Taner ŞAHİN
Köşe Yazarı
Taner ŞAHİN
 

Antalya’nın İncisi Seçmenin Mi? Yoksa Hırsların Mi? Olacak

Değerli Dostlar bugünkü yazımın konusu, “Antalya Seçimi” hakkında Ak Parti'nin büyükşehir adayının Hakan Tütüncü olmasıyla birlikte seçmen tarafından bir heyecanlanma gerçekleşti. Değişim sürecinden çıkan CHP'nin bu yerel seçimi kazanmak için yaptığı hamleler seçmende ayrılıklara yol açıyor. CHP'nin bu tavrını kazanım olarak gören partiler CHP ve diğer partilerden oy toplamak için adaylarını ince eleyip sık dokuyor. İşin garip tarafı hırslarında ön planda olduğu bu süreçte kazanan seçmen mi olacak yoksa teşkilat içerisindeki hırslar mı olacak? Antalya'nın incisi olan Konyaaltı'nın adayları konusunda hırslar ön plana çıkmışken CHP'nin kazanmama gibi bir ihtimali yok gibi gözüküyor. Görünen tabloda CHP'nin adayı diğer aday adaylarını ve CHP içerisinde bulunan ulusalcı kesimi rahatsız etse de bu zamana kadar verilen emeklere istinaden CHP adayını koruyacaktır. Ak Parti'nin bu durumda Konyaaltı için çıkaracağı aday hırsların galibi mi olacak yoksa teklif götürülen bir isim mi? Seçmen tarafından ve diğer partilerde konuşulanlara bakıldığında Konyaaltı'nın toparlayıcı ve kapsayıcı olan adayı Durmuş Kaplan'ın birkaç partinin teklifini reddettiği ve şu an için Cumhur İttifakı tarafından teklif götürülen adaylık konusunun müzakere ediliyor olması ve sonucu seçmen tarafından heyecanla beklenmektedir. Önceki yazılarımda ele aldığım Durmuş Kaplan'ın İyi Parti'deki yaşadığı bedeli seçmen Durmuş Kaplan'ın arkasında durarak göstermektedir. CHP içerisinde Durmuş Kaplan'ın Konyaaltı için toparlayıcı bir aday olduğu gerçeğinden dolayı değişimcilerin büyük bir çoğunluğunun kendisini destekleyeceği ve bunun yanı sıra İyi Partiden büyük bir kesimin istifa sürecine girerek Durmuş Kaplan'ın arkasında duracağı konuşulmaktadır. CHP'nin adayı daha belli değilken Cumhur İttifakı tarafından teklif götürülen Durmuş Kaplan'a hazırlıkları konusunda müzakerelere başlanmıştır. Durmuş Kaplan ve ekibinin araştırmaları neticesinde açık yüreklilikle diğer partilerin adaylarına rağmen kazanmak için projelerini mahalle mahalle oluşturduğu kulislerde konuşuluyordu. Sürecin CHP adayının belirlenmesiyle beraber bu zaman kadar çıkmayan aday adaylarının bir anda ortaya çıkması, hırsların masaya yatırılması, kazanma ihtimaline bu kadar yaklaşmışken Cumhur İttifakının yanlış bir aday seçiminin hezimetle sonuçlanacağı apaçık bir gerçek halini aldı. Seçmen kapsayıcı bir adayın filizlenmesine bu kadar heveslenmişken umarım seçmen için en iyi olacak adayın elini kaldırmaları hem partiler için hem de Konyaaltı için en güzeli olur. Önceki yazılarımda ele aldığım gibi seçmeni objektif okumak elzem bir konudur. Konyaaltı'nın hizmete doyacağı bir süreç olmasını şahsım adına temenni ediyorum.
Ekleme Tarihi: 26 Ocak 2024 - Cuma

Antalya’nın İncisi Seçmenin Mi? Yoksa Hırsların Mi? Olacak

Değerli Dostlar bugünkü yazımın konusu, “Antalya Seçimi” hakkında

Ak Parti'nin büyükşehir adayının Hakan Tütüncü olmasıyla birlikte seçmen tarafından bir heyecanlanma gerçekleşti.

Değişim sürecinden çıkan CHP'nin bu yerel seçimi kazanmak için yaptığı hamleler seçmende ayrılıklara yol açıyor.

CHP'nin bu tavrını kazanım olarak gören partiler CHP ve diğer partilerden oy toplamak için adaylarını ince eleyip sık dokuyor.

İşin garip tarafı hırslarında ön planda olduğu bu süreçte kazanan seçmen mi olacak yoksa teşkilat içerisindeki hırslar mı olacak?

Antalya'nın incisi olan Konyaaltı'nın adayları konusunda hırslar ön plana çıkmışken CHP'nin kazanmama gibi bir ihtimali yok gibi gözüküyor.

Görünen tabloda CHP'nin adayı diğer aday adaylarını ve CHP içerisinde bulunan ulusalcı kesimi rahatsız etse de bu zamana kadar verilen emeklere istinaden CHP adayını koruyacaktır.

Ak Parti'nin bu durumda Konyaaltı için çıkaracağı aday hırsların galibi mi olacak yoksa teklif götürülen bir isim mi?

Seçmen tarafından ve diğer partilerde konuşulanlara bakıldığında Konyaaltı'nın toparlayıcı ve kapsayıcı olan adayı Durmuş Kaplan'ın birkaç partinin teklifini reddettiği ve şu an için Cumhur İttifakı tarafından teklif götürülen adaylık konusunun müzakere ediliyor olması ve sonucu seçmen tarafından heyecanla beklenmektedir. Önceki yazılarımda ele aldığım Durmuş Kaplan'ın İyi Parti'deki yaşadığı bedeli seçmen Durmuş Kaplan'ın arkasında durarak göstermektedir.

CHP içerisinde Durmuş Kaplan'ın Konyaaltı için toparlayıcı bir aday olduğu gerçeğinden dolayı değişimcilerin büyük bir çoğunluğunun kendisini destekleyeceği ve bunun yanı sıra İyi Partiden büyük bir kesimin istifa sürecine girerek Durmuş Kaplan'ın arkasında duracağı konuşulmaktadır.

CHP'nin adayı daha belli değilken Cumhur İttifakı tarafından teklif götürülen Durmuş Kaplan'a hazırlıkları konusunda müzakerelere başlanmıştır.

Durmuş Kaplan ve ekibinin araştırmaları neticesinde açık yüreklilikle diğer partilerin adaylarına rağmen kazanmak için projelerini mahalle mahalle oluşturduğu kulislerde konuşuluyordu.

Sürecin CHP adayının belirlenmesiyle beraber bu zaman kadar çıkmayan aday adaylarının bir anda ortaya çıkması, hırsların masaya yatırılması, kazanma ihtimaline bu kadar yaklaşmışken Cumhur İttifakının yanlış bir aday seçiminin hezimetle sonuçlanacağı apaçık bir gerçek halini aldı.

Seçmen kapsayıcı bir adayın filizlenmesine bu kadar heveslenmişken umarım seçmen için en iyi olacak adayın elini kaldırmaları hem partiler için hem de Konyaaltı için en güzeli olur. Önceki yazılarımda ele aldığım gibi seçmeni objektif okumak elzem bir konudur. Konyaaltı'nın hizmete doyacağı bir süreç olmasını şahsım adına temenni ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.