Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Şeytanın Gör Dediği..

Antalya’da peşpeşe gariplikler yaşanıyor.. CHP’li bir ilçe belediye başkanı, ilçesinde hiç inşaat yapılmaması gereken bir arazide “buram buram rant kokan” bir imar tadilatı için, “beni ilgilendirmez” havalarında..” Daha doğrusu, “istemem yan cebime koy” modunda.. Bugün bunun hikayesini anlatacağım sizlere.. … Rant kokan o plan tadilatı isteği önce ilçe meclisine geliyor.. İlçe meclisi tadilata önce PLAN NOTU’yla birlikte “tamam” diyor.. Ama, eski Baro Başkanı’nın ikazıyla NOT iptal ediliyor.. Ardından PLAN NOTU iptal edilen “tadilat”la ilgili alınan karar Büyükşehir Meclisi’ne geliyor.. Büyükşehir Meclisi de (meclis toplantısına katılan) her partiden meclis üyelerinin tamamının oyu ile ilçenin aldığı kararı yok sayıyor ve “Rant kokan Plan Tadilatı”nı PLAN NOTU ile birlikte onaylıyor.. … Bunun üzerine kamuoyunda farklı tepkiler oluşuyor.. Plan tadilatını isteyen iş insanı, CHP Genel Başkanı’nın hedefindeki kişilerden biri.. Neymiş; bu iş insanı deprem nedeniyle bir bağış yapmış, bu bağışın karşılığında da istediği PLAN TADİLATI kıyağı çekilmiş.. Dikkat edin, isteği onaylayan CHP’li belediyeler.. Ama, suçlanan Ak Parti iktidarı.. Bu kıyağı kim yapmış, anlayan beri gelsin.. … Şimdi burada, “şeytanın gör dediği”ni sizlerle paylaşmam gerekiyor.. CHP’li İlçe belediye başkanı, PLAN TADİLATI ile ilgili olarak partisinin KARAR alacağı grup toplantısına katılmıyor.. Reddettiği “PLAN NOTU”yla ilgili de İl Başkanı’na, “ne karar alırsanız kabulümdür” diyor.. Bununla da kalmıyor, “PLAN TADİLATI”nın Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında oylamasına da katılmıyor.. PLAN NOTU’yla ilgili aldığı DOĞRU bir kararı “sonuna kadar” savunmak, bir belediye başkanı için hem prestiji hem de görevi değil midir? Ama dikkat, bu başkan “DOĞRU” bildiği kararını savunacağı hiçbir yerde yok.. … Bu durumda insanın aklına şöyle sorular takılıyor; - Bu ilçe belediye başkanı, yapılacak imar planı tadilatının Büyükşehir’de “PLAN NOTU”yla birlikte kabul edileceğini biliyor muydu? - Bu nedenle; tadilatı talep eden iş insanı ile daha önce görüşüp bir anlaşma mı sağladı? - Partisinin grup toplantısına ve Büyükşehir Meclisi’ne “yoktum derim, sorumluluk benden gider” hesabıyla mı katılmadı? - Böylece, ileride başını ağrıtacak bir durumdan kendini kurtarmak mı istedi? - Yoksa, bunların hepsi mi? … Dikkat ediyorum da, plan tadilatını onaylayan CHP’li başkanları hiç suçlayan yok.. Efendim, Büyükşehir Meclisi’nde CHP’liler gibi Ak Parti’li, İyi Parti’li, MHP’li ve bağımsız meclis üyeleri de bu işe olur vermiş.. Versin, Başkan’in bu kararı VETO ETME yetkisi var.. Veto etti mi, etmedi.. … “Tamam, bunları yazdın da niye hiç İSİM yazmadın, kim bu başkan ve belediyeler” diyeceksiniz.. Anlayan anladı, bilen bildi, ama yine de merakınızı gidereyim.. Söz konusu “CHP’Lİ BAŞKANLAR” olduktan sonra KİM olduğu ne farkeder? Al birini vur ötekine..
Ekleme Tarihi: 21 Şubat 2023 - Salı

Şeytanın Gör Dediği..

Antalya’da peşpeşe gariplikler yaşanıyor..

CHP’li bir ilçe belediye başkanı, ilçesinde hiç inşaat yapılmaması gereken bir arazide “buram buram rant kokan” bir imar tadilatı için, “beni ilgilendirmez” havalarında..”

Daha doğrusu, “istemem yan cebime koy” modunda..

Bugün bunun hikayesini anlatacağım sizlere..

Rant kokan o plan tadilatı isteği önce ilçe meclisine geliyor..

İlçe meclisi tadilata önce PLAN NOTU’yla birlikte “tamam” diyor..

Ama, eski Baro Başkanı’nın ikazıyla NOT iptal ediliyor..

Ardından PLAN NOTU iptal edilen “tadilat”la ilgili alınan karar Büyükşehir Meclisi’ne geliyor..

Büyükşehir Meclisi de (meclis toplantısına katılan) her partiden meclis üyelerinin tamamının oyu ile ilçenin aldığı kararı yok sayıyor ve “Rant kokan Plan Tadilatı”nı PLAN NOTU ile birlikte onaylıyor..

Bunun üzerine kamuoyunda farklı tepkiler oluşuyor..

Plan tadilatını isteyen iş insanı, CHP Genel Başkanı’nın hedefindeki kişilerden biri..

Neymiş; bu iş insanı deprem nedeniyle bir bağış yapmış, bu bağışın karşılığında da istediği PLAN TADİLATI kıyağı çekilmiş..

Dikkat edin, isteği onaylayan CHP’li belediyeler..

Ama, suçlanan Ak Parti iktidarı..

Bu kıyağı kim yapmış, anlayan beri gelsin..

Şimdi burada, “şeytanın gör dediği”ni sizlerle paylaşmam gerekiyor..

CHP’li İlçe belediye başkanı, PLAN TADİLATI ile ilgili olarak partisinin KARAR alacağı grup toplantısına katılmıyor..

Reddettiği “PLAN NOTU”yla ilgili de İl Başkanı’na, “ne karar alırsanız kabulümdür” diyor..

Bununla da kalmıyor, “PLAN TADİLATI”nın Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında oylamasına da katılmıyor..

PLAN NOTU’yla ilgili aldığı DOĞRU bir kararı “sonuna kadar” savunmak, bir belediye başkanı için hem prestiji hem de görevi değil midir?

Ama dikkat, bu başkan “DOĞRU” bildiği kararını savunacağı hiçbir yerde yok..

Bu durumda insanın aklına şöyle sorular takılıyor;

- Bu ilçe belediye başkanı, yapılacak imar planı tadilatının Büyükşehir’de “PLAN NOTU”yla birlikte kabul edileceğini biliyor muydu?

- Bu nedenle; tadilatı talep eden iş insanı ile daha önce görüşüp bir anlaşma mı sağladı?

- Partisinin grup toplantısına ve Büyükşehir Meclisi’ne “yoktum derim, sorumluluk benden gider” hesabıyla mı katılmadı?

- Böylece, ileride başını ağrıtacak bir durumdan kendini kurtarmak mı istedi?

- Yoksa, bunların hepsi mi?

Dikkat ediyorum da, plan tadilatını onaylayan CHP’li başkanları hiç suçlayan yok..

Efendim, Büyükşehir Meclisi’nde CHP’liler gibi Ak Parti’li, İyi Parti’li, MHP’li ve bağımsız meclis üyeleri de bu işe olur vermiş..

Versin, Başkan’in bu kararı VETO ETME yetkisi var..

Veto etti mi, etmedi..

“Tamam, bunları yazdın da niye hiç İSİM yazmadın, kim bu başkan ve belediyeler” diyeceksiniz..

Anlayan anladı, bilen bildi, ama yine de merakınızı gidereyim..

Söz konusu “CHP’Lİ BAŞKANLAR” olduktan sonra KİM olduğu ne farkeder?

Al birini vur ötekine..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.