Fatma ŞAHİN
Köşe Yazarı
Fatma ŞAHİN
 

Babama İthafen

Bugün babalar günüymüş Babalarımız, yüreklerinde taşıdıkları sevgi ve şefkati evlatlarından hiçbir zaman esirgememiş ve her zaman evlatlarının kahramanı olmuşlardır. Ben de pek köşe yazısı yazmam fakat bugün benim için farklı duygular hissettiğim ve bu konuda bir yazı yazma ihtiyacı duyduğum bir gün. Evet, bugün babalar günüymüş ve benim babasız ilk babalar günüm… Okul, Evlilik değilmiş babadan kopmak. Kaybettiğinde anlıyorsun Çocukluğunun gençliğinin ömrünün büyük bir kısmını yitirdiğini.   Kahramanını, hayallerini kaybettiğini anlıyorsun ve babanızla birlikte çocukluğunuzu da defnediyorsunuz.   Ardından onsuzluğa alışmak zorunda olduğunuzu biliyorsunuz,  en zoru da buya. İçinizde özlemin sonsuzluğu başlıyor yutkunuyorsun… Yaşarken yapamadıklarınızın pişmanlıkları sizi kemiriyor. Size tavsiyem yaşarken yapmak istediklerinizi yapın.  İçinizde ukde ya da keşkeler kalmasın. İşler biter, her sorun biter sevdiklerinize özelikle annenize babanıza vakit ayırın. Babalarınız sarılmak yerine soğuk buz gibi taşına sarılıyorsunuz. Ona anlatıyorsunuz derdinizi gözünüzdeki damlalar yüreğinize akıyor. Saçlarınızı okşamıyor elinizi tutmuyor Sıcacık sesiyle kızım demiyor İnanının kalbiniz acıyor, nefesiniz kesiliyor.  İçimden geçen ve babama söylemek istediklerimi yazmak istedim. Belki oralardan beni duyar diye   “ilk babalar günüm sensiz.  Sabah olmasın gün doğmasın istedim Canım Babam. Uzaktayım elini öpemeyecektim ama biliyordum telefonun ucunda aramamı bekleyecektin. Telefonu elinde tutup bekleyecektin. Ve ben arayacaktım, o heyecanlı titreyen sesini duyacaktım Güven veren huzur veren sesinle tamam kızım iyisin demi, sağ ol kızım, çocuklar iyimi diyecektin, anneni veriyim mi gül kız arıyor diyecektin Ben mutlu olacaktım Sen mutlu olacaktın.  Ama olmadı Sen gittin ben kaldım boynum bükük koca kalabalığın içinde yalnız, boğazımda bir düğüm ellerim kollarım kırık vücudum yorgun Kalbim yaralı yani eksik kaldık babam. Bu satırları yazarken uzaklardan belki bizleri izliyorsun ben gittim ama sevgim kaldı diyorsun. Emin ol sevgin bu kalp attıkça,  nefes aldıkça devam edecek. Benim canım BABAM Seni çooook seviyorum KAHRAMANIM.” Babasız Kalmış bir kız çocuğu olarak Bütün Babaların Babalar Günü Kutlu olsun Babanıza iyi bakın çünkü onun yokluğunun acısı tahmin ettiğinizden daha büyük……
Ekleme Tarihi: 18 Haziran 2022 - Cumartesi

Babama İthafen

Bugün babalar günüymüş

Babalarımız, yüreklerinde taşıdıkları sevgi ve şefkati evlatlarından hiçbir zaman esirgememiş ve her zaman evlatlarının kahramanı olmuşlardır.

Ben de pek köşe yazısı yazmam fakat bugün benim için farklı duygular hissettiğim ve bu konuda bir yazı yazma ihtiyacı duyduğum bir gün. Evet, bugün babalar günüymüş ve benim babasız ilk babalar günüm…

Okul, Evlilik değilmiş babadan kopmak.

Kaybettiğinde anlıyorsun Çocukluğunun gençliğinin ömrünün büyük bir kısmını yitirdiğini.  

Kahramanını, hayallerini kaybettiğini anlıyorsun ve babanızla birlikte çocukluğunuzu da defnediyorsunuz.   Ardından onsuzluğa alışmak zorunda olduğunuzu biliyorsunuz,  en zoru da buya.

İçinizde özlemin sonsuzluğu başlıyor yutkunuyorsun…

Yaşarken yapamadıklarınızın pişmanlıkları sizi kemiriyor.

Size tavsiyem yaşarken yapmak istediklerinizi yapın.  İçinizde ukde ya da keşkeler kalmasın.

İşler biter, her sorun biter sevdiklerinize özelikle annenize babanıza vakit ayırın.

Babalarınız sarılmak yerine soğuk buz gibi taşına sarılıyorsunuz. Ona anlatıyorsunuz derdinizi gözünüzdeki damlalar yüreğinize akıyor.

Saçlarınızı okşamıyor elinizi tutmuyor Sıcacık sesiyle kızım demiyor

İnanının kalbiniz acıyor, nefesiniz kesiliyor.

 İçimden geçen ve babama söylemek istediklerimi yazmak istedim. Belki oralardan beni duyar diye   “ilk babalar günüm sensiz.  Sabah olmasın gün doğmasın istedim Canım Babam. Uzaktayım elini öpemeyecektim ama biliyordum telefonun ucunda aramamı bekleyecektin. Telefonu elinde tutup bekleyecektin. Ve ben arayacaktım, o heyecanlı titreyen sesini duyacaktım Güven veren huzur veren sesinle tamam kızım iyisin demi, sağ ol kızım, çocuklar iyimi diyecektin, anneni veriyim mi gül kız arıyor diyecektin Ben mutlu olacaktım Sen mutlu olacaktın.

 Ama olmadı Sen gittin ben kaldım boynum bükük koca kalabalığın içinde yalnız, boğazımda bir düğüm ellerim kollarım kırık vücudum yorgun Kalbim yaralı yani eksik kaldık babam.

Bu satırları yazarken uzaklardan belki bizleri izliyorsun ben gittim ama sevgim kaldı diyorsun. Emin ol sevgin bu kalp attıkça,  nefes aldıkça devam edecek. Benim canım BABAM Seni çooook seviyorum KAHRAMANIM.”

Babasız Kalmış bir kız çocuğu olarak Bütün Babaların Babalar Günü Kutlu olsun

Babanıza iyi bakın çünkü onun yokluğunun acısı tahmin ettiğinizden daha büyük……

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.