Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Nasıl Olsa Erkeklere Siz Hükmedeceksiniz

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan “İnsan Hakları Günü”nde.. Biraz geç de olsa.. “Kadınlara seçme ve seçilme hakkı”yla ilgili KA.DER’in yaptığı açıklama üzerine birkaç kelam etmek istiyorum.. Kadınlar biraz kızacak, ama “dost acı söyler”miş.. … Biliyorsunuz.. Kadınların siyasette eşit temsili için mücadele eden KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği), Türkiye’nin seçim dönemine girdiği yeni süreçte, ülkenin her ilinden daha çok kadın aday ve milletvekili çıkması için “Olmadı Türkiye” adlı bir kampanya başlattı.. Diyorlar ki; 1- Türkiye’nin tam 20 ili 100 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca Meclis’e hiç kadın milletvekili göndermedi.. 2- Meclis’teki kadın milletvekilleri hiçbir yasama döneminde yüzde 20’yi aşamadı.. 3- Cumhuriyet tarihi boyunca Meclis’te kadın erkek eşitliği hiç sağlanamadı.. … Eşitlik.. Önce bunu anlatalım.. Ben kadın olsam, asla erkeklerle “eşitlik” istemem.. - Kadın her konuda imtiyazlı iken.. - Kadın ne derse erkekler “hayır” diyemez iken.. - “Lady is first” misali, “kadınlar hep önce” iken.. Bu kadınlar niye çıkıp çıkıp “erkeklerle eşit olmak istiyoruz” diye yırtınırlar, bunu hiç anlamam.. Hani hep, “erkek egemen toplum var” derler ya, inanmayın.. Buna inanan enayilere acıyorum ve kadınla erkeği çarpıştırıp bundan çıkar elde etmeye çalışanlara da kızıyorum.. Çünkü, dünyada “erkek egemen” değil, “kadın egemen toplum” var.. Kadınların değil, aslında erkeklerin “eşitlik istiyoruz” diye yırtınması gerekir.. Bunu göremiyor musunuz? … Dönelim KA.DER’in çıkışına.. “TBMM’de 600 milletvekilinin 300 tanesi niye kadın değil” diyor ve “temsilde eşitlik” için kampanya başlatıyor.. Önce şunu soracağım; Her seçim döneminde “niye kadın adaylar seçilecek sıralara konulmuyor, yüzde 30 kotası ne oldu” gibi bir dünya açıklama, vaad havada uçuşuyor.. Ama, bakıyorsunuz, seçim çalışmalarında erkek kısmı gece-gündüz demeden, yağmur-çamur demeden, yağ çekerek, birilerinin önünde eğilerek, yani çarpışa çarpışa “ön sıralarda olma yarışı” yapıyor.. Ama, (birkaç istisna hariç) kadınlar öyle değil.. “Armut piş ağzıma düş” istiyor.. Olmayınca da, “temsilde eşitlik isteriz” diye kampanyalar yapıyor.. Olacak şey mi bu? Hem bırakın yahu, erkek milleti çarpışsın dursun.. Nasıl olsa onlara siz hükmedeceksiniz.. Yapacağınız tek şey, kafanızı biraz çalıştırmak, o kadar.. Yok, “benim kafam buna basmaz” diyorsanız, Allah size selamet versin.. Buna kafanız basmıyor ise, “temsil etmeye” de kafanız basmaz demektir.. … Biliyorsunuz, “anlayana sivrisinek saz”dır.. “İnsan Hakları Günü”nüz kutlu olsun..
Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2022 - Cumartesi

Nasıl Olsa Erkeklere Siz Hükmedeceksiniz

İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan “İnsan Hakları Günü”nde..

Biraz geç de olsa..

“Kadınlara seçme ve seçilme hakkı”yla ilgili KA.DER’in yaptığı açıklama üzerine birkaç kelam etmek istiyorum..

Kadınlar biraz kızacak, ama “dost acı söyler”miş..

Biliyorsunuz..

Kadınların siyasette eşit temsili için mücadele eden KA.DER (Kadın Adayları Destekleme Derneği), Türkiye’nin seçim dönemine girdiği yeni süreçte, ülkenin her ilinden daha çok kadın aday ve milletvekili çıkması için “Olmadı Türkiye” adlı bir kampanya başlattı..

Diyorlar ki;

1- Türkiye’nin tam 20 ili 100 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca Meclis’e hiç kadın milletvekili göndermedi..

2- Meclis’teki kadın milletvekilleri hiçbir yasama döneminde yüzde 20’yi aşamadı..

3- Cumhuriyet tarihi boyunca Meclis’te kadın erkek eşitliği hiç sağlanamadı..

Eşitlik..

Önce bunu anlatalım..

Ben kadın olsam, asla erkeklerle “eşitlik” istemem..

- Kadın her konuda imtiyazlı iken..

- Kadın ne derse erkekler “hayır” diyemez iken..

- “Lady is first” misali, “kadınlar hep önce” iken..

Bu kadınlar niye çıkıp çıkıp “erkeklerle eşit olmak istiyoruz” diye yırtınırlar, bunu hiç anlamam..

Hani hep, “erkek egemen toplum var” derler ya, inanmayın..

Buna inanan enayilere acıyorum ve kadınla erkeği çarpıştırıp bundan çıkar elde etmeye çalışanlara da kızıyorum..

Çünkü, dünyada “erkek egemen” değil, “kadın egemen toplum” var..

Kadınların değil, aslında erkeklerin “eşitlik istiyoruz” diye yırtınması gerekir..

Bunu göremiyor musunuz?

Dönelim KA.DER’in çıkışına..

“TBMM’de 600 milletvekilinin 300 tanesi niye kadın değil” diyor ve “temsilde eşitlik” için kampanya başlatıyor..

Önce şunu soracağım;

Her seçim döneminde “niye kadın adaylar seçilecek sıralara konulmuyor, yüzde 30 kotası ne oldu” gibi bir dünya açıklama, vaad havada uçuşuyor..

Ama, bakıyorsunuz, seçim çalışmalarında erkek kısmı gece-gündüz demeden, yağmur-çamur demeden, yağ çekerek, birilerinin önünde eğilerek, yani çarpışa çarpışa “ön sıralarda olma yarışı” yapıyor..

Ama, (birkaç istisna hariç) kadınlar öyle değil..

“Armut piş ağzıma düş” istiyor..

Olmayınca da, “temsilde eşitlik isteriz” diye kampanyalar yapıyor..

Olacak şey mi bu?

Hem bırakın yahu, erkek milleti çarpışsın dursun..

Nasıl olsa onlara siz hükmedeceksiniz..

Yapacağınız tek şey, kafanızı biraz çalıştırmak, o kadar..

Yok, “benim kafam buna basmaz” diyorsanız, Allah size selamet versin..

Buna kafanız basmıyor ise, “temsil etmeye” de kafanız basmaz demektir..

Biliyorsunuz, “anlayana sivrisinek saz”dır..

“İnsan Hakları Günü”nüz kutlu olsun..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.