Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Yarınlarda Ağlamamak İçin..

31 Mart yerel seçimleri için son yazımı da yazıp, kararı size bırakacağım.. Yapacağım şey, “gerçekler” ışığında haftalardır izlediğiniz ve dinlediğiniz CHP adayı Muhittin Böcek ile Ak Parti adayı Hakan Tütüncü’yü size özetlemek.. Ve “hangi adayı seçerseniz Antalya daha iyi hizmet alır” bunu göstermek.. … Şu ana kadar.. Meydanlarda, ziyaretlerde ve proje tanıtımlarında, gerek anlaşılır olmak, gerekse anlatımda kullanılan araç ve yöntemler üzerinden sunulan-anlatılan projeler açısından Hakan Tütüncü çok başarılıydı.. … Hakan Tütüncü karşı tarafa bulaşmadan, polemik yaratmadan, sadece “seçilirse” neler yapacaklarını anlatmaya odaklı bir propaganda dönemi geçirdi.. Trafikten ulaşıma, kentsel dönüşümden çevreye, sosyal belediyecilikten uluslararası organizasyonlara kadar 200’den fazla projenin tanıtımını yaptı.. Projeleriyle Antalya’nın “Altın Çağ”ını başlatacaklarını ifade etti.. Daha da öteye giderek, “iki dönem Büyükşehir Başkanlığı yapan Menderes Türel’in yarım kalan (örneğin Boğaçay Projesi gibi) vizyon projelerine” de dikkat çekerek, onları tamamlama sözü verdi.. … Muhittin Böcek ise.. Vaad ettiği şeyleri birkaç kez yazdığım için tekrar edip laf kalabalığı yapmak istemiyorum.. 2019 seçimlerinden önce söz verip de yapmadığı ne kadar projesi varsa, bugün de SÜSLÜ SÖZLERLE “aynı projeleri” yapacağını anlattı.. Doğal olarak vatandaş da, “madem yapacaktın, 5 yıldır niye yapmadın Başkan” diye sormaktan kendini alamadı.. Baktı vatandaştan bu tür tepkiler alıyor, hemen söylem değiştirip “genel siyasete” girdi.. “Açlık, fakirlik, ekonomik sıkıntı, emekli maaşı” edebiyatı yapmaya başladı.. En son, işi “Tarikat” boyutuna kadar taşıdılar.. … “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” demiş atalarımız.. Muhittin Böcek 20 yıl Konyaaltı ve 5 yıl da Antalya Büyükşehir Başkanı olarak görev yaptı.. - Bana gözle görülür 3 tane eserini (projesini) sayabilir misiniz, sayamazsınız.. - Söz verip de yaptığı bir projesini gösterebilir misiniz, gösteremezsiniz.. Peki ya 15 yıl Kepez Başkanlığı yapan Hakan Tütüncü’nün eserlerini (projelerini) sayabilir misiniz? - Koca koca “Bulvar” özelliğinde KALİTELİ yollar açtı, Kepez’de trafik sorununu ortadan kaldırdı.. - Problemli bütün Vakıf ve Hazine arazileri ile gecekondu sorununu çözdü, Kepez’i yaşanabilir bir KENT haline getirdi.. - Dokuma’yı halkla buluşturdu, kütüphaneler, bilim merkezleri, müzeler, Pazar yerleri gibi birçok hizmet üretti, “sosyal belediyeciliğin” en önemli özelliklerini ortaya koydu.. Yani; sayabileceğiniz, gösterebileceğiniz onlarca ESER ortaya koydu.. … Diyeceğim o ki.. Çalışanla çalışmayan, üretenle üretmeyen APAÇIK ortada.. Yarın, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar bütün Antalya’yı teslim edeceğiniz “Başkan”ı seçeceksiniz.. Tercih sizin..
Ekleme Tarihi: 09 Nisan 2024 - Salı

Yarınlarda Ağlamamak İçin..

31 Mart yerel seçimleri için son yazımı da yazıp, kararı size bırakacağım..

Yapacağım şey, “gerçekler” ışığında haftalardır izlediğiniz ve dinlediğiniz CHP adayı Muhittin Böcek ile Ak Parti adayı Hakan Tütüncü’yü size özetlemek..

Ve “hangi adayı seçerseniz Antalya daha iyi hizmet alır” bunu göstermek..

Şu ana kadar..

Meydanlarda, ziyaretlerde ve proje tanıtımlarında, gerek anlaşılır olmak, gerekse anlatımda kullanılan araç ve yöntemler üzerinden sunulan-anlatılan projeler açısından Hakan Tütüncü çok başarılıydı..

Hakan Tütüncü karşı tarafa bulaşmadan, polemik yaratmadan, sadece “seçilirse” neler yapacaklarını anlatmaya odaklı bir propaganda dönemi geçirdi..

Trafikten ulaşıma, kentsel dönüşümden çevreye, sosyal belediyecilikten uluslararası organizasyonlara kadar 200’den fazla projenin tanıtımını yaptı..

Projeleriyle Antalya’nın “Altın Çağ”ını başlatacaklarını ifade etti..

Daha da öteye giderek, “iki dönem Büyükşehir Başkanlığı yapan Menderes Türel’in yarım kalan (örneğin Boğaçay Projesi gibi) vizyon projelerine” de dikkat çekerek, onları tamamlama sözü verdi..

Muhittin Böcek ise..

Vaad ettiği şeyleri birkaç kez yazdığım için tekrar edip laf kalabalığı yapmak istemiyorum..

2019 seçimlerinden önce söz verip de yapmadığı ne kadar projesi varsa, bugün de SÜSLÜ SÖZLERLE “aynı projeleri” yapacağını anlattı..

Doğal olarak vatandaş da, “madem yapacaktın, 5 yıldır niye yapmadın Başkan” diye sormaktan kendini alamadı..

Baktı vatandaştan bu tür tepkiler alıyor, hemen söylem değiştirip “genel siyasete” girdi..

“Açlık, fakirlik, ekonomik sıkıntı, emekli maaşı” edebiyatı yapmaya başladı..

En son, işi “Tarikat” boyutuna kadar taşıdılar..

“Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” demiş atalarımız..

Muhittin Böcek 20 yıl Konyaaltı ve 5 yıl da Antalya Büyükşehir Başkanı olarak görev yaptı..

- Bana gözle görülür 3 tane eserini (projesini) sayabilir misiniz, sayamazsınız..

- Söz verip de yaptığı bir projesini gösterebilir misiniz, gösteremezsiniz..

Peki ya 15 yıl Kepez Başkanlığı yapan Hakan Tütüncü’nün eserlerini (projelerini) sayabilir misiniz?

- Koca koca “Bulvar” özelliğinde KALİTELİ yollar açtı, Kepez’de trafik sorununu ortadan kaldırdı..

- Problemli bütün Vakıf ve Hazine arazileri ile gecekondu sorununu çözdü, Kepez’i yaşanabilir bir KENT haline getirdi..

- Dokuma’yı halkla buluşturdu, kütüphaneler, bilim merkezleri, müzeler, Pazar yerleri gibi birçok hizmet üretti, “sosyal belediyeciliğin” en önemli özelliklerini ortaya koydu..

Yani; sayabileceğiniz, gösterebileceğiniz onlarca ESER ortaya koydu..

Diyeceğim o ki..

Çalışanla çalışmayan, üretenle üretmeyen APAÇIK ortada..

Yarın, Gazipaşa’dan Kaş’a kadar bütün Antalya’yı teslim edeceğiniz “Başkan”ı seçeceksiniz..

Tercih sizin..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.