Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Son Umudu ‘Gerilim’ Siyaseti..

Şu anda çok net söylüyorum ki; Cumhurbaşkanlığı seçimini Kemal Kılıçdaroğlu KESİNLİKLE kaybetti.. Bunu neye dayanarak söylüyorum? Şu son bir-iki gün içinde olan-bitene dayanarak söylüyorum.. … Ne oldu bu bir-iki gün içinde? 1- Seçimi kazanabilmek için kendisine şart sunan herkese vekillikler, imzalar ve vaatler dağıtmaya devam etti.. 2- “Erdoğan’ın teröristlerle görüştüğünü” öne sürdü, seçim günü yaklaştıkça “gerilim siyaseti”ne başvurmaya başladı.. 3- Ümit Özdağ ile GARİP bir protokol imzaladı.. Bugüne kadar 3 farklı metinde birbirine taban tabana zıt birçok maddeye imza attı, seçilirse attığı imzalardan hangisine sadık kalacağı da bilinmiyor.. 4- Genç seçmene “yalan” söylemeye devam ediyor.. 5- Değil 5 yıl, 50 yıl iktidarda kalsa yüzde 10’unu bile yapamayacağını çok iyi bildiği halde, sürekli uçuk ve ütopik vaadlerde bulunuyor.. Neredeyse, “ölüme bile çare bulacağım” diyecek.. 6- Hiç alışık olmadığımız “milliyetçi” söylemlerine rağmen, hala HDP-YSP ile irtibatını kesmedi, “bizim onlarla işimiz olmaz” diyemedi.. … Yani öylesine büyük bir telaş içinde ki.. “Ben milleti kandırmaya devam edeyim, bakarsın tutar” modunda her tarafa saldırıyor.. Tam bir “kaybetme sendromu” yaşıyor.. Birazcık kazanma umudu olsaydı, bu yaptıklarının dörtte üçünü yapmazdı, yapamazdı.. … Sanırım yazıyı uzatmaya gerek yok.. Son bir-iki gün içinde olan bitene şöyle bir bakınca, “Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmiş” diyorsunuz.. Bunu görmemek için KÖR ya da “KİTLE”den biri olmak lazım.. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2023 - Cuma

Son Umudu ‘Gerilim’ Siyaseti..

Şu anda çok net söylüyorum ki;

Cumhurbaşkanlığı seçimini Kemal Kılıçdaroğlu KESİNLİKLE kaybetti..

Bunu neye dayanarak söylüyorum?

Şu son bir-iki gün içinde olan-bitene dayanarak söylüyorum..

Ne oldu bu bir-iki gün içinde?

1- Seçimi kazanabilmek için kendisine şart sunan herkese vekillikler, imzalar ve vaatler dağıtmaya devam etti..

2- “Erdoğan’ın teröristlerle görüştüğünü” öne sürdü, seçim günü yaklaştıkça “gerilim siyaseti”ne başvurmaya başladı..

3- Ümit Özdağ ile GARİP bir protokol imzaladı.. Bugüne kadar 3 farklı metinde birbirine taban tabana zıt birçok maddeye imza attı, seçilirse attığı imzalardan hangisine sadık kalacağı da bilinmiyor..

4- Genç seçmene “yalan” söylemeye devam ediyor..

5- Değil 5 yıl, 50 yıl iktidarda kalsa yüzde 10’unu bile yapamayacağını çok iyi bildiği halde, sürekli uçuk ve ütopik vaadlerde bulunuyor.. Neredeyse, “ölüme bile çare bulacağım” diyecek..

6- Hiç alışık olmadığımız “milliyetçi” söylemlerine rağmen, hala HDP-YSP ile irtibatını kesmedi, “bizim onlarla işimiz olmaz” diyemedi..

Yani öylesine büyük bir telaş içinde ki..

“Ben milleti kandırmaya devam edeyim, bakarsın tutar” modunda her tarafa saldırıyor..

Tam bir “kaybetme sendromu” yaşıyor..

Birazcık kazanma umudu olsaydı, bu yaptıklarının dörtte üçünü yapmazdı, yapamazdı..

Sanırım yazıyı uzatmaya gerek yok..

Son bir-iki gün içinde olan bitene şöyle bir bakınca, “Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmiş” diyorsunuz..

Bunu görmemek için KÖR ya da “KİTLE”den biri olmak lazım..

Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.