Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Sayın Vali’m, Ne İşiniz Var Kemer’de?

Önceki gün Akseki’yi ziyaret eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, ertesi gün de Kemer’e gitmiş.. Şaşırdım.. Sayın Vali’m, ne işiniz var sizin Kemer’de? İyice bir baktınız mı; - Atatürk Kemer’e gitmiş mi? - Atatürk hiç Kemer’de gezmiş mi? - Likya bölgesi sınırları içerisinde kalan Idyros Antik Kenti’ni ziyaret etmiş mi? - Kındıl Çeşme Milli Parkı ve Kemer Atıksu Arıtma Tesisi’nde inceleme yapmış mı? … Eğer Atatürk bunları yapmamış ise.. Öyleyse ne işiniz var sizin Kemer’de? … Siz; Atatürk’ün gitmediği bir yere gidemezsiniz.. Siz; Atatürk’ün geçmediği yollara ayak basamazsınız.. Siz; eleştirmiş kişilerin yaşadığı yerleri ziyaret edemezsiniz.. Siz; Atatürk’ün incelemediği hiçbir yeri inceleyemezsiniz.. Siz; Atatürk’ü adım adım takip etmek zorundasınız.. Yoksa….. İlgilendikleri tek şey, “üzerinde Atatürk resminin bulunduğu  banknotlar” olanlar tarafından linç edilir, yerden yere vurulursunuz.. … Bunlar.. Ne zaman sıkışsalar, ne zaman birinden hoşlanmasalar, ne zaman birileri tarafından eleştirilseler hemen Atatürk maskesi takıverir veya Atatürk kazağı giyiverirler hemen.. Ve “ne işiniz vardı o evde sayın Vali’m” diye başlarlar ateş etmeye.. Ve” eline kalemi” alıp üstünüzü-başınızı karalamaktan da hiç çekinmezler.. Üstelik son derece utanmazdırlar.. … Dünya değişmiş, dünya artık Atatürk’ün yaşadığı zamanın 100 yıl ötesine geçmiş, insanların alışkanlıkları, ihtiyaçları, sevgileri, saygıları, beklentileri 180 derece farklılaşmış, bu güruh için fark etmez.. “Mmmmm, sen Atatürk’ü sevmiyorsun, sen Atatürk’ü eleştiriyor ve küçük düşürüyorsun, öyleyse sen dangalaksın” diye insanları yaftalamaya kadar da vardırırlar işi.. Onlara göre vatanını sadece Atatürkçüler sever.. Ama vatanın yaşadığı her türlü sıkıntının da mimarlarıdır bunlar.. “Atatürk” derken, aslında “para”yı kastettiklerine pek çok kez şahit oldu bu ülke insanı.. … Sayın Vali’m, Türkçe’mizde o kadar çok kelime varken, “hakaret” içerecek kadar kıt kelime haznesine sahip bu kişilere siz aldırmayın.. Antalya gibi, sadece Türkiye değil, dünya açısından da son derece güzel, hassas ve stratejik bir yere Vali olarak atandınız.. Tabii ki, Atatürk’ün izi olsun-olmasın görev alanınızda bulunan bütün ilçe ve mahalleleri tanımak için gezecek ve görecek ve inceleyeceksiniz.. Ve tabii ki eskiden bu topraklarda yaşamış, kitap yazmış, bu hayata bir katkı yapmış insanları da anacaksınız.. Dünyanın nereye evrildiğini göremeyecek kadar körleşenler, bırakın sizi “Atatürk” üzerinden vurmaya çalışsın.. Siz işinize bakın, işinizi iyi yapın, ötesini de tarihe bırakın.. Kolay gelsin..
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2023 - Cuma

Sayın Vali’m, Ne İşiniz Var Kemer’de?

Önceki gün Akseki’yi ziyaret eden Antalya Valisi Hulusi Şahin, ertesi gün de Kemer’e gitmiş..

Şaşırdım..

Sayın Vali’m, ne işiniz var sizin Kemer’de?

İyice bir baktınız mı;

- Atatürk Kemer’e gitmiş mi?

- Atatürk hiç Kemer’de gezmiş mi?

- Likya bölgesi sınırları içerisinde kalan Idyros Antik Kenti’ni ziyaret etmiş mi?

- Kındıl Çeşme Milli Parkı ve Kemer Atıksu Arıtma Tesisi’nde inceleme yapmış mı?

Eğer Atatürk bunları yapmamış ise..

Öyleyse ne işiniz var sizin Kemer’de?

Siz; Atatürk’ün gitmediği bir yere gidemezsiniz..

Siz; Atatürk’ün geçmediği yollara ayak basamazsınız..

Siz; eleştirmiş kişilerin yaşadığı yerleri ziyaret edemezsiniz..

Siz; Atatürk’ün incelemediği hiçbir yeri inceleyemezsiniz..

Siz; Atatürk’ü adım adım takip etmek zorundasınız..

Yoksa…..

İlgilendikleri tek şey, “üzerinde Atatürk resminin bulunduğu  banknotlar” olanlar tarafından linç edilir, yerden yere vurulursunuz..

Bunlar..

Ne zaman sıkışsalar, ne zaman birinden hoşlanmasalar, ne zaman birileri tarafından eleştirilseler hemen Atatürk maskesi takıverir veya Atatürk kazağı giyiverirler hemen..

Ve “ne işiniz vardı o evde sayın Vali’m” diye başlarlar ateş etmeye..

Ve” eline kalemi” alıp üstünüzü-başınızı karalamaktan da hiç çekinmezler..

Üstelik son derece utanmazdırlar..

Dünya değişmiş, dünya artık Atatürk’ün yaşadığı zamanın 100 yıl ötesine geçmiş, insanların alışkanlıkları, ihtiyaçları, sevgileri, saygıları, beklentileri 180 derece farklılaşmış, bu güruh için fark etmez..

“Mmmmm, sen Atatürk’ü sevmiyorsun, sen Atatürk’ü eleştiriyor ve küçük düşürüyorsun, öyleyse sen dangalaksın” diye insanları yaftalamaya kadar da vardırırlar işi..

Onlara göre vatanını sadece Atatürkçüler sever..

Ama vatanın yaşadığı her türlü sıkıntının da mimarlarıdır bunlar..

“Atatürk” derken, aslında “para”yı kastettiklerine pek çok kez şahit oldu bu ülke insanı..

Sayın Vali’m,

Türkçe’mizde o kadar çok kelime varken, “hakaret” içerecek kadar kıt kelime haznesine sahip bu kişilere siz aldırmayın..

Antalya gibi, sadece Türkiye değil, dünya açısından da son derece güzel, hassas ve stratejik bir yere Vali olarak atandınız..

Tabii ki, Atatürk’ün izi olsun-olmasın görev alanınızda bulunan bütün ilçe ve mahalleleri tanımak için gezecek ve görecek ve inceleyeceksiniz..

Ve tabii ki eskiden bu topraklarda yaşamış, kitap yazmış, bu hayata bir katkı yapmış insanları da anacaksınız..

Dünyanın nereye evrildiğini göremeyecek kadar körleşenler, bırakın sizi “Atatürk” üzerinden vurmaya çalışsın..

Siz işinize bakın, işinizi iyi yapın, ötesini de tarihe bırakın..

Kolay gelsin..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.