Ali TONGÜLÜS
Köşe Yazarı
Ali TONGÜLÜS
 

Yolları Ve Tünelleri Mi Yiyeceğiz

Hani o, “köprü mü yiyeceğiz, yol mu yiyeceğiz” diyerek, yapılan duble yol, otoban, köprü ve tünelleri kötülemeye, değersizleştirmeye çalışanlar var ya.. Her tatilde, tükürdüklerini yalamak zorunda kalıyorlar.. … Sorarım; bu yollar, köprüler, havalimanları, demiryolları... özetle bu yatırımlar ne işe yarıyor? Kendilerini aydın(!) görenlerin anlayacağı şekilde anlatıyorum.. … Ulaştırma yatırımları; bir ülkenin ekonomik refahının en önemli göstergesidir.. Üretimin, turizmin, ticaretin ve sonuçta da istihdamın lokomotifidir.. … Yol yenmez, ama yollar sayesinde üretim olur, üretici mahsulünü satar, turist seyahat eder, sanayici ihracat yapar.. Köprü yenmez, ama köprüler sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, ekonomi büyür, istihdam oluşur.. Tünel yenmez, ama tüneller sayesinde 85 milyon hem birbirine kavuşur, hem de insanımız evine helal rızık götürür.. … Havalimanları tek başına karın doyurmaz, ama havalimanları sayesinde şehirlerimiz dünyaya bağlanır, ticaretin hacmi artar, ülke bir ulaşım merkezine dönüşür.. Sadece hızlı trenle cebimize para girmez, fakat demiryolları sayesinde çevreci, konforlu ve güvenli ulaşım sağlanır, mal ve hizmetlerin dolaşımı kolaylaşır.. … Bütün bunların yanında ulaşım yatırımları vakitten, nakitten, yakıttan tasarruftur.. Bu hizmetler sayesinde yollar kan gölüne dönmez, vatandaş güvenli bir şekilde sevdiklerine kavuşur.. … Ulaşımda yapılan her yatırım, hayata geçirilen her eser, getirilen her hizmet, aynı zamanda ülkenin güvenliği, refahı, geleceği için konmuş bir tuğladır.. Bugün Cumhuriyetimizin ikinci asrını “Türkiye Yüzyılı” haline getirme hayalini konuşabiliyorsak, bu 21 yıldır ülkeye kazandırılan güçlü altyapı sayesindedir.. Ve bunların hepsi “büyük vizyon”un birer parçasıdır.. … Bakın yollar, tüneller ve köprüler seyahat eden insanlarımızı KOLAYCA nerelerden nerelere getirdi.. Anladınız değil mi? “Köprü mü yiyeceğiz, yol mu yiyeceğiz” diyenler dahil, her görüşten vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum..
Ekleme Tarihi: 27 Haziran 2023 - Salı

Yolları Ve Tünelleri Mi Yiyeceğiz

Hani o, “köprü mü yiyeceğiz, yol mu yiyeceğiz” diyerek, yapılan duble yol, otoban, köprü ve tünelleri kötülemeye, değersizleştirmeye çalışanlar var ya..

Her tatilde, tükürdüklerini yalamak zorunda kalıyorlar..

Sorarım; bu yollar, köprüler, havalimanları, demiryolları... özetle bu yatırımlar ne işe yarıyor?

Kendilerini aydın(!) görenlerin anlayacağı şekilde anlatıyorum..

Ulaştırma yatırımları; bir ülkenin ekonomik refahının en önemli göstergesidir..

Üretimin, turizmin, ticaretin ve sonuçta da istihdamın lokomotifidir..

Yol yenmez, ama yollar sayesinde üretim olur, üretici mahsulünü satar, turist seyahat eder, sanayici ihracat yapar..

Köprü yenmez, ama köprüler sayesinde yatırım gelir, sanayi gelişir, ekonomi büyür, istihdam oluşur..

Tünel yenmez, ama tüneller sayesinde 85 milyon hem birbirine kavuşur, hem de insanımız evine helal rızık götürür..

Havalimanları tek başına karın doyurmaz, ama havalimanları sayesinde şehirlerimiz dünyaya bağlanır, ticaretin hacmi artar, ülke bir ulaşım merkezine dönüşür..

Sadece hızlı trenle cebimize para girmez, fakat demiryolları sayesinde çevreci, konforlu ve güvenli ulaşım sağlanır, mal ve hizmetlerin dolaşımı kolaylaşır..

Bütün bunların yanında ulaşım yatırımları vakitten, nakitten, yakıttan tasarruftur..

Bu hizmetler sayesinde yollar kan gölüne dönmez, vatandaş güvenli bir şekilde sevdiklerine kavuşur..

Ulaşımda yapılan her yatırım, hayata geçirilen her eser, getirilen her hizmet, aynı zamanda ülkenin güvenliği, refahı, geleceği için konmuş bir tuğladır..

Bugün Cumhuriyetimizin ikinci asrını “Türkiye Yüzyılı” haline getirme hayalini konuşabiliyorsak, bu 21 yıldır ülkeye kazandırılan güçlü altyapı sayesindedir..

Ve bunların hepsi “büyük vizyon”un birer parçasıdır..

Bakın yollar, tüneller ve köprüler seyahat eden insanlarımızı KOLAYCA nerelerden nerelere getirdi..

Anladınız değil mi?

“Köprü mü yiyeceğiz, yol mu yiyeceğiz” diyenler dahil, her görüşten vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.