Fatma ŞAHİN
Köşe Yazarı
Fatma ŞAHİN
 

Tavuk Mu Yumurta’dan Çıkıyor? Yumurta Mı Tavuktan?

İnsanoğlu bu sorusunun cevabını hala düşünürken Siyasetçiler tam bu sorunun göbeğine yerleşiyor. Siyasetçi Mi halktan, Halkı Mı Siyasetçiden 31.03.2024 Yerel seçimlere az kaldı. Siyaset tam hız devam ediyor. Biz Gazeteciler uzaktan izliyoruz. Niye’ mi uzaktan Bizler sadece yazı metinlerinin Güzide Basın Mensuplarımız Başlığında kaldık. Yerel gazeteciler unutuldu. Seçimler Gazetecilerin maddi olarak en verimli kazanma dönemidir. Başkan olmak Üzere yola çıkan birçok kişi bütçesi olmadığı iddiasıyla bizleri görmezden gelirken, Sosyal Medya Yani Meta gruba büyük paralar ödeyerek tanıtım bütçeleri oluşturdu. Hayırlı Olsun ne diyelim. Beni En çok ne Üzüyor Vaatler: Emeklimize destek paketleri, Yeni evleneceklere destek Paketleri, Gençlere, çocuklara ve öğrenci destek paketleri yani özeti öğretilmiş gerçeklik Muhtaç olma psikolojisi üzerine kurulu bir siyaset. Vatandaş yardıma ihtiyaç duymasına zorunlu bırakılmadan üreten, kendine güvenen bir birey olmaları yolunda proje dersen yok.  İşte meşhur söze geri dönüyoruz. Tavuk Mu, Yumurta Mı? Vatandaş kendi oylarıyla muhtaç olduğu insanlar seçerek, beklenti içinde bırakılıyor. Vatandaş Mı Patron Siyasetçi Mi? sisteme bakarsan Vatandaş Uygulamaya Bakarsan Siyasetçi yani iki ucu bilinmeyenli bir denklem vatandaş kendi elleriyle celladını seçiyor. Siyasete güven yok ama mecburiyet çok. Yolun başına bakalım Aday seçimi Kim Ne kadar Para verdi, Kim Kimin Tanıdığı, Kimin Torpili ağır bastı. Halkın kendini yönetmesini istediği kişileri belirleme hakkı yok. Siyasetçiler seçer. Vatandaş Oy verir. Oy verecek vatandaşa sosyal yardımlar destekler havada uçuşur zaten uçuştuğu içinde seçim sonrası yok olur. O zaman ya bütçe yetmez Ya da torpilin yetmez yardımlar ihtiyaç sahibine ulaşamaz. Keşke farkına varılsa PATRON VATANDAŞ yardıma değil üretmeye, önemsenmeye ve dinlenmeye ihtiyacı var.
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2024 - Cuma

Tavuk Mu Yumurta’dan Çıkıyor? Yumurta Mı Tavuktan?

İnsanoğlu bu sorusunun cevabını hala düşünürken

Siyasetçiler tam bu sorunun göbeğine yerleşiyor.

Siyasetçi Mi halktan, Halkı Mı Siyasetçiden

31.03.2024 Yerel seçimlere az kaldı. Siyaset tam hız devam ediyor. Biz Gazeteciler uzaktan izliyoruz. Niye’ mi uzaktan Bizler sadece yazı metinlerinin Güzide Basın Mensuplarımız Başlığında kaldık. Yerel gazeteciler unutuldu. Seçimler Gazetecilerin maddi olarak en verimli kazanma dönemidir. Başkan olmak Üzere yola çıkan birçok kişi bütçesi olmadığı iddiasıyla bizleri görmezden gelirken, Sosyal Medya Yani Meta gruba büyük paralar ödeyerek tanıtım bütçeleri oluşturdu. Hayırlı Olsun ne diyelim.

Beni En çok ne Üzüyor Vaatler:

Emeklimize destek paketleri, Yeni evleneceklere destek Paketleri, Gençlere, çocuklara ve öğrenci destek paketleri yani özeti öğretilmiş gerçeklik Muhtaç olma psikolojisi üzerine kurulu bir siyaset.

Vatandaş yardıma ihtiyaç duymasına zorunlu bırakılmadan üreten, kendine güvenen bir birey olmaları yolunda proje dersen yok. 

İşte meşhur söze geri dönüyoruz. Tavuk Mu, Yumurta Mı? Vatandaş kendi oylarıyla muhtaç olduğu insanlar seçerek, beklenti içinde bırakılıyor.

Vatandaş Mı Patron Siyasetçi Mi? sisteme bakarsan Vatandaş Uygulamaya Bakarsan Siyasetçi yani iki ucu bilinmeyenli bir denklem vatandaş kendi elleriyle celladını seçiyor. Siyasete güven yok ama mecburiyet çok.

Yolun başına bakalım Aday seçimi Kim Ne kadar Para verdi, Kim Kimin Tanıdığı, Kimin Torpili ağır bastı. Halkın kendini yönetmesini istediği kişileri belirleme hakkı yok.

Siyasetçiler seçer. Vatandaş Oy verir. Oy verecek vatandaşa sosyal yardımlar destekler havada uçuşur zaten uçuştuğu içinde seçim sonrası yok olur. O zaman ya bütçe yetmez Ya da torpilin yetmez yardımlar ihtiyaç sahibine ulaşamaz.

Keşke farkına varılsa PATRON VATANDAŞ yardıma değil üretmeye, önemsenmeye ve dinlenmeye ihtiyacı var.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve antalyahabertakip.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.