Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Peki Bu Kadar Gider Kimin Sırtına Yüklenecekti?

Topluluklar adına açıklama yapanlar, çok dikkatli konuşacak.. Laflarının ne anlama geldiğini, nereye kadar gittiğini iyi bilecek.. … Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez diyor ki; “Hükümetin vergilere yaptığı zamlarla, bütün devlet giderleri halkın omuzlarına yıkıldı..” … Ya kime yıkılacaktı? Hükümetlere gökten zembille para inmiyor.. Para bassa, piyasalar ve enflasyon ışık hızına ulaşır.. Daha önce yaşadık; “borçlanma” ayrı, apayrı bir handikap.. Devletlerin tek gelir kaynağı “vergi”ler ve “borçlanma”dır.. Eğer işçisine, memuruna, emeklisine zam yapıyorsa, bu zamları yine işçiden, işverenden, memurdan, çiftçiden, esnaftan ve emekliden alacak, başka çaresi var mı? Bütçenin dengesi nasıl kurulacak? Bu ülke dünya kadar hizmet bekliyor, bunların parası nereden gelecek? … Ama.. Sönmez çıkıp da, “vergileri arttırdınız tamam, ama şu rantçıları durdurun artık, canını yakın, vatandaşın cebine el uzatmaktan korksunlar” dese, avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlarım.. Çünkü, halkımızın devletten beklediği en önemli şey bu.. … Şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu gerçeklerden kaç kişinin haberi var? Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar erken yaşta emekli olan başka bir yer yok.. 15.9 milyon emeklimiz var.. Buna karşılık çalışan, yani vergi veren işçi, memur, işveren, esnaf ve üretici sayımız 19 milyon 800 bin civarında.. Yani; 19.8 milyon kişi, 15.9 milyon kişinin maaşını ödemek için çalışıyor.. … Peki, devletin yapacağı diğer hizmetler ne olacak, onlar için gereken para nasıl bulunacak? Eğer bir ülkede emekli sayısının en az 3 katı kadar çalışan olmazsa, o ülkenin ekonomisi çöker ve altında herkes kalır.. Nurettin Sönmez bunları hiç söylemiyor.. Üyelerine ve kamuoyuna bunları anlatmak yerine, “popülist” yaklaşımlarla prim toplayıp, yerini korumaya çalışıyor.. … Yapmayın, bu ülke sadece KESK’in değil.. Doğruları ve gerçekleri dile getirmemiz gerek.. Muhalefetin sürekli olarak “ücretler” üzerinden yaptığı söylemler, iktidarı da çalışanlara ve emeklilere zam yapmaya zorluyor.. İktidar ücretlere zam yapınca, bu defa rantçılar harekete geçiyor.. Hükümet rantçılarla mücadele ederken, bu defa muhalefet yine karşısına dikilip bu mücadeleyi yalanlarla ve popülist yaklaşımlarla yıkmaya çalışıyor.. Ve sonra da olan hepimize, herkese oluyor.. … Konu çoook uzun, yerim dar.. Birazcık “tatminkar” ve AKILCI olabilsek, birazcık “sabırlı” davranabilsek, emin olun 50 yılda alınacak mesafeyi 5 yılda alacağız.. Bunu istemez misiniz?
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2023 - Çarşamba

Peki Bu Kadar Gider Kimin Sırtına Yüklenecekti?

Topluluklar adına açıklama yapanlar, çok dikkatli konuşacak..

Laflarının ne anlama geldiğini, nereye kadar gittiğini iyi bilecek..

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez diyor ki;

“Hükümetin vergilere yaptığı zamlarla, bütün devlet giderleri halkın omuzlarına yıkıldı..”

Ya kime yıkılacaktı?

Hükümetlere gökten zembille para inmiyor..

Para bassa, piyasalar ve enflasyon ışık hızına ulaşır..

Daha önce yaşadık; “borçlanma” ayrı, apayrı bir handikap..

Devletlerin tek gelir kaynağı “vergi”ler ve “borçlanma”dır..

Eğer işçisine, memuruna, emeklisine zam yapıyorsa, bu zamları yine işçiden, işverenden, memurdan, çiftçiden, esnaftan ve emekliden alacak, başka çaresi var mı?

Bütçenin dengesi nasıl kurulacak?

Bu ülke dünya kadar hizmet bekliyor, bunların parası nereden gelecek?

Ama..

Sönmez çıkıp da, “vergileri arttırdınız tamam, ama şu rantçıları durdurun artık, canını yakın, vatandaşın cebine el uzatmaktan korksunlar” dese, avuçlarım patlayıncaya kadar alkışlarım..

Çünkü, halkımızın devletten beklediği en önemli şey bu..

Şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu gerçeklerden kaç kişinin haberi var?

Dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar erken yaşta emekli olan başka bir yer yok..

15.9 milyon emeklimiz var..

Buna karşılık çalışan, yani vergi veren işçi, memur, işveren, esnaf ve üretici sayımız 19 milyon 800 bin civarında..

Yani; 19.8 milyon kişi, 15.9 milyon kişinin maaşını ödemek için çalışıyor..

Peki, devletin yapacağı diğer hizmetler ne olacak, onlar için gereken para nasıl bulunacak?

Eğer bir ülkede emekli sayısının en az 3 katı kadar çalışan olmazsa, o ülkenin ekonomisi çöker ve altında herkes kalır..

Nurettin Sönmez bunları hiç söylemiyor..

Üyelerine ve kamuoyuna bunları anlatmak yerine, “popülist” yaklaşımlarla prim toplayıp, yerini korumaya çalışıyor..

Yapmayın, bu ülke sadece KESK’in değil..

Doğruları ve gerçekleri dile getirmemiz gerek..

Muhalefetin sürekli olarak “ücretler” üzerinden yaptığı söylemler, iktidarı da çalışanlara ve emeklilere zam yapmaya zorluyor..

İktidar ücretlere zam yapınca, bu defa rantçılar harekete geçiyor..

Hükümet rantçılarla mücadele ederken, bu defa muhalefet yine karşısına dikilip bu mücadeleyi yalanlarla ve popülist yaklaşımlarla yıkmaya çalışıyor..

Ve sonra da olan hepimize, herkese oluyor..

Konu çoook uzun, yerim dar..

Birazcık “tatminkar” ve AKILCI olabilsek, birazcık “sabırlı” davranabilsek, emin olun 50 yılda alınacak mesafeyi 5 yılda alacağız..

Bunu istemez misiniz?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.