Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Soylu Konuşmamış, Adeta Köşe Yazmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün yaptığı açıklamayı izlediniz mi? Açıklama değil, adeta “köşe yazısı”.. Giriş var, gelişme var, sonuç var.. Ve –çok daha önemlisi- bir “Türkiye gerçeği” var.. … Bakanı Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının ardından yaptığı açıklamalarda bakın ne diyor? Kelime kelime iyi okuyun bunları.. “Kobani'yi ve terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır..” Kimi kastediyor? Bizim Millet İttifakı’nın 4 elle sarıldığı ve iktidar olmak için emirlerini harfiyyen yerine getirdiği ABD’yi kastediyor.. … Devam edelim.. “Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok, kimseye kalleşlik yapmıyoruz.. Bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını da ifade etmek istiyorum..” Türkiye’yi, bizim muhalefet dahil  “Irak ve Suriye topraklarında gözü olan bir ülke” olarak tanıtıp “işgalci” olarak yaftalamaya çalışanlara karşı daha ne denebilir? Biliyorsunuz, bu muhalefet ABD senaryosuyla şimdi de, “bakın Bakan kendisi ifade ediyor, Türkiye bir narko devlet” diyerek, uluslararası alanda “müdahale edilmesi gereken ülkeler” arasına sokmaya çalışıyor.. Tam bir CIA taktiği.. Ve bu taktiği uygulayanlar da, maalesef bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içen “maşa”lar.. … Devam edelim.. “Bize verilen mesajı aldık.. Ne olduğunu biliyoruz.. Çok güçlü cevap vereceğiz.. ABD Büyükelçiliği'nin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz.. Reddediyoruz..” İşte yeni Türkiye budur.. Dünyayı emireri haline getirenlere karşı tam bir “TÜRK” duruşu.. Bu iktidardan önce, ABD’ye karşı bu sözleri söyleyemeyenler, işte bugünkü muhalefet ve bunların ağababalarıydı.. “Onlar Türk değil miydi” diye sormayın sakın.. ABD’ye söylenen bu sözler, aynı zamanda Millet İttifakı’na da atılan bir tokattır.. … Devam edelim.. “Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız.. PYD'yi orada kim besliyorsa, PKK'ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa, faili odur.. Piyonları tartışmanın bir anlamı yoktur..” Bu sözler, sadece ABD için söylenmiş olabilir mi? Elbette hayır.. İçimizdeki ve Avrupa’daki “terör yandaşı” olan herkese söylenmiş bir laftır bu.. “Piyonlar” ifadesini de çekin her yere çekebildiğiniz kadar.. Kendi ülkesini kündeye getirmeye çalışan, kendi ülkesini aşağılayan herkesi bu “piyonlar”a dahil edebilirsiniz.. … Göreceksiniz.. Süleyman Soylu’nun bu sözlerini kimse üzerine alınmayacaktır.. Ama yine eminim, Türkiye’de büyük bir vatandaş kitlesi bunları biliyor.. Ve seçimde ONLARA haddini bildirecektir..
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2022 - Salı

Soylu Konuşmamış, Adeta Köşe Yazmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun dün yaptığı açıklamayı izlediniz mi?

Açıklama değil, adeta “köşe yazısı”..

Giriş var, gelişme var, sonuç var..

Ve –çok daha önemlisi- bir “Türkiye gerçeği” var..

Bakanı Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının ardından yaptığı açıklamalarda bakın ne diyor?

Kelime kelime iyi okuyun bunları..

“Kobani'yi ve terör bölgelerini besleyen, oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır..”

Kimi kastediyor?

Bizim Millet İttifakı’nın 4 elle sarıldığı ve iktidar olmak için emirlerini harfiyyen yerine getirdiği ABD’yi kastediyor..

Devam edelim..

“Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok, kimseye kalleşlik yapmıyoruz.. Bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını da ifade etmek istiyorum..”

Türkiye’yi, bizim muhalefet dahil  “Irak ve Suriye topraklarında gözü olan bir ülke” olarak tanıtıp “işgalci” olarak yaftalamaya çalışanlara karşı daha ne denebilir?

Biliyorsunuz, bu muhalefet ABD senaryosuyla şimdi de, “bakın Bakan kendisi ifade ediyor, Türkiye bir narko devlet” diyerek, uluslararası alanda “müdahale edilmesi gereken ülkeler” arasına sokmaya çalışıyor..

Tam bir CIA taktiği..

Ve bu taktiği uygulayanlar da, maalesef bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içen “maşa”lar..

Devam edelim..

“Bize verilen mesajı aldık.. Ne olduğunu biliyoruz.. Çok güçlü cevap vereceğiz.. ABD Büyükelçiliği'nin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz.. Reddediyoruz..”

İşte yeni Türkiye budur..

Dünyayı emireri haline getirenlere karşı tam bir “TÜRK” duruşu..

Bu iktidardan önce, ABD’ye karşı bu sözleri söyleyemeyenler, işte bugünkü muhalefet ve bunların ağababalarıydı..

“Onlar Türk değil miydi” diye sormayın sakın..

ABD’ye söylenen bu sözler, aynı zamanda Millet İttifakı’na da atılan bir tokattır..

Devam edelim..

“Nasıl ve ne şekilde koordine edildiğini bildiğimiz, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısıyla karşı karşıyayız.. PYD'yi orada kim besliyorsa, PKK'ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa, faili odur.. Piyonları tartışmanın bir anlamı yoktur..”

Bu sözler, sadece ABD için söylenmiş olabilir mi?

Elbette hayır..

İçimizdeki ve Avrupa’daki “terör yandaşı” olan herkese söylenmiş bir laftır bu..

“Piyonlar” ifadesini de çekin her yere çekebildiğiniz kadar..

Kendi ülkesini kündeye getirmeye çalışan, kendi ülkesini aşağılayan herkesi bu “piyonlar”a dahil edebilirsiniz..

Göreceksiniz..

Süleyman Soylu’nun bu sözlerini kimse üzerine alınmayacaktır..

Ama yine eminim, Türkiye’de büyük bir vatandaş kitlesi bunları biliyor..

Ve seçimde ONLARA haddini bildirecektir..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.