Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Su Faturasını ‘Perlatör’ Düşürmez ‘Ucuz Su’ Düşürür

Antalya’da SU FATURALARI oldukça kabarık geliyor.. O misal, Antalya’da su konusunda iyice puslanan hava Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal için SİYASİ BİR RANT FIRSATI oluverdi.. Bilboardlara asılan afişler, haber bültenleri, TV’de canlı yayınlarla “su tasarrufu sağlıyor” diyerek PERLATÖR denilen bir aleti öne sürüyor.. Uysal’a bakacak olursanız, bu alet yüzde 50’ye yakın su tasarrufu sağlayacakmış.. Ve şu an 300 bin perlatör dağıtımı da 7 noktada gerçekleştiriliyor.. … Peki.. “PERLATÖR nedir, gerçekten su tasarrufu sağlıyor mu, sağlıyorsa bunu nasıl yapıyor, bütçe ve çevre dostu mu?” Gelin bunlara bakalım.. Genel tanımıyla perlatör, muslukların ucuna takılan ve çıkan suyun hava ile temas etmesini sağlayarak akış yoğunluğunu artıran bir aparat.. Fiyatı da 5.80 TL’den başlıyor ve artarak gidiyor.. Pahalı bir şey değil.. Evet, musluktan çıkan suyun daha az, ama daha yoğun olması ile ıslanma etkisinin artmasını sağlıyor.. Evet, “su tasarrufu” konusunda bir faydası var, ama öyle yüzde 50 falan değil, buna aldanmayın.. Ama, Ümit Uysal’a itirazım şu; Bugün satın aldığınız ve mutfakta, banyoda, lavaboda kullandığınız bütün musluklarda PERLATÖR zaten var, hepsinde takılı olarak satılıyor.. Antalya’da “su pahalı” diye tasarruf etmeye çalışan insanların böylesine bir SİYASİ ŞOVLA kandırılmasını doğru bulmuyorum.. KİTLE KABUL EDEBİLİR, ama insanlarımız 5 lira 80 kuruşluk bir aparatı alamayacak kadar zavallı durumda değil.. Vatandaşını bu kadar ZAVALLI gören bir zihniyeti kabul edemiyorum.. … Hatırlarsanız bir de KOMŞUKART var.. Kartı kullanan insanlarla alay etmenin, onları zavallı görmenin bir başka versiyonu.. PROPAGANDA müthiş.. Ama, bir karta AYDA yüklenen para (eğer çöp toplayıcılığı yapmıyor ise) 3-5 lira, (haydi abartalım) 10 törkiş lirayı geçmez.. Söyler misiniz, piyasada 10 TL’nin altında satılan bir şey var mı? Koskoca bir başkan, milletini bu kadar mı aşağılar, bu kadar mı salak görür? … Afedersiniz, ama ben bu aşağılanmayı, (bu ülkede 3-5 liraya muhtaç insanlar var) şeklinde ALGI OPERASYONU yapılmasını kabul edemiyorum.. Aklı başında, kendini bilen hiçkimsenin de kabul edeceğini düşünmüyorum.. Yazıklar olsun bu zihniyete..
Ekleme Tarihi: 23 Ağustos 2022 - Salı

Su Faturasını ‘Perlatör’ Düşürmez ‘Ucuz Su’ Düşürür

Antalya’da SU FATURALARI oldukça kabarık geliyor..

O misal, Antalya’da su konusunda iyice puslanan hava Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal için SİYASİ BİR RANT FIRSATI oluverdi..

Bilboardlara asılan afişler, haber bültenleri, TV’de canlı yayınlarla “su tasarrufu sağlıyor” diyerek PERLATÖR denilen bir aleti öne sürüyor..

Uysal’a bakacak olursanız, bu alet yüzde 50’ye yakın su tasarrufu sağlayacakmış..

Ve şu an 300 bin perlatör dağıtımı da 7 noktada gerçekleştiriliyor..

Peki..

“PERLATÖR nedir, gerçekten su tasarrufu sağlıyor mu, sağlıyorsa bunu nasıl yapıyor, bütçe ve çevre dostu mu?”

Gelin bunlara bakalım..

Genel tanımıyla perlatör, muslukların ucuna takılan ve çıkan suyun hava ile temas etmesini sağlayarak akış yoğunluğunu artıran bir aparat..

Fiyatı da 5.80 TL’den başlıyor ve artarak gidiyor..

Pahalı bir şey değil..

Evet, musluktan çıkan suyun daha az, ama daha yoğun olması ile ıslanma etkisinin artmasını sağlıyor..

Evet, “su tasarrufu” konusunda bir faydası var, ama öyle yüzde 50 falan değil, buna aldanmayın..

Ama, Ümit Uysal’a itirazım şu;

Bugün satın aldığınız ve mutfakta, banyoda, lavaboda kullandığınız bütün musluklarda PERLATÖR zaten var, hepsinde takılı olarak satılıyor..

Antalya’da “su pahalı” diye tasarruf etmeye çalışan insanların böylesine bir SİYASİ ŞOVLA kandırılmasını doğru bulmuyorum..

KİTLE KABUL EDEBİLİR, ama insanlarımız 5 lira 80 kuruşluk bir aparatı alamayacak kadar zavallı durumda değil..

Vatandaşını bu kadar ZAVALLI gören bir zihniyeti kabul edemiyorum..

Hatırlarsanız bir de KOMŞUKART var..

Kartı kullanan insanlarla alay etmenin, onları zavallı görmenin bir başka versiyonu..

PROPAGANDA müthiş..

Ama, bir karta AYDA yüklenen para (eğer çöp toplayıcılığı yapmıyor ise) 3-5 lira, (haydi abartalım) 10 törkiş lirayı geçmez..

Söyler misiniz, piyasada 10 TL’nin altında satılan bir şey var mı?

Koskoca bir başkan, milletini bu kadar mı aşağılar, bu kadar mı salak görür?

Afedersiniz, ama ben bu aşağılanmayı, (bu ülkede 3-5 liraya muhtaç insanlar var) şeklinde ALGI OPERASYONU yapılmasını kabul edemiyorum..

Aklı başında, kendini bilen hiçkimsenin de kabul edeceğini düşünmüyorum..

Yazıklar olsun bu zihniyete..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.