Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Sorular.. Sorular..

28 Mayıs'ta sandığa giderek tercihte bulunacak bütün seçmenlerden, bu hafta içinde özellikle şu soruları kendilerine samimiyetle sormalarını istiyorum.. … 1- 14 Mayıs’taki seçimden önce bedava ev vadedip sonrasında depremzedeleri misafir oldukları yerlerden atmaya kalkanlara itibar edilir mi? 2- Ne bürokratik ne de siyasi hayatında ülkeye hiçbir hayrı dokunmayan bir şahıstan bu millete fayda gelir mi? 3- 17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ’cülerle iş tuttuğunu bizzat kendi ağzıyla itiraf eden birine güven olur mu? 4- Meydanlarda 6-8 Ekim olaylarının azmettiricilerini cezaevinden salma sözü verenlerin bölücü örgütle mücadele etmesi beklenebilir mi? 5- Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj, tehdit, baskı, kaset kumpası dâhil her yolu meşru görenlerin siyasi ahlakına güvenilir mi? … Biri Kılıçdaroğlu’na biri vekillere iki sorum daha var.. … SADAT; (dünyada çok örneği olan) askeri ve ‘iç güvenlik’ yani ‘terörle mücadele’ alanında danışmanlık ve eğitim hizmeti veren uluslararası bir şirket.. PKK; 50 yıldır bu ülkede çocuk, genç, yaşlı, öğretmen, işçi, mühendis demeden öldüren, suikastlar yapan, canlı bombalarla şehirleri ve sokakları kan gölüne çeviren bir terör örgütü.. Soru şu; 6- Siz hiç Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a yaptığı gibi; PKK’yı ya da PKK’nın siyasi ayağı olan HDP’yi binasına baskın yapıp lanetlediğini ve Türkiye için bir tehdit olduğunu söylediğini gördünüz mü? … Son sorum, milletvekillerine.. 7- Ey milletin vekilleri, Canan Kaftancıoğlu niye dışarıda? 8- TBMM’de yasalar yapılırken, “gelecekte siyaset yaparken başımıza şunlar şunlar gelebilir, aman yasayı bunları da gözönüne alarak hazırlayalım” falan mı diyorsunuz yoksa? 9- Değilse.. Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay 20 gün ceza alıp da hapse girmemesi başka nasıl izah edilebilir, söyler misiniz? … Sorular.. Sorular.. Daha binlerce sorulacak soru, alınacak cevap var.. Ama, siz şimdilik bunlarla yetinin ve 28 Mayıs’ta elinizi vicdanınıza koyarak tercihinizi yapın.. Çünkü; dün ak dediğine bugün kara diyen, dün söylediğini bugün inkâr eden, adı “çarkçıya” çıkmış kişilere elbette güvenilmez, evlatlarımızın geleceği de emanet edilmez.. Vesselam..
Ekleme Tarihi: 23 Mayıs 2023 - Salı

Sorular.. Sorular..

28 Mayıs'ta sandığa giderek tercihte bulunacak bütün seçmenlerden, bu hafta içinde özellikle şu soruları kendilerine samimiyetle sormalarını istiyorum..

1- 14 Mayıs’taki seçimden önce bedava ev vadedip sonrasında depremzedeleri misafir oldukları yerlerden atmaya kalkanlara itibar edilir mi?

2- Ne bürokratik ne de siyasi hayatında ülkeye hiçbir hayrı dokunmayan bir şahıstan bu millete fayda gelir mi?

3- 17-25 Aralık darbe girişiminde FETÖ’cülerle iş tuttuğunu bizzat kendi ağzıyla itiraf eden birine güven olur mu?

4- Meydanlarda 6-8 Ekim olaylarının azmettiricilerini cezaevinden salma sözü verenlerin bölücü örgütle mücadele etmesi beklenebilir mi?

5- Rakiplerini tasfiye etmek için şantaj, tehdit, baskı, kaset kumpası dâhil her yolu meşru görenlerin siyasi ahlakına güvenilir mi?

Biri Kılıçdaroğlu’na biri vekillere iki sorum daha var..

SADAT; (dünyada çok örneği olan) askeri ve ‘iç güvenlik’ yani ‘terörle mücadele’ alanında danışmanlık ve eğitim hizmeti veren uluslararası bir şirket..

PKK; 50 yıldır bu ülkede çocuk, genç, yaşlı, öğretmen, işçi, mühendis demeden öldüren, suikastlar yapan, canlı bombalarla şehirleri ve sokakları kan gölüne çeviren bir terör örgütü..

Soru şu;

6- Siz hiç Kılıçdaroğlu’nun SADAT’a yaptığı gibi; PKK’yı ya da PKK’nın siyasi ayağı olan HDP’yi binasına baskın yapıp lanetlediğini ve Türkiye için bir tehdit olduğunu söylediğini gördünüz mü?

Son sorum, milletvekillerine..

7- Ey milletin vekilleri, Canan Kaftancıoğlu niye dışarıda?

8- TBMM’de yasalar yapılırken, “gelecekte siyaset yaparken başımıza şunlar şunlar gelebilir, aman yasayı bunları da gözönüne alarak hazırlayalım” falan mı diyorsunuz yoksa?

9- Değilse.. Canan Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay 20 gün ceza alıp da hapse girmemesi başka nasıl izah edilebilir, söyler misiniz?

Sorular.. Sorular..

Daha binlerce sorulacak soru, alınacak cevap var..

Ama, siz şimdilik bunlarla yetinin ve 28 Mayıs’ta elinizi vicdanınıza koyarak tercihinizi yapın..

Çünkü; dün ak dediğine bugün kara diyen, dün söylediğini bugün inkâr eden, adı “çarkçıya” çıkmış kişilere elbette güvenilmez, evlatlarımızın geleceği de emanet edilmez..

Vesselam..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.