen bir partiyle yaptığı ittifaka niye yeterli tepkiyi vermiyorlar? … Evet, önünüzde iki yol var.. Ya “bağımsızlık” ya da “Batı’ya bağımlılık”.. Atatürk, “bağımsızlık benim karakterimdir” derken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kastediyordu.. Bakalım bu seçimde kimler karakterli, kimler karaktersiz göreceğiz.. Kimler Türk, kimler devşirme onu da bileceğiz.. … Başka Türkiye yok, iyi düşünün..
Ekleme Tarihi: 07 Mayıs 2023 - Pazar

Kimler Karakterli, Kimler Karaktersiz

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan seçimlerin anlamını şu ana kadar anlayamadıysanız, Allah hepinize selamet versin..

Şu soruya cevap vermeniz gerekiyor;

Şu anda, Türkiye’de iktidarla muhalefet arasında bir “seçim rekabeti” mi var?

Yoksa, Osmanlı’yı ve Türkiye’yi yüzlerce yıldır sömürenlerle Recep Tayyip Erdoğan ve ona inananların savaşı mı?

Bunu bir kez daha anlatmakta, hatırlatmakta yarar var..

Atatürk ve silah arkadaşlarının yaptı Kurtuluş Savaşı’nda, Birinci Dünya Savaşı’ndan askeri ve ekonomik anlamda yorgun, bitik, bezgin çıkan Batı’yla mücadele ettik..

Şimdi ise; hem askeri, hem ekonomik, hem siyasi anlamda en güçlü dönemlerini yaşıyorlar..

Ve Türkiye olarak bunlara karşı yeniden bir bağımsızlık, yani “ikinci Kurtuluş Savaşı” veriyoruz..

Dikkat edin, iktidarın karşısında sadece Millet İttifakı ve HDP yok..

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç gibi bir “Batı İttifakı” daha var..

Tek dertleri, “Erdoğan”..

“Bugüne kadar Batı’ya boyun eğmeyen, her alanda ülkenin milli ve yerli kaynaklarıyla dünyaya meydan okuyan Erdoğan gitmeli” diyorlar..

“Biz Türkiye’nin efendisiyiz, 10-15 yıl öncesine kadar olduğu gibi biz ne dersek Türkiye onu yapmalı” diyorlar..

Türkiye 14 Mayıs’ta karşısına çıkan iki yoldan birine girecek..

Ya “bağımsız Türkiye” yoluna, ya da “Batı’nın tokatladığı Türkiye” yoluna..

Ne demişti Atatürk;

“Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir..”

Bununla ne demek istemişti?

“Özgürlük, hem devlet hem de vatandaşlar için söz konusudur.. Devletin özgürlüğü, bağımsızlığı demektir..”

“CHP Atatürk’ün partisi” diyerek oy verenler, bunu hiç düşünüyor mu acaba?

Erdoğan da Atatürk gibi Batı’ya karşı inanılmaz bir “bağımsızlık” mücadelesi veriyor, bunu hiç görmüyorlar mı acaba?

CHP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’lilere “Atatürk’ün köpekleri” diyen, Türkiye’yi bölmek isteyen bir partiyle yaptığı ittifaka niye yeterli tepkiyi vermiyorlar?

Evet, önünüzde iki yol var..

Ya “bağımsızlık” ya da “Batı’ya bağımlılık”..

Atatürk, “bağımsızlık benim karakterimdir” derken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kastediyordu..

Bakalım bu seçimde kimler karakterli, kimler karaktersiz göreceğiz..

Kimler Türk, kimler devşirme onu da bileceğiz..

Başka Türkiye yok, iyi düşünün..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.