Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Türkiye Ne Derse O..

“İsveç Türkiye’nin istediğini yapacak mı” diye soruyorlar.. Yapacak, “Rusya korkusu” yüzünden NATO’ya üye olmak istiyorsa, eşşekler gibi yapacak.. Şimdilik aklı sıra oyalıyor, “Türkiye’yi yola getirirler” diye bazı güvendiği DAĞLAR var.. Kim bu “dağlar”? Almanya Fransa gibi AB’nin ağır topları, AB’den çıkmış olsa da İngiltere ve ekürisi ABD.. … İsveç sanıyor ki; bu ülkeler yine eskiden olduğu gibi Türkiye’nin ensesine vurur ağzındaki lokmayı alır.. Böylece, Avrupa’nın Belçika ve Hollanda ile birlikte kendisine verdiği “teröristi besle-büyüt” görevini yürütmeye devam eder, istedikleri gibi de NATO üyelikleri de gerçekleşir.. … Şimdi ben soruyorum; Türkiye artık “eski Türkiye” mi? Yani; Türkiye artık Batı’nın karşısında “emredersiniz” diyerek el pençe divan duran bir Türkiye mi? Geçti o günler.. Şimdi artık her alanda ve her konuda dünya ile yarışan, çoğu konuda dünyayı bile sollayan, ama en önemlisi dünyaya meydan okuyan ve korkutan bir Türkiye var.. İsveç’in güvendiği o “dağlar”a kar yağıyor artık.. O “dağlar” Ortadoğu’da var olmak istiyorlarsa (ki asla vazgeçemezler), Türkiye’yi yok sayamazlar.. Bu nedenle İsveç, “Rusya korkusu” yüzünden NATO’ya üye olmak istiyorsa, Türkiye’nin istediklerini eşşekler gibi yapacak.. İsveç’in güvendiği o “dağlar” da, bunu kuzu kuzu kabullenecek.. … Biliyorsunuz.. İsveç ve Finlandiya geçen yıl NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş, Finlandiya  NATO'ya üyelik sürecini Türkiye’nin istediği şekilde nisanda tamamlamıştı.. İsveç'in üyeliği Türkiye ve Macaristan'ın itirazları nedeniyle henüz onaylanmadı.. İsveç, Anayasa’ya “terörle ilgili bir madde” koydu, ama Kur’an yakma eylemleri ve İsveç hükümetinin tutumları nedeniyle yapılan bu değişiklik Türkiye’yi tatmin etmedi.. Türkiye şimdi daha net, daha somut, yoruma gerek bırakmayacak şekilde, “teröristlere karşı, inançlara saygılı” olduklarını ortaya koyacak yasa ve uygulama bekliyor.. … NATO Liderler Zirvesi, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek.. Bu tarihe kadar İsveç ya teröristlerden vazgeçecek ya da NATO üyeliğinden.. Yani, Türkiye ne derse o olacak, vesselam.. Sanırım, soru cevabını bulmuştur..
Ekleme Tarihi: 02 Temmuz 2023 - Pazar

Türkiye Ne Derse O..

“İsveç Türkiye’nin istediğini yapacak mı” diye soruyorlar..

Yapacak, “Rusya korkusu” yüzünden NATO’ya üye olmak istiyorsa, eşşekler gibi yapacak..

Şimdilik aklı sıra oyalıyor, “Türkiye’yi yola getirirler” diye bazı güvendiği DAĞLAR var..

Kim bu “dağlar”?

Almanya Fransa gibi AB’nin ağır topları, AB’den çıkmış olsa da İngiltere ve ekürisi ABD..

İsveç sanıyor ki; bu ülkeler yine eskiden olduğu gibi Türkiye’nin ensesine vurur ağzındaki lokmayı alır..

Böylece, Avrupa’nın Belçika ve Hollanda ile birlikte kendisine verdiği “teröristi besle-büyüt” görevini yürütmeye devam eder, istedikleri gibi de NATO üyelikleri de gerçekleşir..

Şimdi ben soruyorum;

Türkiye artık “eski Türkiye” mi?

Yani; Türkiye artık Batı’nın karşısında “emredersiniz” diyerek el pençe divan duran bir Türkiye mi?

Geçti o günler..

Şimdi artık her alanda ve her konuda dünya ile yarışan, çoğu konuda dünyayı bile sollayan, ama en önemlisi dünyaya meydan okuyan ve korkutan bir Türkiye var..

İsveç’in güvendiği o “dağlar”a kar yağıyor artık..

O “dağlar” Ortadoğu’da var olmak istiyorlarsa (ki asla vazgeçemezler), Türkiye’yi yok sayamazlar..

Bu nedenle İsveç, “Rusya korkusu” yüzünden NATO’ya üye olmak istiyorsa, Türkiye’nin istediklerini eşşekler gibi yapacak..

İsveç’in güvendiği o “dağlar” da, bunu kuzu kuzu kabullenecek..

Biliyorsunuz..

İsveç ve Finlandiya geçen yıl NATO'ya üyelik başvurusunda bulunmuş, Finlandiya  NATO'ya üyelik sürecini Türkiye’nin istediği şekilde nisanda tamamlamıştı..

İsveç'in üyeliği Türkiye ve Macaristan'ın itirazları nedeniyle henüz onaylanmadı..

İsveç, Anayasa’ya “terörle ilgili bir madde” koydu, ama Kur’an yakma eylemleri ve İsveç hükümetinin tutumları nedeniyle yapılan bu değişiklik Türkiye’yi tatmin etmedi..

Türkiye şimdi daha net, daha somut, yoruma gerek bırakmayacak şekilde, “teröristlere karşı, inançlara saygılı” olduklarını ortaya koyacak yasa ve uygulama bekliyor..

NATO Liderler Zirvesi, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek..

Bu tarihe kadar İsveç ya teröristlerden vazgeçecek ya da NATO üyeliğinden..

Yani, Türkiye ne derse o olacak, vesselam..

Sanırım, soru cevabını bulmuştur..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.